Sestva
Sestva
Chtěl bych si do budoucna koupit nějakou DJs sestavu přectavovaly bych si gramofony Reloop RP-1000 MK3 (viz. odkaz) a k tomu nějaky ten mixak vše bych chtěl synhronyzovat z Traktorem ..a proto mám pár otazek
1)jaky mixak ktery to zvladne ?
2)Co ty gramofony ?
3)Kterou "krabičku" abych to pospojoval do pc ?
2)Co ty gramofony ?
3)Kterou "krabičku" abych to pospojoval do pc ?
Re: Sestva
[quote="Stepan"]Chtěl bych si do budoucna koupit nějakou DJs sestavu přectavovaly bych si gramofony Reloop RP-1000 MK3 (viz. odkaz) a k tomu nějaky ten mixak vše bych chtěl synhronyzovat z Traktorem ..a proto mám pár otazek
2)Co ty gramofony ?
3)Kterou "krabičku" abych to pospojoval do pc ?[/quote]
Odkaz : http://www.audiotek.cz/product-27814-reloop-rp-1000-mk3
2)Co ty gramofony ?
3)Kterou "krabičku" abych to pospojoval do pc ?[/quote]
Odkaz : http://www.audiotek.cz/product-27814-reloop-rp-1000-mk3
1) pokud uplně začínáš tak si vystačíš s nějakým dvoukanálovým mixem i tím levnějším do začátku¨
2) gramofony - asi na nich chceš ušetřit oproti jiným typům, ale pokud já bych kupoval gramo tak jedině "PŘÍMÝ" náhon ! co vím ze zkušeností kolegů a spoustu lidí i odtud - radši jeté přímé než nové řemeny
3) na úplné začátky ti stačí i VDJ a zvukovka ESI-Maya44 USB. I můj známý na téhle kombinaci začínal než ho to chytlo.
Víc poradí asi zkušenější chlapi co se pohybují v okruhu gramofonů.
2) gramofony - asi na nich chceš ušetřit oproti jiným typům, ale pokud já bych kupoval gramo tak jedině "PŘÍMÝ" náhon ! co vím ze zkušeností kolegů a spoustu lidí i odtud - radši jeté přímé než nové řemeny
3) na úplné začátky ti stačí i VDJ a zvukovka ESI-Maya44 USB. I můj známý na téhle kombinaci začínal než ho to chytlo.
Víc poradí asi zkušenější chlapi co se pohybují v okruhu gramofonů.
-
Mňo, tak jak už psal konszpic. Když už gramce, tak s přímým náhonem. Na druhou stranu, pokud se naučíš mixovat na řemínkovým gramci, pak budeš schopný mixovat na všem . Mix taky stačí uplně obyč za pár kaček. A s traktorem to synchronizuješ jedině pomocí DVS (pokud teda nebudeš mít mix s MIDI). Jiná cesta není...
s traktorem je nejlevnejsi varianta traktor scratch duo stoji nejak kolem 5ti litru..
jinak nic proti, ale nez dotaz odesles tak se koukni do zacatecnicke sekce - tam najdes veskere potrebne informace.
abych to zakoncil djjing je narocny konicek co se tyka penez a take casove.. musis se mu proste venovat.. pokud si ale chces jen ukratit cas tak si sezen midikonzoli - stoji par penez a udela taky svou paradu - jak sem psal vice v sekci pro zacatecniky
jinak nic proti, ale nez dotaz odesles tak se koukni do zacatecnicke sekce - tam najdes veskere potrebne informace.
abych to zakoncil djjing je narocny konicek co se tyka penez a take casove.. musis se mu proste venovat.. pokud si ale chces jen ukratit cas tak si sezen midikonzoli - stoji par penez a udela taky svou paradu - jak sem psal vice v sekci pro zacatecniky
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25
Mne prislo ze kontroler je zbytecny ! mam v planu ten gramofon a nejaky mixak ! ale myslel jsem ze mi doporucite nějaky konkretni ! ... myslel jsem na traktro x1 ale to je jen efektovaci konzole !
