Paul Diamond - At Night /22.09.09/Tech House/BP sep/CBR320

Nové sety vkládejte po vytvoření profilu v menu DJs.
Zamčeno
Paul Diamond

Paul Diamond - At Night /22.09.09/Tech House/BP sep/CBR320

Příspěvek od Paul Diamond »

zdravim all...

tak po dlhom dlhom case o5 nejaky ten setik v mojom podani... trosku netradicne dost tech housove veci u mna :) zacal som fusovat do takejto hudby a kombinovat ju s minimalom dufam ze sa vam to bude pacit set ma 12trackov a 60minut niekde trosku problem s hlasitostou co sa ospravedlnujem no prvy setik robeny cez audio 8 DJ a timecode CDs :) trosku si este zvykam :P

Tracklist:

1. Pierce - Espinosa (Original Mix)
2. Anderson Noise - Dona Chica (Kill Your TV Remix)
3. Dosem - Beach Kisses (Joris Voorn Green Mix)
4. Gregor Tresher - The Life Wire
5. Phonique - For The Time Being feat. Erlend Oye (Neil Quigley Remix)
6. Tom Budden - The Tree Dance
7. Pet Shop Boys, Sam Taylor-Wood - I´m In Love With A German Fim Star (Gui Boratto Remix)
8. Ben Klock feat. Elif Bicer - OK (Kenny Larkin Remix)
9. Psycatron - Deeper Shades Of Black (Original Mix)
10. Anton Pieete and Delete - Minutos
11. Benny Rodrigues And Kapuchon - The Finger (Radio Slave Remix)
12. Motor City Drum Ensemble - Raw Cuts #6 (Original Mix)

Cover:

[img]http://i35.tinypic.com/21qxbd.png[/img]

Download:

http://uloz.to/2545304/paul-diamond-at-night.mp3
http://leteckaposta.cz/654401811
casom pridam nejaky iny server toto je len docasne...

ENJOY

;)
sdjs.sk
sdjs.podomatic.com
myspace.com/pauldiamondsk

djfelixus

Re: Paul Diamond - At Night /22.09.09/Tech House/BP sep/CBR320

Příspěvek od djfelixus »

Byl jsem Paulem požádán, abych zhodnotil jeho setík. Musím přiznat, že to bylo velmi složité. Minimal/Deep/Tech nejsou zrovna mé šálky kávy a od toho se zřejmě bude odvíjet část mého ne zcela objektivního hodnocení, vzhledem k tomu, že sám hraji spíše funky/electro/dirty electro/progressive. Ale popořadě... :wink:

Po technické stránce naprosto v pořádku. Chválím, že nepoužíváš AutoBPM (aspoň tedy pokud jsem dobře slyšel), ale to jsi myslím v tvých posledních setech, které jsem měl možnost slyšet, nikdy nepoužíval. Vzhledem k tomu, že jsem set neposlouchal na profi repro soustavě (za což bych si zasloužil dostat přes prsty), ale na obyčejných sluchátkách za stovku, zřejmě sem se připravil o vábivé basy a jiné zajímavé tóny. Speciálně hudební styly Minimal nebo Deep/Tech House je třeba poslouchat na lepší aparatuře, jinak uniknou právě některé frekvence, které mohou být v tracku rozhodující.
Hlasitosti mi přišli v pořádku. Rozhodně mi nepřišlo, že by k nějakým velkým rozdílům mezi tracky mělo docházet a proto v tomto směru dávám palec nahoru.

Jediným problémem pro mě byl ten výběr tracků. Jak už jsem naznačil v úvodu, Minimal/Deep/Tech jsou druhy Housu jsou styly, kterým se vyhýbám a které mě nijak neoslovujou. Zlí jazykové si dělají z těchto stylů (zejména pak z Minimalu) legraci a tvrdí (asi ste to už mnohokrát slyšeli), že: "Minimal je jako soulož bez zasunutí... suchej a nudnej". To ve mě budí opovržení, čehož bych se rozhodně při hodnocení nechtěl ani omylem dopustit, protože mám respekt ze všech hudebních směrů a to nejen v elektronické hudbě.

Pokud mám mluvit například k samotnému Minimalu, pak bych určitě nevynechal zmíňku o jeho historii. Minimal, jak víme se vyvinul "minimalizací" techna. Jsou zachovány většiny jeho znaků, je zde ale snížen rytmus pro potřeby Housu na nějakých cca. 125BPM. Co u techna dělá největší energičnost, je právě rychlý rytmus. Rytmus, který na párty vaří krev. Totéž bohužel z mého pohledu o Minimalu říct nelze a svou energičnost tak trošku ztrácí. Na druhou stranu je minimal parádní poslechová záležitost někde v kavárnách nebo restauracích, podobně jako třeba Jazz a jiné další styly, které DJové hrají. Proto je podle mého názoru pro klubovou produkci dobré minimal kombinovat s jinými více energickými styly, například Electro, progressive apod. Tyto styly jdou s minimalem myslím ruku v ruce. Myslím, že minimal prosypaný těmito styly by nemusel znít vůbec atně.

