Technics sl 1210 mk2 dovezene z ameriky a napajaci kabel

Diskuze o DJ přehrávačích a gramofonech
Odpovědět
Stvanec
Příspěvky: 14
Registrován: 15 bře 2010 18:33

Technics sl 1210 mk2 dovezene z ameriky a napajaci kabel

Příspěvek od Stvanec » 20 dub 2010 16:20

Ahoj mam alebo ani nemam problem ale skorej chcem vediet ci mozem len tak vymenit napajaci kabel odpajkovat a dat tam nas 2kolik, ale je tu taky problem ze vnutri toho napajaceho kablu je 13amperova poistka tak neviem ci mam zohnat redukciu alebo ci mozem f poho tam dat nas kabel ...plz pomoc...chcem to prepajkovat preto lebo neviem nikde kupit redukciu :D

Dakujem za pomoc

microgenius
Příspěvky: 721
Registrován: 17 lis 2009 20:53

Re: Technics sl 1210 mk2 dovezene z ameriky a napajaci kabel

Příspěvek od microgenius » 20 dub 2010 16:38

Stvanec píše:Ahoj mam alebo ani nemam problem ale skorej chcem vediet ci mozem len tak vymenit napajaci kabel odpajkovat a dat tam nas 2kolik, ale je tu taky problem ze vnutri toho napajaceho kablu je 13amperova poistka tak neviem ci mam zohnat redukciu alebo ci mozem f poho tam dat nas kabel ...plz pomoc...chcem to prepajkovat preto lebo neviem nikde kupit redukciu :D

Dakujem za pomoc
ja teda nevim ale tady u nas je v siti 220-230V a v americe je 110V a pokud to nemas na tom gramci napsane ze to pojede na oboje napeti tak to radsi nepajej ,kdyz tam bude jen tech 110V tak si budes muset sehnat trafo ze 230v Na tech 110V a bude to v pohode .
pioneer DJM 700,2xCDJ850k, 2xCDJ 100,HD25-1 II

Stvanec
Příspěvky: 14
Registrován: 15 bře 2010 18:33

Re: Technics sl 1210 mk2 dovezene z ameriky a napajaci kabel

Příspěvek od Stvanec » 20 dub 2010 17:10

ale toto ja neresim pretoze v celej europe aj v amerike a vsade inde na svete je norma 230V ci kolko aj ten gramec ide f poho...tak a vyresil som svoj problem aj urobim to tak ze vyberem z tej zasuvky co ide do elektriny tu poistku a dam tam slovensky napajaci kabel a zapajkujem tu poistku do gramca :)

microgenius
Příspěvky: 721
Registrován: 17 lis 2009 20:53

Re: Technics sl 1210 mk2 dovezene z ameriky a napajaci kabel

Příspěvek od microgenius » 20 dub 2010 17:39

[quote="Stvanec"]ale toto ja neresim pretoze v celej europe aj v amerike a vsade inde na svete je norma 230V ci kolko aj ten gramec ide f poho...tak a vyresil som svoj problem aj urobim to tak ze vyberem z tej zasuvky co ide do elektriny tu poistku a dam tam slovensky napajaci kabel a zapajkujem tu poistku do gramca :)[/quote]


nic proti ale od kdy je v americe napeti 230V to by me docela zajimalo?jinak tady mas menic http://www.vpcentrum.prodejce.cz/p-1001 ... 0v-75w-hq/
pioneer DJM 700,2xCDJ850k, 2xCDJ 100,HD25-1 II

premek_k
Příspěvky: 17
Registrován: 14 pro 2009 20:53

Re: Technics sl 1210 mk2 dovezene z ameriky a napajaci kabel

Příspěvek od premek_k » 20 dub 2010 19:36

Přesně tak. Navíc mají 60Hz v síti a u nás jen 50Hz.
(Nevím, jak je to teď, ale kdysi se strobo, které osvětluje talíř a indikuje vlastně správnou rychlost talíře řídilo právě dle frekvence sítě. Takže pokud se to za ty roky nezměnilo, je možné, že i toto ti nebude fungovat správně. Ale jak říkám, nevím, zda je to ješte dnes tak řešeno.)

Navic, ta pojistka nebude asi 13 A, páč by ten gramofon musel mít příkon 110V x 13A = 1430 W, což je cca 1,5KW. Podle mě je ta pojistka 1,3 A. ALE POZOR: Pokud by měl ten gramec přepínač 110V/220V (resp. nově už 120V/240V), je potřeba tu pojistku při změně napájecího napětí ze 110V na 220V vyměnit za poloviční, tzn. 650mA. Na to se většinou zapomíná a pak se lidi diví....

To jen tak na okraj....

Stvanec
Příspěvky: 14
Registrován: 15 bře 2010 18:33

Re: Technics sl 1210 mk2 dovezene z ameriky a napajaci kabel

Příspěvek od Stvanec » 27 dub 2010 15:55

nic proti ale od kdy je v americe napeti 230V to by me docela zajimalo?jinak tady mas menic http://www.vpcentrum.prodejce.cz/p-1001 ... 0v-75w-hq/[/quote]
ty sa pod pozret ku mne a uvidis ze mi vsetko ide ako ma a potom neco vrav...

[quote="premek_k"]Přesně tak. Navíc mají 60Hz v síti a u nás jen 50Hz.
(Nevím, jak je to teď, ale kdysi se strobo, které osvětluje talíř a indikuje vlastně správnou rychlost talíře řídilo právě dle frekvence sítě. Takže pokud se to za ty roky nezměnilo, je možné, že i toto ti nebude fungovat správně. Ale jak říkám, nevím, zda je to ješte dnes tak řešeno.)

Navic, ta pojistka nebude asi 13 A, páč by ten gramofon musel mít příkon 110V x 13A = 1430 W, což je cca 1,5KW. Podle mě je ta pojistka 1,3 A. ALE POZOR: Pokud by měl ten gramec přepínač 110V/220V (resp. nově už 120V/240V), je potřeba tu pojistku při změně napájecího napětí ze 110V na 220V vyměnit za poloviční, tzn. 650mA. Na to se většinou zapomíná a pak se lidi diví....

To jen tak na okraj....[/quote]
a ty mas pravdu je tam prepinac a ten gramec je bol uz davno prepnuty na 230V ci kolko tam je a ide tak nemam co riesit vela veci si dneska ludia kupuju z ameriky a ide f pohode ci uz su to mobili notebooky a pod...

Odpovědět