Reloop RMP-2 nebo American Audio Radius 1000
Reloop RMP-2 nebo American Audio Radius 1000
Mam dilema nevim jestli mam koupit reloop rmp-2 kterej jde sehnat za 10600 nebo American Audio Radius 1000. Procetl sem snad cely tady forum, ale tady jeden nadava na reloop druhej rika jakej je to shit, to sami s s tim american audio. takze vubec nevim co vybrat, mel jsem doma Reloop rmp-1 a nemuzu rict ze to byl spatnej stroj(az na ten hroznej suplik a takovy nezvykly tlacitka oproti pioneeru) takze vubec nevim co, jsem naklonenej spis k tomu reloopu, tak doufam ze mi treba Azu nebo nekdo poradi. vim ze ten American je docela novej tak asi moc lidi nebude mit zkusenosti. Predem dik za radu
Re: Reloop RMP-2 nebo American Audio Radius 1000
Vzhledově se mi líbí vic reloop. Ale ten American audio by mě dost lákal přeci jen ja American Audio řadim do stejné tŕídy jako reloop což větśina lidí tady ne. Možná že co do CD playerů má AA větší skuśenosti.
Výhodou Radiusu je možnost je použít jako MIDI kontrolér, což je dnes skoro již nezbytná výbava při koupi nových přehrávačů s ohledem na nejbližších pár let po které mají sloužit. Bohužel jejich cena v ČR je hodně nadsazená a je jen otázka času kdy spadne dolu třeba na cenu těsně pod 10tis jako stojí ve všech našich okolních státech, protože současný rozdíl asi 1000 Kč oproti Pioneeru CDJ-400 nebo Denonu DN-S1200, které jsou mnohem více vybaveny je opravdu spšný, dokonce Denon který má nejvíce možností je ještě levnější než ten Radius Elektronika současných CD přehrávačů mimo značek Pioneer, Denon, Numark, je v podstatě stejná a pochází od American Audio, takže funkčně je úplně jedno co člověk koupí, jde tady spíš jen o konstrukci a použité součástky ovládacích prvků. Na Reloop sem slyšel od lidí jen chválu, mně osobně na všem od Reloopa nevyhovují právě tebou zmiňovaná tlačítka. V poslední době se nám vyskytlo hned několik lidí, kteří reklamovali právě nefungující tlačítka play, cue jak na přehrávačích, tak hlavně na kontrolérech, je ovšem otázka jak s tím zacházeli, ale i tak ve mně osobně tato tlačítka nevbuzují právě přílišnou důvěru při trochu hrubším zacházení. Pokud by používal Reloop pevnější kvalitnější materiály a místo plastu občas použil hliník, tak by to jen prospělo a rozhodně bych jim neměl co vytknout, bohužel cenová politika firem kdy si najivně myslí že pokud se zvýší náklady na výrobu pár kaček, tak věc bude už méně prodejné, jsou spěšné a právě z toho těží firmy jako je Pioneer. Každý výrobek má bohužel nějaké výhody a nevýhody a je to skoro bych řekl děláno záměrně jak sem psal v jiném vlákně.
Koupil bych American Audio Radius, ale ne v ČR. Pokud bych jej měl koupit za peníze za které se tady prodává, tak bych vzal Denon DN-S1200, nebo Pioneer CDJ-400. Denon mně přijde ale mnohem víc užitečnější protože přes USB načte cokoliv a rychle a hlavně z jednoho USB disku může tahat skladby více přehrávačů současně a ne jak u Pioneeru kdy je potřeba mít pro každý přehrávač vlastní USB disk. Škoda jen že Denon nemá na dotek reagující jog kolo, ale to nemusí každému vadit. Další možností je počkat na nové Reloop přehrávače, které budou počítám představeny v březnu na veletrhu v Německu, je pak ale otázka kdy se začnou opravdu prodávat, obzvlášť když si vzpomeneme na půlroční čekání na Reloop kontrolér a to ho ještě začali prodávat nedodělanej)
Koupil bych American Audio Radius, ale ne v ČR. Pokud bych jej měl koupit za peníze za které se tady prodává, tak bych vzal Denon DN-S1200, nebo Pioneer CDJ-400. Denon mně přijde ale mnohem víc užitečnější protože přes USB načte cokoliv a rychle a hlavně z jednoho USB disku může tahat skladby více přehrávačů současně a ne jak u Pioneeru kdy je potřeba mít pro každý přehrávač vlastní USB disk. Škoda jen že Denon nemá na dotek reagující jog kolo, ale to nemusí každému vadit. Další možností je počkat na nové Reloop přehrávače, které budou počítám představeny v březnu na veletrhu v Německu, je pak ale otázka kdy se začnou opravdu prodávat, obzvlášť když si vzpomeneme na půlroční čekání na Reloop kontrolér a to ho ještě začali prodávat nedodělanej)
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky
aha, tak to dekuju za vycerpavajici odpoved, ale ja nemam ani moc v planu hrat z externiho HDD nebo flashky, a pouzivat to jako midi kontrolér asi taky nebudu, ale stejne dekuju, mel sem v planu kupovat ty pioneer cdj 400(kamarad na nich hraje me pridou v pohode) ale kdyz jeden stoji 14tis. a za dva to je 28 ato uz je docela rozdil od Reloop RMP-2 kterej stoji 10600 (22200 za dva), jeste uvidim, samozrejme k tomu pioneeru me to tahne nejvic, ale zase nevim proc zbytecne priplacet kdyz reloop by mohl zastat stejnou funkci.
