vinyl alebo cd ?
vinyl alebo cd ?
čaute, začínam ako tak s hraním a chcel by som vedieť vaše názory na gramofóny a prehrávače. čo sa mi oplatí viac? dík 

-
Re: vinyl alebo cd ?
Ak mas kde skus si oboje a uvidis co ti sadne viac. Kazdy preferuje to z coho hraje cize ja by som ti mohol odporucit cd, ale je to o tom tocite co ti viac sadne
nebo midikonzole případně digital vinyl systém (DVS jako třeba serato nebo traktor scratch)..
doba pokročila ale za mě bych se přimlouval cokoliv jen ne cdpřehrávače protože cd je defakto mrtvé médium a lidi pomalu začnou přecházet na mp3ky
doba pokročila ale za mě bych se přimlouval cokoliv jen ne cdpřehrávače protože cd je defakto mrtvé médium a lidi pomalu začnou přecházet na mp3ky
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25
zalezi od stylu, jestli chces hrat zlamany veci (jungle, dnb, hiphop, breakbeat) nebo z rovnejch tvrdsi veci (hardtek, hardcore, acid) tak urcite gramce, jestli chces hrat trance, tak CD, DVS a podobny veci bych si poridil, az se naucis hrat z normalnich desek, ze ty ti nejaky veci delaj automaticky a pak cloveka to svadi koukat do pocitace misto toho aby si to rovnal podle sluchu
jenom bych chtěl ještě upozornit, že když se rozhodneš pro gramce, tak se to hraní dost prodraží...
jedna deska skoro 3kila...
jedna deska skoro 3kila...
[quote="dj-johny4"]jenom bych chtěl ještě upozornit, že když se rozhodneš pro gramce, tak se to hraní dost prodraží...
jedna deska skoro 3kila...[/quote]
nesmis je kupovat u nas, ja je kupuju na http://chemicalrecords.co.uk/ a vychazi kolem 7 liber, CD jsou taky drahy
jedna deska skoro 3kila...[/quote]
nesmis je kupovat u nas, ja je kupuju na http://chemicalrecords.co.uk/ a vychazi kolem 7 liber, CD jsou taky drahy
Přesně tak. Kupovat desky v ČR je stejný jako kupovat u nás Škodovky... nevyplatí se to. 

Koupit si škodovku kdekoliv je naprostá hovadina 

Něco na tom bude... 

Hoolifan kámo hádal bych se jako DVS je teď perspektivní a hodně lidí ho používá ale taky hodně lidí k němu má odpor osobně hrál jsem jen přes VDJ za pomoci iCDX teda pokud ještě nepočítam mouse move v traktoruhoolifan píše:nebo midikonzole případně digital vinyl systém (DVS jako třeba serato nebo traktor scratch)..

To Ladius: Je to hodně o stylu co chceš hrát a taky jako kolik máš příjem vinyly jsou dražší! K DVS potřebuješ Notebook další investice no rozhodni se sám tady na fóru už se toho o tom napsalo tolika že by na to kamiony nestačily

Jak už tady bylo napsání, tak v první řadě záleží na stylu muziky co chceš, podle stylu muziky pak je rozhodnutí zda přehrávač nebo gramec. Záměrně nepíšu CD přehrávač, protože to je opravdu krok zpět a vyplatí se vzít media player, tedy nejlépe kombinace CD/MIDI nebo CD/MIDI/USB.
DVS vznikl a stále je primárně určen jako alternativa jako umožnit hrát MP3 za pomoci vinylu. Z CD bych to osobně nikdy nepoužil, protože tím se připravuju o většinu funkcí co mně dnes CD přehrávače nabízí, nehledě na nutnost se stále vracet na první stopu na CD. U CD přehrávačů je mnohem pohodlnější si vypálit ty MP3 na CD pokud přehrávač podporuje MP3 a nebo rovnou jako audio CD. Pokud chci hrát MP3 přes počítač, tak je úplná blbost používat CD + DVS, ale je neporovnatleně lepší použít pro tento účel MIDI singl kontrolér, nejlépe kombinovaný s klaisckým CD přehrávačem a případně i USB konektorem pro připojení flashdisku s MP3.
DVS vznikl a stále je primárně určen jako alternativa jako umožnit hrát MP3 za pomoci vinylu. Z CD bych to osobně nikdy nepoužil, protože tím se připravuju o většinu funkcí co mně dnes CD přehrávače nabízí, nehledě na nutnost se stále vracet na první stopu na CD. U CD přehrávačů je mnohem pohodlnější si vypálit ty MP3 na CD pokud přehrávač podporuje MP3 a nebo rovnou jako audio CD. Pokud chci hrát MP3 přes počítač, tak je úplná blbost používat CD + DVS, ale je neporovnatleně lepší použít pro tento účel MIDI singl kontrolér, nejlépe kombinovaný s klaisckým CD přehrávačem a případně i USB konektorem pro připojení flashdisku s MP3.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky
Ladius píše:čaute, začínam ako tak s hraním a chcel by som vedieť vaše názory na gramofóny a prehrávače. čo sa mi oplatí viac? dík
moj styl je najmä house, electro.. takze to , s gramofonmi som nikdy nehral,nemam ani predstavu ako sa to pouziva

Jedine gramce. CD jako doplnek pro vlastni produkci nebo tracky, co nevysli na vinylu. Hrat ale na akcich vypaleny (ukradeny) mp3, cejtil bych se hodne trapne.
Zalezi taky na Tobe, kolik jsi ochoten do muziky cpat penez.
Zalezi taky na Tobe, kolik jsi ochoten do muziky cpat penez.
Reloop RMX 40 DSP, Technics RP-DH 1200, 2xNumark TT200, 1xNumark CDX
nemam vobec v umyle hrat s vypalenymi cd.
To by mě zajímalo, s čím bys chtěl z CD playerů hrátLadius píše:nemam vobec v umyle hrat s vypalenymi cd.

Jinak já bych volil asi CD playery, protože vinily jsou opravdu drahý a neseženeš na nich všechno, maximálně přes DVSko, ale tam co jsem slyšel není tolik funkcí jako na některých CD přehravačích