uzemnění gramofonu

Diskuze o DJ přehrávačích a gramofonech
Odpovědět
hoolifan

uzemnění gramofonu

Příspěvek od hoolifan »

Zdravím všechny.
mám takový drobný dotázek ohledně uzemnění gramofonu. Je to řekl bych docela blbá prkotina, nemusel bych ji vůbec řešit, ale i tak se zeptám.

Mám doma pomalu se rozrůstající sbírku vinylů ale zatím nemám na čem si je pustit :oops: proto sem začal uvažovat o gramci možná vezmu jen něco z aukra a nebudu řešit djfunkce ale na druhou stranu, když už budu kupovat gramec, tak bych raděj vzal nějaký rozumný -třeba reloop 4000. jde mi o to, jestli potřebuju gramec mermomocí uzemňovat, nebo jestli mi stačí jen napojit bedny na cinche z gramce a pouštět si hudbu přímo gramec->bedničky?
kdyby to nešlo tak bych asi pokaždé, co budu chtít poslouchat něco na vinylu rozšroubovat svoji bednu s xp5kama a denonem a na denon napojit uzemnění z gramce.

jak říkám je to prkotina ale zajímá mě to, protože když už budu mít doma gramec, tak bych si ho i rád ošahal a případně se vrhl na hraní přes dvs (asi traktor scratch duo/nebo jen audio4dj s vdjjem) - jestli teda bude atom stíhat posílat instrukce s čímž si nejsem nějak 2x jistý když jeho zatížení poři loadování tracků je cca 80-90% a to hraju přes midikonzole, které jsou relativně nenáročné..ale na druhou stránku už se mi minibook zaplatil takže bych ho mohl vyměnit za něco většího se silnějším procesorem třeba nějaký aspire timeline..

takže mé 2 otázky:
je potřeba zemnit gramec za každou cenu?
bude atom zvládat dvs?

dík předem za odpovědi
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

crewy

Re: uzemnění gramofonu

Příspěvek od crewy »

na to přímé zapojení budeš potřebovat asi ještě předzesilovač pro gramo,a uzemnění se dá vyrešit v té tvé bedničce tak že vyvydeš nějaký drátek od zemnění mixáku s "vidličkama" na koncích a pomocí malého vrutu si ho jen přichytneš na nějaké lépe dostupné místo a zemnící kabel od grama jen podstrčíš pod ten vrut. jestli víš jak to myslím :D

hoolifan

Příspěvek od hoolifan »

rozumím jak to myslíš ale jde mi o to jestli to nějak jde použít bez uzemnění. na netu sem našel nějaké předzesilovače ale byly to tuším behringery a těm moc nevěřím.. měly ale na jedné střaně vstup na cinche a uzemnění a na druhé straně výstup taky na dva cinche ctálo to cca kolem 8kil..

takže další dotaz.. tipy na nějaký slušný předzesilovač? za rozumný peníz. případně jak jsou na tom gramce s usb výstupem? fungují jako externí zvuovka?jak moc je kvalita zpracování horší třeba u numark TTUSB oproti TT200? u stantonu je tuším v podobné cenové kategorii taky zástupce..

M@to

Příspěvek od M@to »

a co napriklad gramofon z line vystupom?

crewy

Příspěvek od crewy »

gramo s usb jen pichneš do usb a nahráváš,nebo mají linkové výstupy,ale zkušenosti s nima nemám.

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

[quote="hoolifan"]rozumím jak to myslíš ale jde mi o to jestli to nějak jde použít bez uzemnění. na netu sem našel nějaké předzesilovače ale byly to tuším behringery a těm moc nevěřím.. měly ale na jedné střaně vstup na cinche a uzemnění a na druhé straně výstup taky na dva cinche ctálo to cca kolem 8kil..

takže další dotaz.. tipy na nějaký slušný předzesilovač? za rozumný peníz. případně jak jsou na tom gramce s usb výstupem? fungují jako externí zvuovka?jak moc je kvalita zpracování horší třeba u numark TTUSB oproti TT200? u stantonu je tuším v podobné cenové kategorii taky zástupce..[/quote]
tady mas za cca 800 imho to bude dobry, je to rakouska hi-end firma vyrabejici gramofony a prislusenstvi
http://www.audiovision.cz/Pro-Ject-/198 ... -MM-1.html

aristotele

Příspěvek od aristotele »

To bych si rači koupil nejakej levnej mix uzemnil vnem gramo a píchl do něj bedýnku a nemusíš nic řesit :wink2:

hoolifan

Příspěvek od hoolifan »

já mix mám jen se mi nechce vytahovat protože ho mám nainstalovaný v krabici i s kontrolerama.. budu to muset ještě nějak pořešit :wink2:

Odpovědět