zvuk u pioneeru

Diskuze o DJ přehrávačích a gramofonech
Lemon

Re: zvuk u pioneeru

Příspěvek od Lemon »

Majky_mike píše: Z DJM 800 dostaneš lepší zvuk než z DJM 600 i u analogových vstupů (vinylu)... ty AD převodníky jsou velmi kvalitní a na 32 bit. To co píšeš je jen teorie. Praxe je taková, že záleží na kvalitě analogových komponentů, pokud se jedná o zvuk... s digitálním řešením se dá se zvukem dělat mnohem komplexnějších věcí beze ztrátky kvality. Jedinej problém je ten AD převod, ale to je zase o kvalitě převodníku.

Zrovna u srovnání DJM 800 a 600 to je dost jasný... DJM 600 je horší v každém ohledu i u analogových vstupů. A to o hodně.

Vyzkoušej a uvidíš... ;-).
Trochu mimo téma, ale...
Tak za prvé mám dávno vyzkoušeno a ze všech digitálních mixů lezou v uvozovkách hrozný pazvuky při přehrávaní vinylů (je jasné že budu-li dnes srovnávat na mixu DJM600, který sloužil v klubu kde se hraje 5x týdně pár let v kuse asi už ta kvalita zvuku na dobrý úrovni nebude, ne pro špatnou konstrukci ale pro zničené odporové dráhy všech potenciometrů s velkými kapacitními svody, osobně bych dneska žádnou jetou 600ku nekoupil, za posledních pár let jsem neviděl žádnou v dobrým stavu, nic to nemění na tom že to byl špičkový analogový mix).
Za druhé napsat že spojitá zvuková vlna (vinyl) se rozdrbáním na kostičky stane lepší, poslouchatelnější je přinejmenším krátkozraké. Doporučuju tu trapnou toerii nastudovat poněkud více.
Za třetí jsem svůj postoj ke kvalitě celého zvukového řetězce vyjádřil naprosto jednoznačně a pro tazatele dostatečně přínosně.
Pokud chceš diskutovat o kvalitě analog vs. digital klidně můžem v jiném tématu.

Dj Broulik

Příspěvek od Dj Broulik »

Když už jste zavrhli kvalitu zvuku u Pioneeru, tak co je lepší ? A&H nebo Ecler ? :?:
Pioneer DJM800 CDJ2000 EFX500 Sennheiser HD25

atlon

Příspěvek od atlon »

sorry chlapci, ale debata o nicom :wink: postavite desat ludi pred aparat, vystriedate 5 prehravacov roznych znaciek a 10 roznych nazorov sa dozviete na jeden prehravac :geek2:

atlon

Příspěvek od atlon »

papier je papier, ale sluch je sluch

howk :ugeek2:

Majky_mike

Příspěvek od Majky_mike »

Lemon píše:
Majky_mike píše: Z DJM 800 dostaneš lepší zvuk než z DJM 600 i u analogových vstupů (vinylu)... ty AD převodníky jsou velmi kvalitní a na 32 bit. To co píšeš je jen teorie. Praxe je taková, že záleží na kvalitě analogových komponentů, pokud se jedná o zvuk... s digitálním řešením se dá se zvukem dělat mnohem komplexnějších věcí beze ztrátky kvality. Jedinej problém je ten AD převod, ale to je zase o kvalitě převodníku.

Zrovna u srovnání DJM 800 a 600 to je dost jasný... DJM 600 je horší v každém ohledu i u analogových vstupů. A to o hodně.

Vyzkoušej a uvidíš... ;-).
Za druhé napsat že spojitá zvuková vlna (vinyl) se rozdrbáním na kostičky stane lepší, poslouchatelnější je přinejmenším krátkozraké. Doporučuju tu trapnou toerii nastudovat poněkud více.

Pokud chceš diskutovat o kvalitě analog vs. digital klidně můžem v jiném tématu.
3. O tomhle jsi tu začal Ty... moje odpověď k tématu je na samém začátku vlákna ;-). Před Tvým příchodem tu nikdo žádnou debatu analog vs digitál netahal. V postu na který jsem reagoval jsi jednoznačně psal, že digitální pult nebude mít takovou kvalitu zvuku, jako (libovolný?) analogový pult (zmínil jsi příklad DJM 600). Což je nesmysl.

2. Nikdy a nikde jsem nenapsal, že spojitá zvuková vlna se stane lepší rozdrbáním na kostičky... co jsem napsal je to, že velmi kvalitní AD převod spolu s vhodným SW algoritmem může znamenat lepší výsledný zvuk, než pokud analogový zvuk projde skrze 30 nekvalitních analogových komponent (u běžného mixu).

Přístup, že k analogovému zdroji (vinyl) je vždy analogový pult lepší volbou, je směšný... jsou dobré analogové pulty, špatné analogové pulty, dobré digitální pulty a špatné digitální pulty. Vždy záleží na tom, jak moc je pult dobrý, nikoliv na tom, jakou technologií je vytvořen.

Dnes už je tady doba, kdy je dobrý zvuk technologicky snadnější dosáhnout digitální cestou. Ten nejvyšší highend (cenově zhruba 3 řády nad tím o čem se tu bavíme) je zatím stále v analogu výhodnější, ale i to časem padne.

1. Zkus to ;-). Jestli jsi nevzal opravdu high-end studiové monitory a neporovnal jsi stejnou desku ze stejné přenosky na DJM 600 a DJM 800, tak tu jen plácáš. Já to udělal a už před lety jsem musel uznat, že DJM 800 zvládl DJM 600 překonat i u analogových vstupů. Je sice trochu ostřejší, ale zase má perfektní dynamiku a podání basů.

Majky_mike

Dj Broulik píše:Když už jste zavrhli kvalitu zvuku u Pioneeru, tak co je lepší ? A&H nebo Ecler ? :?:
Pioneer má lepší i horší pulty... stejně jako A&H nebo Ecler. Nejde to porovnávat paušálně.

nema.dj

Příspěvek od nema.dj »

atlon píše:sorry chlapci, ale debata o nicom :wink: postavite desat ludi pred aparat, vystriedate 5 prehravacov roznych znaciek a 10 roznych nazorov sa dozviete na jeden prehravac :geek2:
ktovie, ci mali moznost pocut aj nejakeho denona :wink: ....rozsirilo by sa numero nazorov :lol:
Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II

Majky_mike

nema.dj píše:
atlon píše:sorry chlapci, ale debata o nicom :wink: postavite desat ludi pred aparat, vystriedate 5 prehravacov roznych znaciek a 10 roznych nazorov sa dozviete na jeden prehravac :geek2:
ktovie, ci mali moznost pocut aj nejakeho denona :wink: ....rozsirilo by sa numero nazorov :lol:
Denon X1700 má asi nejlepší AD převodníky, které jsem u DJ pultu slyšel... překonává v tomhle ohledu i DJM 2000. X1600 je za ty prachy taky výborná.

Odpovědět