Kontroler je zbytečnej?? Proč proboha? Chceš hrát z desek (tj. z gramců) nebo z compu?? Pokud chceš hrát z compu (což jsem tak pochopil) tak jestli ti můžu dobře poradit, ušetřit ti zcela zbytečný starosti do budoucna a ještě ti ušetřit peníze, tak ber midi konzoli! Ovládá se to podobně jako DVS přes gramce, v některých ohledech se to chová ještě o hodně líp, jako opravdu není co řešit. Samo zřejmě, pokud plánuješ hrát z desek a třeba to občas proložit něčim z compu tak to je jiná situace, v tom případě si ale opravdu začni spořit, protože řemínkové gramce NEJSOU DJ gramce, a slouží primárně na poslech hudby ne na mixování, i když ti bude prodejce tvrdit něco jinýhoStepan píše:Mne prislo ze kontroler je zbytecny ! mam v planu ten gramofon a nejaky mixak ! ale myslel jsem ze mi doporucite nějaky konkretni ! ... myslel jsem na traktro x1 ale to je jen efektovaci konzole !
chci hrad z pocitace ale kdyz budu mit gramofony tak proc kontroler ? dam si to pres nejakou tu krabicku do pc a je vymalovano ... ale sem začatečnik a nevim co mi doporučite ! .. jaky teda mixak ?
Štěpáne, díváš se na to přesně obráceně! Proč by sis měl kupovat zbytečný gramce (dražší, mixování je na nich složitější, zaberou víc místa atd atd.), když můžeš mít v podstatě po všech stránkách lepší midi-konzoli? hm? :wink2:Stepan píše:chci hrad z pocitace ale kdyz budu mit gramofony tak proc kontroler ? dam si to pres nejakou tu krabicku do pc a je vymalovano ... ale sem začatečnik a nevim co mi doporučite ! .. jaky teda mixak ?
stačí to srovnat po financni strance - slusne gramce sezenes za 5 litru za kus + dvs system (ta krabicka o ktere mluvis) te vyjde na dalsich minimalne 5 tisic pokud chces mermomoci traktora. mixpult sezenes sice nekde kolem 5ti tisic ale to jsou zakladni modely (pokud bys chtel scratchovat tak si priprav 10litru)
podtrzeno, secteno si na 20ti tisicich a tatp sestava se da povazovat za zacatek a slusna na nauceni hrat.
oproti tomu rozumna midikonzole vcetne vseho co k tomu potrebujes stoju od 6ti tisic nahoru..
rozdil je to vic nez velky a pokud to nevidis jen jako sezonni zalezitost tak ty prachy do toho nasolis stejne..treba ne najednou ale postupne ano.
jinak chapu, ze chces gramofony, vsude na internetu se pise ze dj musi hrat z gramcu aby byl nekdo (vec nazoru). Moje rada zni - vybodni se na internet a pokud chces neco slusneho na nauceni a mas omezeny rozpocet tak radeji poslechni lidi, kteri ti tady radi a vezmi si na mychani na pc midikonzoli..
podtrzeno, secteno si na 20ti tisicich a tatp sestava se da povazovat za zacatek a slusna na nauceni hrat.
oproti tomu rozumna midikonzole vcetne vseho co k tomu potrebujes stoju od 6ti tisic nahoru..
rozdil je to vic nez velky a pokud to nevidis jen jako sezonni zalezitost tak ty prachy do toho nasolis stejne..treba ne najednou ale postupne ano.
jinak chapu, ze chces gramofony, vsude na internetu se pise ze dj musi hrat z gramcu aby byl nekdo (vec nazoru). Moje rada zni - vybodni se na internet a pokud chces neco slusneho na nauceni a mas omezeny rozpocet tak radeji poslechni lidi, kteri ti tady radi a vezmi si na mychani na pc midikonzoli..
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25
-
Jak už napsal o něco výš hoolifan. První si pročti začátečnicou diskuzi a potom se teprv rozhoduj. Mám totiž pocit, hlavně z některých tvých výrazů (nějaká ta krabička...), že furt tak nějak pár věcí nechápeš...
no chtel jsem gramofony z vinylem ktery ma TimeCode ... tak ok bez gramofonu a jakou tedy midi konzoli ? a mix ?
-
Jako klidně do gramců běž...nikdo ti to tady nerozmlouvá
Jenom gramce + mix + DVS jsou několikanásobně dražší, než midi konzole...
s konzolí ti neporadím, v tom se moc nepohybuju...určitě se nejde někdo, kdo ti řekne víc...jinak pokud máš konzoli, tak už nepotřebuješ mix, jenom zvukovku (pokud ji nemá konzole integrovanou)
jednoznačně ti ale radím...přečti si tu začátečnickou diskuzi...hodně se tam toho dozvíš (snad i pochopíš) a odpadnou tyhle dotazy, který by měl stejně každý (i začátečník) kdo chce hrát, vědět
Jenom gramce + mix + DVS jsou několikanásobně dražší, než midi konzole...
s konzolí ti neporadím, v tom se moc nepohybuju...určitě se nejde někdo, kdo ti řekne víc...jinak pokud máš konzoli, tak už nepotřebuješ mix, jenom zvukovku (pokud ji nemá konzole integrovanou)
jednoznačně ti ale radím...přečti si tu začátečnickou diskuzi...hodně se tam toho dozvíš (snad i pochopíš) a odpadnou tyhle dotazy, který by měl stejně každý (i začátečník) kdo chce hrát, vědět
Je otázka co tě vedlo k té myšlence pořídit gramce, pokud si k tomu došel z nějakého racionálního důvodu tak si je klidně kup.
