stanton t 80

Diskuze o DJ přehrávačích a gramofonech
Odpovědět
johnny
Příspěvky: 305
Registrován: 20 říj 2010 20:31

stanton t 80

Příspěvek od johnny » 16 bře 2011 23:43

mam problem zo spetnou vezbou na disko akciach niekedy mi v reprakoch silno brumy, doma to mam napojene na aktivne repro 2 krat 35 W, a tam mi to nikdy nepsravilo,
gramofon mam na mix napojeny cez line, teda bez zemnenia. u t 80 je moznost vybrat si, ci cez line alebo phono,na gramci aj na mixe mam nastavene line, v com moze byt problem ?
2 pioneer cdj 350, pioneer djm 300, stanton t 80,pioneer efx 500

Uživatelský avatar
nema.dj
Příspěvky: 605
Registrován: 20 čer 2010 00:17

Re: stanton t 80

Příspěvek od nema.dj » 16 bře 2011 23:52

cez phono si to neskusal?.....podla mna, je to zle umiestnena technika....preto som sa pytal, ci si neskusal ist cez phono, lebo vacsina mixov, i ked to nema uvadzane v manualoch, pouziva subsonic filter, je to vlastne orezavatko frekvencie ktora sposobuje spatnu vazbu
Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II

johnny
Příspěvky: 305
Registrován: 20 říj 2010 20:31

Re: stanton t 80

Příspěvek od johnny » 16 bře 2011 23:59

nema.dj píše:cez phono si to neskusal?.....podla mna, je to zle umiestnena technika....preto som sa pytal, ci si neskusal ist cez phono, lebo vacsina mixov, i ked to nema uvadzane v manualoch, pouziva subsonic filter, je to vlastne orezavatko frekvencie ktora sposobuje spatnu vazbu
cez phono som to neskusal, to vraj treba zemnit alebo co v tom sa vobec nevyznam, mix mam pioneer djm 300, prehravace mi to nerobia
2 pioneer cdj 350, pioneer djm 300, stanton t 80,pioneer efx 500

Uživatelský avatar
nema.dj
Příspěvky: 605
Registrován: 20 čer 2010 00:17

Re: stanton t 80

Příspěvek od nema.dj » 17 bře 2011 09:07

zemnenie nie je podmienka....ked mas plastove sasi gramcu, ani nemas co zemnit....zemnia sa kovove casti
Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II

johnny
Příspěvky: 305
Registrován: 20 říj 2010 20:31

Re: stanton t 80

Příspěvek od johnny » 17 bře 2011 09:24

ked stanton t 62 je tiez plastovy case, a v baleni je zemniaca zila ? skusim to cez to phono a uzemnit to.
2 pioneer cdj 350, pioneer djm 300, stanton t 80,pioneer efx 500

honcka
Příspěvky: 1912
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: stanton t 80

Příspěvek od honcka » 17 bře 2011 12:23

muze to byt taky tim, ze na vetsich akcich ti to muze chytat basy do jehly (zjistis to tak, kdyz stlumis basy na mixu, tak to prestane), zejmena, kdyz jsou vykone PA repraky na podium, kde je stul s gramcema, skus si dat pod gramce neco mekyho, ja vetsinou davam 2 karimatky, pripadne neco hodne tezkyho masivniho (betonovy dlazdice) nebo pripadne, jestli mas gramce v casech je skus z toho casu vyndat
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

djfelixus
Příspěvky: 786
Registrován: 15 črc 2008 09:03

Re: stanton t 80

Příspěvek od djfelixus » 17 bře 2011 13:09

Taky si myslim, ze problem bude jak pise Honcka. Pro tohle se prodavaji polstarky pod nohy gramce.
Jde jeste o to, jestli je brum staly (50hz ze site) i kdyz hudba nehraje nebo jestli to dela jen pri tech basech.
www.djfelixus.cz |Official site
www.freedj.cz |Skutečně svobodní DJové

johnny
Příspěvky: 305
Registrován: 20 říj 2010 20:31

Re: stanton t 80

Příspěvek od johnny » 17 bře 2011 13:21

ked stisim tak nebrumy,nemoze to byt tym ze mam vedla neho zosiky ?? gramec mam polozeny na stole a na krabici od neho, lebo som vysoky.
2 pioneer cdj 350, pioneer djm 300, stanton t 80,pioneer efx 500

honcka
Příspěvky: 1912
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: stanton t 80

Příspěvek od honcka » 17 bře 2011 15:54

djfelixus píše:Taky si myslim, ze problem bude jak pise Honcka. Pro tohle se prodavaji polstarky pod nohy gramce.
Jde jeste o to, jestli je brum staly (50hz ze site) i kdyz hudba nehraje nebo jestli to dela jen pri tech basech.
akorat ty polstarky jsou dost brutalne predrazeny

johny: zesikama to urcite neni, jak jsem psal, kdyz ti to pere hodne hlasite (zvlast basy), tak se ti rozechveje stul, pres stul to jde do gramce a na jehlu, ktera chyti zpetnou vazbu
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

Lemon
Příspěvky: 44
Registrován: 25 dub 2009 21:17

Re: stanton t 80

Příspěvek od Lemon » 17 bře 2011 19:12

Je jasný, že ti gramce chytaj vazbu.
Základ je mít pevnej podklad (stůl), nesmí se ti při podůpávaní hýbat, v tom případě se dají gramce podložit molitanem a mramorovou (žulovou) deskou o síle cca 3 až 4 cm (cca 400Kč za kus, nechat uříznou v kamenictví). Pokud pevnej základ nemáš, je jediný řešení použit podložky http://freefloat.net/content.php?sectio ... on_id=1#20
, které ale opravdu nejsou levné, je dobré je kupovat třeba v německu v dj shopech. Podložky pomůžou stoprocentně, ale je na tom prd hraní, přítlak na jehláh na maximu aby to neskákalo a hlavně se na tom gramce pěkně houpou.
Určitě doporučuju zkvalitnit stůl a dát pod gramce výše zmíněné desky.
Stanton aspoň vyší řady mají kvalitní konstrukci, ale nevím jak je na tom tato řada, jestli vazbu náhodou nechytá samotné šasi gramce.

DeeJay PiPi
Příspěvky: 247
Registrován: 24 lis 2009 08:50

Re: stanton t 80

Příspěvek od DeeJay PiPi » 17 bře 2011 19:33

Lemon píše:Základ je mít pevnej podklad (stůl)
Stůl může mít pevný jak chce...pokud pod ním bude mít basáky tak mu to bude k hovnu :D

Stačí kousek molitanu a máš vystaraný...

johnny
Příspěvky: 305
Registrován: 20 říj 2010 20:31

Re: stanton t 80

Příspěvek od johnny » 17 bře 2011 21:10

skusim ten molitan, a zvecsit pritlak na ihlu, uvidim co to spravi, lebo basaky mavam na podiu, z gramca moc nehravam, len niekedy, ak to nepomoze tak bud gramce neham doma alebo basaky dam na parket, a dik za rady
2 pioneer cdj 350, pioneer djm 300, stanton t 80,pioneer efx 500

honcka
Příspěvky: 1912
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: stanton t 80

Příspěvek od honcka » 18 bře 2011 00:02

jinak jestli na PA pouzivas nejakej speakers management, tak staci dat tam par ms delay, celkem dost to pomuze
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

Odpovědět