sú ortofon hroty zameniteľné?

Diskuze o DJ přehrávačích a gramofonech
Odpovědět
piatro
Vybavení

sú ortofon hroty zameniteľné?

Příspěvek od piatro »

prečítal som zopár článkov a diskusií na túto tému a ako som si všimol sú na to všelijaké názory. Niektorí tvrdia,že záleží iba od hrotu,iní,že od prenosky a každá má iné parametre (Internal impedance, DC resistance, Internal inductance). Majstri od Ortofonu tvrdia,že môžu sa zameniť hroty s kompatibilnými prenoskami. Ja som to pochopil tak,že vnútorný odpor a indukcia je rovnaká na arkiv-gold-elektro-pro-pro s-dj s,q.bert-s120,tým pádom si teoreticky môžem kúpiť obyčajnú lacnú prenosku pro s a na to keď dám hrot napr. arkiv,dosiahnem ten istý zvuk,alebo niečo úplne iné? Názory sú rozličné. Niektorí tvrdia,že tým vznikne akýsi hybrid-mutant z obidvoch niečo,ale neodporúčajú to. A prečo sa vlastne pýtam? Lebo som používal djs hrot na prenoske nightclub mkII a keď som porovnal s kamarátovou komplet djs prenoskou tak zvuk a výstupný signál boli rovnaké,držali v drážke rovnako,aj keď nightclub má úplne iný odpor a indukciu. Máte aj vy s tým skúsenosti? Čo ak dám s120 hrot na moje nightcluby,získam taký istý silný výstupný výkon ako keby som mal originál s120 prenosku? Čo si o tom myslíte? Trocha som sa rozpísal,ale už dlhšiu dobu mi to vŕta v hlave.

honcka
Vybavení

Re: sú ortofon hroty zameniteľné?

Příspěvek od honcka »

stare concordy a jejich hroty jsou mezi sebou slusne zamenitelne a nove taky... nedoporucuje se zamenovat stare a nove mezi sebou...

stare: pro s, pro, scratch, nightclub, dj, elektro,
nove: qbert, digitrack, arkiv, nightclub mkII
special: s120

piatro
Vybavení

Příspěvek od piatro »

dík za odpoveď,ale prečo je to tak? Chcelo by to nejaké vysvetlenie. ;)

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

V prenosce jsou jine civky, tj hrat to bude, ale nemusi to hrat vyrovnane

piatro
Vybavení

Příspěvek od piatro »

áno tomu chápem. Pri každej prenoske je uvedený vnútorný odpor a indukcia. Ale ako som písal otestoval som svoje nightcluby mk2 s djs hrotom a kamarátove komplet djs. Hrali rovnako,cez serato som skúsil výstupnú silu (signál z odidvoch control vinylov bol rovnaký). Môže to byť aj tým,že NC je 1000ohm , 580 mH a djs iba 750ohm a 450mH? Tým pádom som dal horší hrot na lepšiu prenosku? Čo ak by som tam dal s120 hrot? Prenoska s120 má vnútorný odpor až 1680 ohm a indukciu 920 mH,rovnako ako prenoska od q.bertu. Predpokladám,že inžinieri od ortofonu majú doladené prenosky ku nemu patriacim hrotom,aby každá jedna kompletka mala charakteristický zvuk. Škoda,že som neskúsil dať hrot NC mk2 na horšiu prenosku djs,či aj vtedy je výsledný zvuk rovnaký (o čom ale pochybujem),no niektorí tvrdia,že rozdiel nepočuť. Čo sa týka kvality zvuku tak najviac sa mi pozdáva NC mk2,len škoda,že ten hrot sa rýchlo opotrebuje. Najhorší je pro s. Modré djs sú taká stredná trieda. Preto ma to tak zaujíma,lebo je na čase vymeniť hroty a neviem či mám ísť do modrých,ktoré už mám oskúšané a k DVS som s nimi spokojný,alebo zobrať s120 ktoré sú cenovo podobné,no neviem aké by boli v kombinácií s NC prenoskou? Čo myslíš,mám zobrať oskúšané modré,alebo mačku vo vreci s120? Budem ich používať primárne k seratu,na počúvanie a ripovanie mám hrot NC. Nejaká rada? Díkes.

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

na DVS nema smysl kupovat nejaky lepsi hroty, staci jakejkoli sferickej

piatro
Vybavení

Příspěvek od piatro »

pravda,teda okrem pro s,tie sú strašné šmejdy. :D Láka ma ten výstupný výkon na s120 10mV,djs majú 6mV,NC 8mV. Ak by som dosiahol aspoň 8 mV s hrotmi s120,bolo by to vhodnejšie k DVS ako 6 s modrými. Asi skúsim tie,predsalen cenový rozdiel medzi modrými a s120 je iba 1-2€.

Odpovědět