Na ty gramce co si uváděl zapomeň, ty mají řemínkvý náhon, to je dobré tak leda na desky po babičce, ale ne na djing, takže potřebuješ gramce s přímým náhonem, tedy jako nejzákladnější připadá v úvahu Reloop RP-2000 MK3, lépe však volit jako základní model 4000
http://www.club-music.cz/dj/gramofony/r ... cerny.html
Na mixáku vůbec nezáleží, ten můžeš použít jakýkoliv, takže aby to nebyl úplný šrot tak třeba Reloop RMX-20 BlackFire Edition
http://www.club-music.cz/dj/mixazni-pul ... ition.html
Pokud chceš tedy hrát vysloveně z Traktoru, tak potřebuješ minimálně Traktor Scratch DUO
http://www.club-music.cz/dj/digital-vin ... duo-2.html
Přihodíme nějaká základní sluchátka a jsme v tom za 22 000 českých.
S takovouto sestavou ovšem nevidím příliš mnoho racionálních možností jejího využití, protože na scratch a styly muziky kde ještě gramce jsou v kurzu tato sestava zrovna není, takže z toho bude sestava akorát tak pro zlost. Když s tím nemáš nejmenší zkušenost, tak to po týdnu budeš chtít hodit z okna, budeš řešit že nevíš jak nastavit ramínko, zlomíš jehlu, poškrábeš vinyly, nesrovnáš s tím dvě skladby protože na gramcích se to učí podstatně déle a nijak to neošulíš, navíc tě to omezí jen na základní funkce play, stop a změnu rychlosti, nic ostantího kreativního nevyužiješ. Grmace jsou bohužel již za zenitem, stejně tak pomalu skomírají i běžné CD playery krom těch top modelů od Pioneeru a svět přechází postupně na kontroléry. Za 18tis ti seženu NI Traktor S4 a to už je kreativně úplně jinde než tato lowend sestava, kterou pak ani nikdy už neprodáš.
Na ty gramce co si uváděl zapomeň, ty mají řemínkvý náhon, to je dobré tak leda na desky po babičce, ale ne na djing, takže potřebuješ gramce s přímým náhonem, tedy jako nejzákladnější připadá v úvahu Reloop RP-2000 MK3, lépe však volit jako základní model 4000
Na mixáku vůbec nezáleží, ten můžeš použít jakýkoliv, takže aby to nebyl úplný šrot tak třeba Reloop RMX-20 BlackFire Edition
http://www.club-music.cz/dj/mixazni-pul ... ition.html
Pokud chceš tedy hrát vysloveně z Traktoru, tak potřebuješ minimálně Traktor Scratch DUO
http://www.club-music.cz/dj/digital-vin ... duo-2.html
Přihodíme nějaká základní sluchátka a jsme v tom za 22 000 českých.
S takovouto sestavou ovšem nevidím příliš mnoho racionálních možností jejího využití, protože na scratch a styly muziky kde ještě gramce jsou v kurzu tato sestava zrovna není, takže z toho bude sestava akorát tak pro zlost. Když s tím nemáš nejmenší zkušenost, tak to po týdnu budeš chtít hodit z okna, budeš řešit že nevíš jak nastavit ramínko, zlomíš jehlu, poškrábeš vinyly, nesrovnáš s tím dvě skladby protože na gramcích se to učí podstatně déle a nijak to neošulíš, navíc tě to omezí jen na základní funkce play, stop a změnu rychlosti, nic ostantího kreativního nevyužiješ. Grmace jsou bohužel již za zenitem, stejně tak pomalu skomírají i běžné CD playery krom těch top modelů od Pioneeru a svět přechází postupně na kontroléry. Za 18tis ti seženu NI Traktor S4 a to už je kreativně úplně jinde než tato lowend sestava, kterou pak ani nikdy už neprodáš.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky
-
Ono taky záleží, co chceš hrát za styl...