Rozebrane gramce 1210 vs TT500
Rozebrane gramce 1210 vs TT500
]tak jsem si čistil gramce a napadlo mě že možna vas bude zajimat jak to vypada v utrobach 1210mk2 a v tt500.
co me udeřilo do oči hned. povšimete si z fotek jak je v numarku vymyšleno uzemeni,jelikož to ma plastove šasy jsou jednotlive komponety popřepojovane očkama a kabelem. 1210tka ma hlinikove šasi tudiž tohle nepotřebuje. vysledek ? na prvni pohled se muže zdat že žadny rozdil ale ... kdyz srovnate korekce na nulu u mixu a master date na 50 procent tak kanal na tečku je ticho,kanal na numarku je sllyšet,jakoby ružovy šum. je to tim že ty kabely spusobujou rušeni. dalši vec co me zaujala je transformator. u numarku neni moc dobře odstinen,i to se projevuje na šumu/brumu. asi to vyřešim do bodoucna stinenim medenym plechem. dalši vec ktera je fakt dost levne udelana u numarku je anti skating. je to jen plastova hridelka na šroubku ktera drži jemne perko. da se řict že po pul roce nema žadny učinek...pokud ho nenapružite...tečko nekomentuju,provedenim je dilu je dokonale. pokud vam vadi zaražka na pitch stači vyloupnit jehlou kuličku z pitche,viz foto. na plošaku pitche je ješte trimer,ne ten na seřizeni pitche,je tam ješte jeden primo na pitch,da se nim zvišit rosah, na 10 procent približne. transformator tečka je zapušten do hlinikoveho šasi takže stineni je dokonale...
co me udeřilo do oči hned. povšimete si z fotek jak je v numarku vymyšleno uzemeni,jelikož to ma plastove šasy jsou jednotlive komponety popřepojovane očkama a kabelem. 1210tka ma hlinikove šasi tudiž tohle nepotřebuje. vysledek ? na prvni pohled se muže zdat že žadny rozdil ale ... kdyz srovnate korekce na nulu u mixu a master date na 50 procent tak kanal na tečku je ticho,kanal na numarku je sllyšet,jakoby ružovy šum. je to tim že ty kabely spusobujou rušeni. dalši vec co me zaujala je transformator. u numarku neni moc dobře odstinen,i to se projevuje na šumu/brumu. asi to vyřešim do bodoucna stinenim medenym plechem. dalši vec ktera je fakt dost levne udelana u numarku je anti skating. je to jen plastova hridelka na šroubku ktera drži jemne perko. da se řict že po pul roce nema žadny učinek...pokud ho nenapružite...tečko nekomentuju,provedenim je dilu je dokonale. pokud vam vadi zaražka na pitch stači vyloupnit jehlou kuličku z pitche,viz foto. na plošaku pitche je ješte trimer,ne ten na seřizeni pitche,je tam ješte jeden primo na pitch,da se nim zvišit rosah, na 10 procent približne. transformator tečka je zapušten do hlinikoveho šasi takže stineni je dokonale...
- Přílohy
-
-
-
Naposledy upravil(a) motomiro dne 16 led 2014 00:34, celkem upraveno 1 x.
Re: Rozebrane gramce 1210 vs TT500
mam nafocene i reloop rmp 2 nejaky pia tak jestli bude zajem ...
- Přílohy
-
-
-
jinak v podstate všechny om gramofony maji podobne řešeni,vjimku tvoři stanton řada 150 a vestaxy
- Přílohy
-
-
-
takze stantony 150 su ozaj dobre? mam v plane kupit reloop 7000 takze sa prave rozhodujem, alebo starsie 1200
v poslednej dobe počúvam dosť chválu na Reloop rp 7000
padli aj dosť odvážne tvrdenia že to je nástupca Technicsu
padli aj dosť odvážne tvrdenia že to je nástupca Technicsu
stanton 150 bych si koupil ja kdyz bych mel volit mezi Reloop a Stanton. taky jsm nekdy hledal neco k Tečku a pořidil Numark. ale starši Tečko v je natom pořad dobře a vždy bude. nema dnesni hi tek funkce ale ten zaklad je dokonaly.
tecko je tecko... to nepotrebuje ziadny dalsi komentar... amen
CD + Vinyl = Analógová technika s digitálnym srdcom...
Taky mám svoje zkušenosti s Technicsy. Jako reálného nástupce bych viděl toho nového Pionýra. Jinak nemám valnou důvěru v ostatní značky.
2x Technics SL 1210 MK2, sluchátka Technics RP-DJ1210, Rane Serato SL1, mix Ecler NUO 4.0 nyní
2x Technics SL 1200 MK2, sluchátka Technics RP-DJ1210, mix Stanton SK 2F dříve
MIDI kontroler Roland A 800 PRO, monitory M Audio BX 5 D2
2x Technics SL 1200 MK2, sluchátka Technics RP-DJ1210, mix Stanton SK 2F dříve
MIDI kontroler Roland A 800 PRO, monitory M Audio BX 5 D2
Ten pincek je OEM vyrobek od hanpinu, ktery to samy dela pro numark, stanton, akiyamu a dalsi znacky, akorat si za to necha premiove zaplatit
na tych pio som uz hral... ako hra sa na nich celkom dobre ale mam taky pocit ze sem tam nedrzia rychlost tak ako by mali... takze T zostava T
CD + Vinyl = Analógová technika s digitálnym srdcom...