RMP-3 vs DN-S1200 (DN-S3700) vs ?

Diskuze o DJ přehrávačích a gramofonech
Odpovědět
bag

RMP-3 vs DN-S1200 (DN-S3700) vs ?

Příspěvek od bag »

ahojte,
chcem skromne poprosit o radu skusenejsich, pri vybere media playerov na live acty.

hrat budem na 95% vlastne veci z *.mp3 alebo *.wav a casom by som rad aj trosku po-scratch-oval.
zaner broken beat / dnb, teda cca 90bpm a 170-180bpm. s korektnym vyhladanim tempa jednotlivych songov problem nebude, pretoze ho poznam uz teraz.

po predbeznom obhliadnuti situacie som skoncil pri RMP-3 a DN-S1200.
starsi model RMP-2 som mal moznost si odskusat nazivo, docela mi sadol a predpokladam, ze RMP-3 je to iste, len s USB a naslednou podporou MIDI + vynoveny design.

DN-S1200 som zatial v rukach nemal, takze nemozem posudit ovladanie ani spolahlivost, ale splna presne to, co potrebujem, takze nad nim logicky uvazujem tiez. okrem toho, ze je nabity slusnymi funkciami je este aj docela skladny, co tiez nie je na zahodenie, ked si predstavim, ze ho budem niekde tahat 500km.

DN-S3700 je aktualne sice trosku nad moj rozpocet, ale ma navyse rotacny tanier, co moze byt na jednej strane super, ale v pripade Denonu zaroven aj trochu technicky problem, ako v pripade starsieho HN-S5500 (problem s odpalovanim CUE). kedze nepatrim medzi ludi, ktori menia svoj gear kazdy rok (moj prvy synth mam uz 17 rokov :)), spada aj tento krasavec do mojho vyberu, len by som musel vediet, ci to priplatenie si stoji za to a nesposobi mi nejake buduce technicke problemy. o tie fakt nemam zaujem.

vacsina mojich znamych hra na CDJ-1000, co ma pre nich viacero vyhod, ale ja pioneeru tie prachy teraz proste dat nemozem. okrem toho mi nesedi ich produktova politika zlacnovania vyr. nakladov a zdrazovania koncovej ceny..

na mix som zabudol..predpokladam, ze mi postaci DN-X120, alebo Korg KM-202.

vsetko si chcem ist rozhodne osahat rucne, len ma prosim navigujte, ak uvazujem zle..
za poslednych par dni som si presiel cele toto forum a aj ine zdroje, ale o RMP-3 som tu toho nasiel iba malicko. dakujem vopred..

honcka
Vybavení

Re: RMP-3 vs DN-S1200 (DN-S3700) vs ?

Příspěvek od honcka »

jestli chces scratchovat, nebudou lepsi gramce + DVS?

bag

Příspěvek od bag »

to honcka: dakujem za reakciu, ale tymto smerom sa uz nechcem vydat. ako som uz pisal, budem pouzivat hlavne vlastne tracky a scratch bude iba ako doplnok. po nejakych, odhadujem cca 100 hodinach, by som sa s touto simulaciou "scratch-u" mohol celkom zzit..

Sqara

Příspěvek od Sqara »

Nejsem žádnej velkej znalec, ale řekl bych, že za cenu těch nových Reloopů seženeš určitě něco lepšího.

Azu

Příspěvek od Azu »

Tady se zrovna prodávaj ty DN-S3700 za dobrou cenu.
http://www.midi.cz/Comment.aspx?id=50474
ALe bacha na to, protože je to dost odlišný ovládání oproti klasickýmu CD s tím točícím talířem, je to prostě jako gramec. Když se to přepne do režimu netočícího se talíře, tak dorovnávání není zrovna velká radost díky váze toho talíře, je to hodně nezvkylý oproti klasickým CD přehrávačům a spíš to chce tady využívat v režimu točícího se talíře.

