Tak sem odvaril numark

Diskuze o DJ přehrávačích a gramofonech
Odpovědět
diplo
Příspěvky: 16
Registrován: 30 črc 2012 13:35

Tak sem odvaril numark

Příspěvek od diplo » 08 lis 2013 18:26

cau lidi predem vas prosim abyste se vyvarovali posmesnych komentaru .)

chtel jsem zkusit jestli by muj cd prehravac mohl byt vykonejsi tak sem prepnul ze zadu takovy cerveny spinac z polohy 230V/50 Hz na 115V/60 Hz . po zapnuti prehravac hodne bzucel. rekl sem si ze to nevadi to je asi tim ze dostava trochu vic stavy. no tak sem prihodil cdcko a ze zmacknu play. najednou bum, tma jak v prdeli - vyhodil jsem pojistky . a z prehravacu jde takovy divny zapach, po nahozeni pojistek zkousim jestli furt funguje, marne. tak sem ho asi odvaril.

znamena to ze se s nim muzu rozloucit?:( nebo da se opravit dokoupenim nejake soucastky?

djchemik
Příspěvky: 89
Registrován: 28 říj 2011 12:37
Vybavení

Re: Tak sem odvaril numark

Příspěvek od djchemik » 09 lis 2013 11:13

Posmívat se ti nebudu - potrestal ses sám. Chtěl bych se v prvé řadě zeptat, co si představuješ (nebo sis představoval) pod pojmem výkonnější. Ale k věci - player dej do každopádně servisu. v Lepším případě je to vyhořelé trafo, v tom horším budou i vyteklé kondenzátory v napájecí části playeru. Snad je to pro tebe ponaučení - neplést se do toho, čemu nerozumím (znalost silnoproudu v tomto oboru rozhodně není na škodu).
2x AA CDI 300 MP3, AA QD5-MKII, 2x Akiyama K2, the t.bone IEM 100

diplo
Příspěvky: 16
Registrován: 30 črc 2012 13:35

Re: Tak sem odvaril numark

Příspěvek od diplo » 09 lis 2013 11:57

dobře diky za radu.

Jeste jenom, chci se zeptat jestli nevis o nejakych servisech ktere takoveto opravy dj prislusenstvi poskytuji? Pobliz Brna.
Nebo me to opravi i normalni servisy ktere jsou zamerene normalne na obycejne veci jako TV atd?

djmartin-sk
Příspěvky: 54
Registrován: 02 říj 2011 14:26

Re: Tak sem odvaril numark

Příspěvek od djmartin-sk » 09 lis 2013 12:11

MIlý Diplo. Toto nie je na smiech, ale na zaplakanie... každý a to vôbec nemusí mať takmer žiadne technické alebo elektrotechnické znalosti už takmer od malička vie, že v elektrickej sieti máme 230 V. Tak vôbec, ale vôbec nechápem ako ťa mohlo napadnúť prepnúť to na 115 V ??? Musel si predsa vidieť na tom prepínači označenie napätia. Ani elementárna logika nepustí, aby si prístroj ktorý je konštruovaný na 230V, napojil na 115V... Jediné aké také vysvetlenie by bolo ak si bol v tom momente pod vplyvom alkoholu :D V opačnom prípade Ti odporúčam už nikdy, ale naozaj nikdy nič nezapájať. V tvojom prípade je rizikové si zapnúť aj počítač. Prípadne absolvuj nejaký základný kurz elektrotechniky, Vyhneš sa do budúcna mnohým a väčším škodám.

djchemik
Příspěvky: 89
Registrován: 28 říj 2011 12:37
Vybavení

Re: Tak sem odvaril numark

Příspěvek od djchemik » 09 lis 2013 12:13

Servis lze provést jedině tam, kde se zabývají opravami techniky tohoto typu (náhradní díly apod.). V Brně bych zkusil Prodance, ale nevím, jestli servisují Numark. Pak bych zkusil Elma Art, ale nevím zdali ještě existují (nejsem(u) z Brna).
2x AA CDI 300 MP3, AA QD5-MKII, 2x Akiyama K2, the t.bone IEM 100

Uživatelský avatar
johney
Příspěvky: 170
Registrován: 29 lis 2012 01:27

Re: Tak sem odvaril numark

Příspěvek od johney » 11 lis 2013 03:25

:shock: naozaj dufam, ze si robis srandu... ak nie, nemam slov

cruz
Příspěvky: 94
Registrován: 21 pro 2012 13:25

Re: Tak sem odvaril numark

Příspěvek od cruz » 11 lis 2013 16:28

diplo: obrátil bych se přímo na servis dovozce Numark do Česka: servis@disk.cz

PartyDj Tomi
Příspěvky: 45
Registrován: 24 led 2013 23:58

Re: Tak sem odvaril numark

Příspěvek od PartyDj Tomi » 16 lis 2013 04:10

No nazdar!!!

Takovouhle kravinu snad ani nejde udělat.
Už jsem ze školy pár desítek let, ale vzpomínám si že jsme to v rámci fyziky na základce měli jaký je rozdíl mezi používaným jmenovitým napětím 230 V a
115V mi se teda učili 220 a 110 ale je to to samé a vím, že byly i doby kdy jsme u nás 110 V měli.

Tohle prostě nechápu nechci se posmívat a doufám, že je to Fór.

PS: To je jako když do Diesla naleješ Benzín!
Pioneer DDJ SX, Pioneer DDJ SR, Denon DN-MC 6000, Pioneer DDJ-SP1, 4x RCF ART 315A, dB Technologies 2x SUB 15 D 2x OPERA 915 DX

midoor
Příspěvky: 6
Registrován: 18 dub 2011 08:11

Re: Tak sem odvaril numark

Příspěvek od midoor » 29 lis 2013 07:57

To neni mozny........to musi bejt for

onpaa
Příspěvky: 5
Registrován: 16 lis 2013 15:53

Re: Tak sem odvaril numark

Příspěvek od onpaa » 15 úno 2014 22:16

Čau,

Když už tu je téma o 115 a 230 voltech. Chci se zeptat, když bych si koupil mix Pioneer DJM 800, jak je to s napájení ?? protože na obrázcích je jasně zezadu napsané 115 voltů a žádný přepínač tam není, ale zatím se normálně používá v čr. Musí u něj být nějaké přídavné trafo ?? :)

longsleeper
Příspěvky: 108
Registrován: 10 bře 2012 15:59

Re: Tak sem odvaril numark

Příspěvek od longsleeper » 16 úno 2014 04:30

Když ho koupíš v evropě tak ne :)

Martin_70
Příspěvky: 47
Registrován: 04 zář 2012 20:38

Re: Tak sem odvaril numark

Příspěvek od Martin_70 » 16 úno 2014 10:17

Evropská verze se pozná už podle značky C E - splňuje požadavky evropské legislativy :)
Evropská verze:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... 0_rear.jpg

Ta druhá vrze 100V:
http://www.powermusic.com.au/wp-content ... 791123.jpg

dj_snake
Příspěvky: 151
Registrován: 14 čer 2011 19:56

Re: Tak sem odvaril numark

Příspěvek od dj_snake » 03 dub 2014 12:25

autor si z nas urcite robi srandu... ale aj tak by ma zaujimalo ako to myslel s tym vykonnejsi... :mrgreen:
CD + Vinyl = Analógová technika s digitálnym srdcom...

Odpovědět