Nemáte někdo vlastní zkušenost s tímto světlem?
Na leddiodový projektor to svítí dle videí celkem slušně, a cena kolem 5000,- není taky nijak extra hrozná, ale zajímaly by mě nějaké osobní zkušenosti...
Jinak videa jsou třeba tady, pro ty kdo nevědí co jde...
http://www.youtube.com/results?search_q ... rch=Search
AA REVO III
Re: AA REVO III
Tak já už ho mám od včerejška doma. První dojem po vybalení je, že to není zase až tak velká bedna jak všude uvádějí (312 x 306 x 334 mm) Já jsem naměřil pravítkem šířka: 260 x výška 240 x hloubka (dozadu) 310 mm. Nevím, kde ty čísla vzali, to bude asi i s přimontovaným transportním uchem/držákem otočeným směrem nahoru. Takže moje první starost jak to budu vůbec převážet je vyřešena
Co se týče svítivosti, tak je to OK, někde se uvádí jas srovnatelný s 800W halogenkou, jinde s 400W, ale na papírové krabici výrobce uvádí, že je to srovnatelné s 250W a to by tak podle mě asi přibližně odpovídalo. Porovnával jsem to s 250W starým poctivým (OK project) paprskovým efektem a ty paprsky od žárovky byly sice o něco (málo) silnější, ale zase Revo III je má pěkně ostré, je jich o hodně víc (max. 392 současně) a osvítí tak větší plochu.
Můžu říct, že se jedná opravdu o "inteligentní" světlo. V podstatě ho stačí strčit do zásuvky a ono už se o sebe postará samo. Mikrofon se sám přizpůsobuje hlasitosti hrané hudby a podle toho se automaticky přepínají jednotlivé obrazce a programy. Vzadu vedle LED displeje do rytmu bliká LED dioda pro kontrolu, že světlo tu hudby "slyší" správně. Pokud je úplné ticho, tak světlo přejde do režimu, kde zhruba v sekundových intervalech přepíná barevné kružnice, dokud nezačne znovu hrát hudba.
Líbí se mi, že REVO III umí také na displeji zobrazit počet hodin, kolik bylo celkem v provozu, takže pokud byste ho kupovali z druhé ruky, víte co má za sebou. Mně po včerejší první osmihodinové akci ukazuje 8 hodin, takže to asi sedí. Ale vzhledem k předpokládané životnosti LED 100 000 hodin to stejně není zase až tak důležité. (při používání 8 hodin v kuse v pátek a v sobotu to vychází podle mých propočtů na nějakých 120 let
)
Tolik moje první dojmy. Teď ho budu zkoušet ovládat přes PC pomocí DMX, tak třeba pak zase něco dopíšu.
Jinak koupil jsem zde: http://www.club-music.cz/dj/led-sveteln ... -rgbw.html a můžu jedině doporučit.
PS. Možná by bylo vhodné přemístit tento topic do fóra Světelná technika a VJing.
Můžu říct, že se jedná opravdu o "inteligentní" světlo. V podstatě ho stačí strčit do zásuvky a ono už se o sebe postará samo. Mikrofon se sám přizpůsobuje hlasitosti hrané hudby a podle toho se automaticky přepínají jednotlivé obrazce a programy. Vzadu vedle LED displeje do rytmu bliká LED dioda pro kontrolu, že světlo tu hudby "slyší" správně. Pokud je úplné ticho, tak světlo přejde do režimu, kde zhruba v sekundových intervalech přepíná barevné kružnice, dokud nezačne znovu hrát hudba.
Líbí se mi, že REVO III umí také na displeji zobrazit počet hodin, kolik bylo celkem v provozu, takže pokud byste ho kupovali z druhé ruky, víte co má za sebou. Mně po včerejší první osmihodinové akci ukazuje 8 hodin, takže to asi sedí. Ale vzhledem k předpokládané životnosti LED 100 000 hodin to stejně není zase až tak důležité. (při používání 8 hodin v kuse v pátek a v sobotu to vychází podle mých propočtů na nějakých 120 let
Tolik moje první dojmy. Teď ho budu zkoušet ovládat přes PC pomocí DMX, tak třeba pak zase něco dopíšu.
Jinak koupil jsem zde: http://www.club-music.cz/dj/led-sveteln ... -rgbw.html a můžu jedině doporučit.
PS. Možná by bylo vhodné přemístit tento topic do fóra Světelná technika a VJing.
REVO III mame v klubu.. ovladani pouzivame pres zvuk protoze nam to delalo trosku ,,bordel´´ přes DMX ale nevím čím to... každopádně je to světlo co má opravdu velkou svítivost.Máme ho cca 6m nad parketem a bomba.Dokonce ani nemusi byt namlženo a je videt.Bezproblemové světlo s nízkým odběrem proudu.. téměř žádná údržba jen občas přejet hardem a v poho...
takže jen do něj
Mně jede přes DMX naprosto v pohodě. Skvělé je, že světlo bliká samo pořád automaticky podle hudby, dokud se neobjeví na vstupu DMX signál. Pak už jede podle DMX. Jednou se prostě nastaví DMX adresa a už se nikdy nemusí nic dalšího nastavovat nebo přepínat, ať už ho chcete ten večer ovládat přes DMX, nebo ne.