Ta volba je jinak docela těžká, ale podle mně není adekvátní cenový rozdíl mezi RMP-2 nyní v akci za 8990 a RMP-3 za 15900, než ty, tak bych raději ty MP3 vysmažil na CD, pokud nutně nepotřebuju využívat MIDI.
Ty Denony jsou malý, spolehlivý, ale mně třeba osobně až tak moc nesedí do ruky to jog kolo a tlačítka, je to jistě věcí zvyku, tohle mně přijde na reloopu lepší i když tam mně zase vadí na jog kole ta setrovačnost.
Pokud nepotřebuju naopak CD a sem schopen to co potřebuju převést z CD do MP3, tak by to pak nahrál na SD karty, nebo k hraní používal počítač a přehrávač použil jako MIDI kontrolér a v takovém případě bych vzal AA Radius 2000 a nebo místo slotu pro SD kartu verzi s CD mechanikou AA Radius 1000, u kterých mně sedí třeba právě víc to jog kolo než už reloopa, jinak ty přehrávače jsou postavený na stejným základu.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

bag

Příspěvek od bag »

to squara: dik za reakciu. peniaze su aktualne bohuzial tiez jeden z faktorov, takze ak mas tip - co lepsie za cenu novych Reloopov, tak sem s nim.

to azu: hovoris mi z duse. vsetky kombinacie maju nejake pre a proti. priznam sa, ze rmp-2 mi pri osobnom kontakte plne vyhovali, a vobec nemam chut si priplatit 14k za usb vstup a midi (rmp-3), ale predsa..nerad by som playery menil o rok, z dovodu nepritomnosti midi, i ked ho teraz prave nepotrebujem..

kazdopadne ma ale zaujal tvoj tip na AA Radius2000. nepritomnost mechaniky pre mna nie je najmensou prekazkou, cena je zaujimava tiez.
oproti Radius 1000 nema cd mechaniku a myslim, ze ani spdif.
oproti denonom nema este zvukovu kartu, o software-ovej podpore zo strany denonu, alebo zvukovej kvalite sa to zrejme tiez nevyrovna, ale to iba spekulujem..

mal si ho prosim ta niekedy v ruke? ovladanie je v poho? co sa tyka vypracovania, vyzera na obrazkoch ako uplny makrolonovy lowcost.. :)

inak mas tip na osvedceny mix?

sakra, takto teoreticky je to o nicom, budem musiet vyrazit do predajni a ist to poskusat osobne..

dakujem

bag

Příspěvek od bag »

poznate niekto osobne Denon DN-HS5500? Starsie verzie OS mali nahodne problemy pri odpalovani CUE (ledka blikala, ale zvuk sa neozval :/) a kolisanim Pitch pri pouziti 2 deckov sucastne. posledny update OS mal udajne vsetky tieto chyby riesit, ale nikto nevie, kde je pravda :) na webe sa objavili aj hlasky, ze ho po dalsich cca 2 update-och prestane Denon vyrabat, ale to by nebolo vobec spatne..

aktualne sa nachadza v akcii na tomto portaly, a kedze je to jediny player so skutocnym display-om, tak je to asi tiez jeden z kandidatov, na ktoreho by som sa mal pozriet..

http://www.kseft.sk/vyrobok-detail.php? ... druhemenu=

DJ Big S

Příspěvek od DJ Big S »

No tak co se tyce cen, tak v zahranici se da sehnat DN-HS5500 i za $500 s predinstalovanou CD mechanikou. Problem je pak akorat s pripadnou reklamaci/zarukou, protoze posilat tezkej balik mimo republiku taky neni nejlevnejsi... A DN-S3700 zas za $600

bag

Příspěvek od bag »

to dj big s: vdaka za tip, ale zo statov takuto malickost urcite tahat nebudem. je to spotrebak, ktory sa opotrebovava a servis na blizku je urcite velkou vyhodou.
kazdopadne, ako som uz pisal, pojdem si to omrknut do predajni a podla toho, ktory stroj mi "sadne do ruky", ten vezmem. ak by ste mali este nejaky tip, ktory som opomenul, pls, upozornite ma nan.

to azu: s notebookom a midi kontrolerom by som aktualne hraval nerad, iba v najnevyhnutnejsom pripade. skoda, ze si sa nevyjadril sirsie ku tym Radius-om.. :(

Odpovědět