Uvedu třeba mojí zkušenost z pražské soutěže DJ MASTERS 2009, kde předsedající DJové Aifell (House), Beast67 (D'n'B) a Five (hip-hop) hodnotili soutěžící. Myslím (pokud pominu jeden extrémní případ hvězdné pěchoty :D ), že větší kritiku si ze soutěžního stage neodnesl nikdo víc, než právě minimaloví DJs. Mohu vám říct, že porota si nedělala žádné servítky a pokud by tam byly nějaké slabší povahy, zřejmě by odcházeli s pláčem. Bylo to právě kvůli té chybějící energičnosti a stejnorodosti. Z toho důvodu tuším žádný minimalový DJ nepostoupil do dalších kol.

Pokud by to bylo na mně, rozhodně bych mezi tyto tracky šikovně zařadil i nějaký ten zmíněný progressive nebo electro - záleží k čemu máš blíž. Třeba Uwa & Lucaso tvrdí (a s tím souhlasím), že minimalové tracky je třeba velmi, velmi opatrně vybírat právě proto, aby nebyly "stejné".
Určitě by také bylo výhodou v setu zaujmout něčím neobvyklým. Nevím, jak dobře by vypadalo rozumné skrečování, ale třeba by stálo za to to vyzkoušet.

Snad jsem ti řekl vše, co jsem měl na srdci.
www.djfelixus.cz |Official site
www.freedj.cz |Skutečně svobodní DJové

djfelixus

Příspěvek od djfelixus »

Jinak chválím hezkej cover. :wink:

Paul Diamond

o hodnotenie som ta poziadal preto lebo som vedel ze bude vyzerat takto ;) dakujem... no musis uznat trosku ze v tomto sete je prave viac techu ako minimalu :P trosku si to uz zobral zo siroka :) ale fajn viem ze minimal vy moc v cz nelubite :D stereoman si zo mna stale robi srandu ale newa... este raz dakujem ze si si nasiel na tento set cas :)
sdjs.sk
sdjs.podomatic.com

djfelixus

Příspěvek od djfelixus »

Ano, je pravda, že tam tech-house a deep-house byly také. Vzal jsem to jak říkáš obecněji. Chtělo by to někoho, kdo minimal/tech nebo deep sám mixuje a má k tomu kladný vztah. Já si vždy každý set rád poslechnu. Ať už je to od kohokoliv, vždycky v tom člověk najde i nějakou tu inspiraci pro sebe.

Paul Diamond

jasne ved mozno sa este niekto ozve :) no aj tak dik ze si sa do toho pustil
sdjs.sk
sdjs.podomatic.com

voče

Příspěvek od voče »

Mě se ten set líbí. Asi je to tím, že osobně k minimálu a deepu inklinuju. I když v dnb. Čím dýl hraju, tím víc si užívám ten obvykle brilantní a čistý zvuk "prázdnoty". Nemám rád přemrštěný prvoplánovitý skladby a hitovky. Jediný, v čem je mínus tohodle substylu je fakt, že to nejni moc taneční a proto si myslím ty názory djs v různých soutěžích.

Paule, vybral sis těžkou cestu, o to víc si toho vážím. Mixy máš bez chyby, výběr tracků dle mého prvního poslechu sedí jak má.

Felixi, opravdu si to poslechni na lepších sluchátkách, než za kilčo :-) Je fakt, a ty to víš, že se okrádáš.. A hned jdu i na ten tvůj set :-)

Prostě Paul patří mezi top djs, který tady na fóru prezentujou. Předvedl standartní vysoce kvalitní výkon. Především po stránce technické to prostě nemá chybu.

8/10 za to, že to je právě jen "standartní vysoce kvalitní výkon" :-) Pořád mám pocit, že ještě máš na víc. Možná by ti prospěla změna stylu. Nevím, jen pocit. Zkus pro mě namíchat nějakej dnb! :wink:
DRUM'n'BASS vibezz
www.sunflower-bitches.com

Paul Diamond

dakujem voce :) aj ja ta mam rad :P

s tou zmenou stylu mas asi fakt pravdu prave sa chystam a balim o 10tej idem hrat do radia do 11tej live set kebyze chcete pocuvat

http://www.hornetradio.fm/

budem hrat deep house ktory mi je teraz velmi velmi po chuti asi dalsi vyvoj neviem :) tak to citim :P potom tu hodim ten set z radia alebo moju verziu nahravanu z traktoru nevem ci to tam archivuju

;)

later
sdjs.sk
sdjs.podomatic.com

Azu

Příspěvek od Azu »

Já u toho bohužel usínám, stejně jako se mně podařilo po 20 minutách dnes usnout u toho tvého setu na rádiu a prospal sem u toho příjemně přes 2 hodiny, na mně je tato muzika moc jednotvárná a únavná.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

Zamčeno