Zdravím Vás,
Dovolte abych se na úvod představil. Jsem Ondřej Kallasch, členem Pirátské Strany ( http://www.pirati.cz ). Tato strana dlouhodobě bojuje proti organizaci OSA, která legálním způsobem vybírá výpalné za jakékoliv médium, které může uchovávat data. Zastupuje autory a i jejich způsob přerozdělování peněz je pochybný. Ale to by bylo na sálo dlouhé diskuze. To bylo spíše na úvod.
Nicméně, proč jsem se rozhodl Vás oslovit. Piráti letos spustili svůj nový projekt, který se jmenuje hrajeme svobodnou hudbu http://www.pirati.cz/hudba
Jedná se o to, že obcházíme provozovny, hospody, kadeřnictví, cukrárny atp. A nabízíme jim, jak se vyhnout platbě poplatkům právě této organizaci jako je OSA. Jako alternativu jim právě nabízíme rádia ze zahraničí, která mají přímo s autory uzavřené smlouvy a není mezi nimi žádný prostředník. Vyjde to levněji, než platit OSA.
No a teď už se dostáváme k tomu jádru proč Vás oslovuji. Součástí tohoto projektu bude taktéž vysílání streamového rádia, kde budeme hrát hudbu čistě pod svobodnou licencí. Nebude se za to platit nic. Ovšem pro autory, kteří kupříkladu začínají, nebo nemají ještě takovou publicitu, je toto výborná cesta jak se postupně zviditelňovat. Samozřejmě nesmí být zastupován žádnou nahrávací ani distribuční společností, která by si mohla nárokovat jejich práva.
Pokud by měl někdo zájem zjistit více informací o tomto projektu, budu jedině rád, pokud mě kontaktujete:
ondrej.kallasch@pirati.cz
Hrajte svobodně s Piráty
Re: Hrajte svobodně s Piráty
Myslim, ze by nebylo na skodu sem hodit nejaky navod, jak postupovat. Urcite to bude jednodussi, nez kdyby ti psali vsichni jednotlive
.
Takze jako vedouci clen DJFora tu davam za vsechny jeho cleny nasledujici otazky, at se to trosku posune.
Chci nabidnout mou hudbu k svobodne verejne produkci, jak mam postupovat?
Ve zdejsich diskusich se objevila informace, ze jsem automaticky zastupovan sdruzenim OSA, i presto, ze jsem je o zastupovani nikdy to nepozadal. Je to pravda? Pokud ano, jak se mohu ze zastupovani vyvazat. Prosim o vlozeni vzorove vypovedi ...

Takze jako vedouci clen DJFora tu davam za vsechny jeho cleny nasledujici otazky, at se to trosku posune.
Chci nabidnout mou hudbu k svobodne verejne produkci, jak mam postupovat?
Ve zdejsich diskusich se objevila informace, ze jsem automaticky zastupovan sdruzenim OSA, i presto, ze jsem je o zastupovani nikdy to nepozadal. Je to pravda? Pokud ano, jak se mohu ze zastupovani vyvazat. Prosim o vlozeni vzorove vypovedi ...
-
Jsem rád, že je tu zájem pokusím se do konce týdne zpracovat kompletní návod. Tento projekt je teprve v plenkách tak prosím omluvte, že ještě není vše doladěné.
-
O něčem podobném jsem uvažoval už léta... ale čas je jen jeden a na něco podobného se nikdy nedostal
.
Takže jsem moc rád, že se do něčeho podobného někdo pustil! Jestli můžu "poradit", tak jsem v tomhle směru měl pár dalších myšlenek.
V ČR jsou desetitisíce drobných provozovatelů... obchůdků, barů, terásek atd. atd. Provozují je lidé různých věkových skupin, pro velkou část z nich, je internetové rádio něco "složitého" a nereálného k užití. Svého času jsem přemýšlel, že by se OSE mnohem více "vypálil rybník", kdyby se zvládla alternativa nabídnout této kategorii lidí.
Současný koncept bych obohatil o následující:
- dát dohromady team DJs, kteří budou ochotní do projektu dát nějaký čas a z písní pod svobodnou licencí udělají výborové CD a sety.
- tyhle CD by pak vycházely v nějaké pravidelné kompilaci "fuckOsa vol. xx" apod. Byla by ke stažení zdarma nebo by si je podnikatel mohl za symbolický poplatek objednat do provozovny
- pro DJs možnost zviditelnění se na celorepublikové úrovni
- pro organizátora zviditelnění... já osobně jsem do toho nešel, protože o podobné zviditelnění nestojim (nemam ho jak využít), v případě politické strany by to ale mohlo být dost žádoucí
Umim si představit, že pro podobný projekt seženete i nějakého sponzora, který by třeba zaplatil letáky se vzorovým CD pro vybrané provozovny. Strhlo by to poměrně dost velkou pozornost médií...
Promyslete a klidně si ten nápad nechte. Věřim, že by se tady na fóru našlo hodně DJs, kteří s tím ochotně pomohou
.

Takže jsem moc rád, že se do něčeho podobného někdo pustil! Jestli můžu "poradit", tak jsem v tomhle směru měl pár dalších myšlenek.
V ČR jsou desetitisíce drobných provozovatelů... obchůdků, barů, terásek atd. atd. Provozují je lidé různých věkových skupin, pro velkou část z nich, je internetové rádio něco "složitého" a nereálného k užití. Svého času jsem přemýšlel, že by se OSE mnohem více "vypálil rybník", kdyby se zvládla alternativa nabídnout této kategorii lidí.
Současný koncept bych obohatil o následující:
- dát dohromady team DJs, kteří budou ochotní do projektu dát nějaký čas a z písní pod svobodnou licencí udělají výborové CD a sety.
- tyhle CD by pak vycházely v nějaké pravidelné kompilaci "fuckOsa vol. xx" apod. Byla by ke stažení zdarma nebo by si je podnikatel mohl za symbolický poplatek objednat do provozovny
- pro DJs možnost zviditelnění se na celorepublikové úrovni
- pro organizátora zviditelnění... já osobně jsem do toho nešel, protože o podobné zviditelnění nestojim (nemam ho jak využít), v případě politické strany by to ale mohlo být dost žádoucí
Umim si představit, že pro podobný projekt seženete i nějakého sponzora, který by třeba zaplatil letáky se vzorovým CD pro vybrané provozovny. Strhlo by to poměrně dost velkou pozornost médií...
Promyslete a klidně si ten nápad nechte. Věřim, že by se tady na fóru našlo hodně DJs, kteří s tím ochotně pomohou

Je možnost pořádat živé koncerty a vyhnout se OSE? Samozřejmě vlastní skladby.