Set do začátku

Diskuze o DJ přehrávačích a gramofonech
Odpovědět
Lucky24

Set do začátku

Příspěvek od Lucky24 »

Zdravim všechny, chtěl bych se zeptat jaký gramofony a mix jsou nejvhodnější do začátku ? ovšem aby to byla investice na delší dobu (abych nemusel po roce kupovat nový lepší gramce) chci to hlavně na scratchování, na pomalejší styly, rnb a hip hop... zaujali mě numark tt 200 za bezkonkurenční cenu a nebo pak stanton t.80 kterej se mi zdá ale příliš fórovej... a co se týče mixu, tam jsem úplně ztracenej :D potřebuju to jak sem řikal na scratch, ale nechci dávat do mixu bůhví jaký prachy zas... zalíbil se mi od numarku M4 mix, šlo by to ?

Clant

Re: Set do začátku

Příspěvek od Clant »

a jak budeš potom hrát? Přes notebook nebo si koupíš cd playery?

Azu

Příspěvek od Azu »

Spíš nám napiš kolik do toho seš ochoten celkově vrazit a něco tady jistě vykoumáme
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

Lucky24

Příspěvek od Lucky24 »

rozhodně chci DVS, buď bych ho pořídil rovnou se všim a nebo potom pozdějc, ale hrát bych chtěl s DVS... na to všechno mam cca 25 000,- takže to musej bejt gramofony, nějakej dostačující mixák a když bych pořídil ty numark TT 200 gramce, možná bych mohl rovnou pořídit DVS reloop spin (to nejlevnější DVS)...

Azu

Příspěvek od Azu »

2x Reloop RP-6000 MK5 Black
1x Denon DN-X 120

2x Reloop RP-4000 M3D černý
1x Denon DN-X 120
1x Native Instruments Traktor Scratch DUO

Případně ještě pár kaček přidat na jiný mixák Allen & Heath Xone 22 nebo Ecler Nuo 2.0

Lucky24

Příspěvek od Lucky24 »

Azu píše:2x Reloop RP-6000 MK5 Black
1x Denon DN-X 120

2x Reloop RP-4000 M3D černý
1x Denon DN-X 120
1x Native Instruments Traktor Scratch DUO

Případně ještě pár kaček přidat na jiný mixák Allen & Heath Xone 22 nebo Ecler Nuo 2.0
ok, díky moc :D dost se mi líběj ty rp-4000, za tu cenu je to fakt bombový, luxusní gramec, ale nevadí to S ramínko ? přece jenom mi de hodně o scratche apod. :)

never113

Příspěvek od never113 »

Čau, tak ten mix Numark M4 to by nešlo. Dobrý mix na scratching je hodně známi Vestax PMC-06PRO VCA, za 7500,- Ty gramce to by šlo 2x asi za 12000,- a nezapomeň na jehly nej. na scratching jsou Shure M-447. 2x za 5000,- a jestli chceš hrát přes DVS tak já mám M-Audio Torq Conective Vinyl je levnější než Reloop Spin, stojí 6800,- já ho mám skoro rok a pohoda.....Tak to by bylo zatím asi všechno. Na ty gramce , mix a jehle bys měl, ale na ten DVS bys sis musel připlatit.... ale na začátek hodně dobré podle mého pohledu tak zatím čau.
2xTechnics 1210Mk5,Shure M44-7
SA-3,INNOFADER,Technics RP-DJ 1210,Torq

xxxRadoxxx

Příspěvek od xxxRadoxxx »

To by musel byt riadny blb aby si kupoval 2x Shure M44-7 aj s headshellom za 5000, tie ihly ta budu stat 3000 a headshelly budes mat uz ku gramofonom.
2x Reloop RP-4000 M3D černý + 2x Shure M44-7 (12000 + 3000)
1x Native Instruments Traktor Scratch DUO (9000,-)
Mix by som bral Stantona SA-3
http://maxistore.cz/maxistore/s65/Katal ... 3-SA3-SA-3
alebo ak zainvestujes viac tak mix by som bral Vestaxa PMC-06 http://maxistore.cz/maxistore/s65/Katal ... C06-PMC-06
alebo tohto Eclera
http://www.notape.net/product/show_product/85980

To S-kove rameno nevadi dolezita je ihla, Technics ma tiez S rameno a je najlepsi na scratch.
2xTechnics SL-1210MK2 + Shure M44-7, Rane TTM 57SL, Technics RP-DJ1200

never113

Příspěvek od never113 »

Jo to sorry zapomněl jsem že k těm gramcům jsou headshells ,ale sere pes. Jehly fakt jedině M44-7. Mix Vestax nebo ten Ecler. Ten Stanton SA3 jedině ještě přikoupit P+G fader nebo nějaký jiný crossfader po dvou měsících jsem ho měl hotový. Hej Radoxxx sorry že to píšu sem, ale máš nějaké zkušenosti nebo hrál jsi někdy na tom Ecleru dá se????? Moc Díík…..
2xTechnics 1210Mk5,Shure M44-7
SA-3,INNOFADER,Technics RP-DJ 1210,Torq

xxxRadoxxx

Příspěvek od xxxRadoxxx »

