Reloop RMP-2 sekání - mám ho asi 2 měsíce

Diskuze o DJ přehrávačích a gramofonech
Odpovědět
eXilim

Reloop RMP-2 sekání - mám ho asi 2 měsíce

Příspěvek od eXilim »

Zdravim, má +- 2 měsíce 2 kusy reloop RMP2 (Neptejte se proč, nebyl keš na pincky :( ) a jedna chyba je, že některé CD se načítaj šíleně dlouho (sou vypálený jeko hudební CD a je tam jen 20songů) ale třeba CD kde je 5složek a je tam 100MP3 tak to načte hned?

Další velikej problém je, že se na jednom z přehrávačů (jen jednom) často stává, že se prostě CD sekne a opakuje se třeba 4sekundy dokola. A CD je čerstvě vypálený rychlostí 24x a není poškrábaný. Zkoušel jsem jak MP3 tak klasické hudební CD....

Díky za každou radu

Sarge

Re: Reloop RMP-2 sekání - mám ho asi 2 měsíce

Příspěvek od Sarge »

Ahoj.
Já tedy přesně nejsem odborník na cd. Někde jsem kdysi četl, že hudební cd by se měla vypalovat pomalu. Nevím, co je na tom skutečně pravdy. Ale už jsem zažil, že některá cd se sekala a přeskakovala. CD vypaluji maximálně 8x rychlostí a s takovými cd jsem nikdy neměl sebemenší problémy.
Nevím, jestli ti to pomůže, ale za pokus to stojí.

momosk

Příspěvek od momosk »

presne ako povedal Sarge, už len z toho dôvodu, že to prečíta v podstate každý prehrávač... môže to byť problém

s tým načítaním pesničiek to vidím tak, že obyčajné CD musí previesť do podoby, v ktorej ho dokáže prečítať, inak to nevidím...

v tomto ti najlepšie pomôže ten, čo vlastní tie prehrávače :)
HP 550, Digital Jockey 2
soundcloud.com/momo-sk
facebook.com/djmomosk

havlis

Příspěvek od havlis »

eXilim píše:Zdravim, má +- 2 měsíce 2 kusy reloop RMP2 (Neptejte se proč, nebyl keš na pincky :( ) a jedna chyba je, že některé CD se načítaj šíleně dlouho (sou vypálený jeko hudební CD a je tam jen 20songů) ale třeba CD kde je 5složek a je tam 100MP3 tak to načte hned?

Další velikej problém je, že se na jednom z přehrávačů (jen jednom) často stává, že se prostě CD sekne a opakuje se třeba 4sekundy dokola. A CD je čerstvě vypálený rychlostí 24x a není poškrábaný. Zkoušel jsem jak MP3 tak klasické hudební CD....

Díky za každou radu
Tak přesně těnto problém mi u těchto reloopu nastal po servisním zasáhu ;) Vypal. cd mi četly úplně v pohodě, bez jakého si opakování a CD načítaly mnohem rychleji. Pomohlo ti to pomalé vypalování nebo ne?
Pioneer CDJ2000, Pioneer DJM800, Sennheiser HD-25

DeeJay PiPi

Příspěvek od DeeJay PiPi »

Ty přehrávače jsem měl něco málo přes rok a řešil jsem uplně stejný problém. Je to tak, jak píše Sarge. Reloop v sobě mají obyčejnou Sony optiku, která se montuje do všech low-end přístrojů, ať už je to Omnitronic, Citronic, Stanton...A právě tyto optiky jsou velice citlivé na rychlost vypalování. Osobně pálím taky maximálně osmičkou rychlostí a cd jeli vždy bez problémů. Pokud by si měl čas a chuť, zkus pálit na nejnižší rychlost, Cd ti sebere každý přehrávač a nevadí ani škrábance...Jinak pokud nepomůže tohle, tak jedině zkusit druhou optiku...

havlis

Příspěvek od havlis »

DeeJay PiPi píše:Ty přehrávače jsem měl něco málo přes rok a řešil jsem uplně stejný problém. Je to tak, jak píše Sarge. Reloop v sobě mají obyčejnou Sony optiku, která se montuje do všech low-end přístrojů, ať už je to Omnitronic, Citronic, Stanton...A právě tyto optiky jsou velice citlivé na rychlost vypalování. Osobně pálím taky maximálně osmičkou rychlostí a cd jeli vždy bez problémů. Pokud by si měl čas a chuť, zkus pálit na nejnižší rychlost, Cd ti sebere každý přehrávač a nevadí ani škrábance...Jinak pokud nepomůže tohle, tak jedině zkusit druhou optiku...
Tak už jsem na to přišel, CD mi většinou začne přeskakovat když se zapne anti-shock.. Tak jsem pod přehrávače dal molitan a cajk :) Ale ten anti-schock normálně fungoval před servisem, teď už moc ne :) Ale neřeším to, pincky na mě čekají! :mrgreen:

DeeJay PiPi

Příspěvek od DeeJay PiPi »

Tak to se není čemu divit. Anti-shock je tam pouze softwarový, to se stávalo i mně...Sice se to nedosekalo až tak moc, jak píšeš, ale dělalo mi to bordel...

havlis

Příspěvek od havlis »

DeeJay PiPi píše:Tak to se není čemu divit. Anti-shock je tam pouze softwarový, to se stávalo i mně...Sice se to nedosekalo až tak moc, jak píšeš, ale dělalo mi to bordel...
Ale zaráží mě právě to, že ten anti-shock předtím nezlobil... Teď stačí pár vibrací a přehrávač neví :) A navíc mě pár MP3 CDček přestal číst.. Prostě Reloop už ne!

Odpovědět