Osobne som na nom nehral ale mam par znamych ktory si ho nevedia vynachvalit, Ecler HAK seria su mixaky vyvijane pre scratchujucich djs takze povedal by som ze moze byt aj lepsi ak Vestax, teda neviem ci HAK 310 ale tie vysie 360 a 380 maju Eternal crossfader ktory vydrzi dost dlho tusim 5 milionov prechodov ale niesom si isty. Ked som si kupoval pred 2 rokmi svojho Vestaxa tak vtedy stal ten Ecler okolo 15 000sk a Vestax 10 600sk ale teraz keby sa mam rozhodnut tak by to bol asi ten Ecler aj ked na mojho Vestaxa nemozem povedat kriveho slova, sluzi dobre a to dusim na nom takmer kazdy den takze ten crossfader a tie fadre dostavaju zabrat. Keby mam vymenit mixak tak uz jedine za Rane TTM57SL :mrgreen:
2xTechnics SL-1210MK2 + Shure M44-7, Rane TTM 57SL, Technics RP-DJ1200

Lucky24

Příspěvek od Lucky24 »

ok, díky moc všem :) do gramofonů pudu do těch reloop rp-4000 a u toho mixu pořád váhám, takže nakonec padne otázka výběru na finance :) ještě by mě ale zajímalo jestli de každej mixák propojit se zvukovou kartou, nebo jak je to s mixákama u reproduktorů, jestli mi to půjde propojit normálně s hifinou se cinchem, nebo nějakejma jinejma bednama pomocí cinche ? jinak tu zvukárnu mam m-audio mobile pre USB, byl bych rád kdybych ty gramofony a celej ten set mohl propojit se svojí zvukovkou :) takže de vlastně jenom o propojení mixu se zvukárnou...

Azu

Příspěvek od Azu »

S propojením beden není problém žádný ani se zvukovkou do mixu, jen ta zvukovka co máš ti bude k ničemu, protože pro DVS potřebuješ zvukovku s ASIO ovladačema a 2x mono vstup a 4x mono výstup. Než kupovat M-Audio Torq, nebo Reloop Spin (MixVibes), tak bych vzal raději na jistotu ten Traktor Scratch Duo a nebo Serato Scratch Live, ty ceny nejsou už tak velký a i ten rozdíl pár tisíců se vyplatí investovat i kdyby sis měl na to někde půjčit, nekupuješt to na pár dní ale tuhle část sestavy budeš používat hodně let.

Lucky24

Příspěvek od Lucky24 »

Azu píše:S propojením beden není problém žádný ani se zvukovkou do mixu, jen ta zvukovka co máš ti bude k ničemu, protože pro DVS potřebuješ zvukovku s ASIO ovladačema a 2x mono vstup a 4x mono výstup. Než kupovat M-Audio Torq, nebo Reloop Spin (MixVibes), tak bych vzal raději na jistotu ten Traktor Scratch Duo a nebo Serato Scratch Live, ty ceny nejsou už tak velký a i ten rozdíl pár tisíců se vyplatí investovat i kdyby sis měl na to někde půjčit, nekupuješt to na pár dní ale tuhle část sestavy budeš používat hodně let.
v čem je lepší ten traktor scratch duo než torq nebo reloop ? je to jenom o tý kvalitě programu nebo i něčemu jinýmu ?

Azu

Příspěvek od Azu »

Je to nejen o kvalitě programu, ale především o kvalitě té zvukové karty co k tomu je a bez níž ten program neběží, ty zvukovky u traktor scratche a především ta u serata dosahují větších rychlostí v komunikaci s počítačem což je důležitý při scratchování pro rychlost odezvy pohybu s vinylem a to nemluvim ani o zvukové kvalitě, která je též někde úplně jinde i když třeba ta zvukovka u toqu po zvukové stránce není také vůbec špatná. Každej program pak umí líp nebo hůř pracovat se správou skladeb, nebo umí navíc i jiné přidané funkce jako efekty, smyčky, sampler, ... dost se to vše liší.

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

Azu píše:Je to nejen o kvalitě programu, ale především o kvalitě té zvukové karty co k tomu je a bez níž ten program neběží, ty zvukovky u traktor scratche a především ta u serata dosahují větších rychlostí v komunikaci s počítačem což je důležitý při scratchování pro rychlost odezvy pohybu s vinylem a to nemluvim ani o zvukové kvalitě, která je též někde úplně jinde i když třeba ta zvukovka u toqu po zvukové stránce není také vůbec špatná. Každej program pak umí líp nebo hůř pracovat se správou skladeb, nebo umí navíc i jiné přidané funkce jako efekty, smyčky, sampler, ... dost se to vše liší.
BTW s MixVibes dosahuju nizsi latence nez s TraktorScratchem

Odpovědět