To bezesporu má, protože právě American Audio má hned několik patentů, které používají všichni výrobci CD přehrávačů, mezi nimi třeba i na dotek reagující jog kolo!freeform píše:Možná že co do CD playerů má AA větší skuśenosti.
jo jeste sem se zapomel zeptat, ma ten AA klasicky cue->play stejne jako Pio CDJ 1000 nebo to ma jako cdj 100s, predpokladam ze to ma stejne jako ty 1000ky, myslim jako kdyz drzis cue a zmacknes play tak to hraje dal, na zadnym videu sem to nenasel
Znám dost lidí a někteří chodí i sem na fórum, kteří hlásali že budou hrát celý život jen z CD a ničeho jiného a dnes hrají přes MIDI kontroléry a nebo to různě kombinují Rozhodně je lepší když to přehrávače mají, protože to nebudeš kupovat na rok, ale není důvod proč by neměli fungovat klidně 10 a více let a tak je lepší tam tyto technologie už mít, protože nevíš kdy je pak v budoucnu budeš chtít využít. Ten rozdíl 7000,- není tak velký jak se může na první pohled zdát, hlavně když si to spočítáš na těch několik let co budou složit a především pokud se někdy v budoucnu rozhodneš ty přehrávače prodat, tak se ti ten rozdíl vrátí, protože ty Reloopy řekněmě od května se stávají následně už neprodejné a když už, tak budou prodejné max. za cenu 4000 / ks a to bude ještě zázrak když vůbec bude nějaký zájemce, ale Pioneery prodáš pořád za mnohem víc. Pioneer nemá tolik efektů, ale za to je má jen to co je skutečně použitelné a funguje hodně kvalitně a smyčky to je kapitola sama pro sebe.
no tak to ja vim, parkrat sem na nich hral, a samozrejme ze to midi se hodi to jo, jak rikam jeste uvidim, a taky podle penez, moc diky za odpoved, stejne sem cekal ze to povede k pio cdj 400
S tím Cue -> Play ti nepovím, ale předpokládám že to bude stejné jako to mají starší American Audio a vlastně i Reloop přehrávače.
Ahoj, kdysi už dávno jsem měl amerikany v ruce delsi dobu, no nevim, asi bych rozhodně volil Reloop, mám rmp2 už dlouho, aktivně každý týden na Diskotekach, využívám všech funkcí a ani jednou za dobu asi rok a půl se mi nikdy nestalo, že by se malilinko seknul nebo tak něco podobně. A ten Jog, super! Neříkám že American Audio je nejhorší, to nee, ale kamošuv duo player se porouchal, asi tak po půl roce a ani na třeti reklamaci to nevydrželo celou noc, jinak co se týče mixu této značky si myslím že celkem ujde, znám hodně lidí a jsou s ními spokojený. Co se týče efektů co jsi budeme namlouvat, stačí jenom ty základní, Flanger, Phase a třeba i to Echo. Já bych šel znovu stejně do Reloop. Jo a ještě jonom když tu tak brouzdám po foru a každej vychvaluje Pioneer, tak u mě vedou jenom mixáky, ty jsou dobré, a co se týče playeru no v dnešní době co se vyrábí, tak bylo to lepší, tak když, tak pioneer 100 nebo 800, ty 1000 se reklamují stejně v tak velké míře jako 200. Takže heslo Pioneer - záruka kvality co se týče přehrávačů u mě už zase tak neplatí. Co znám kolegy co hrají hrají na velkých partys tak jenom player 800. Tak zatím a hezkej novej rok.
diky moc za dalsi nazor, akorat stim AA nemyslim ze je to zas tak spatnej prehravac, mozna ty starsi byli na nic( taky sem na jednom hral) ale dnes uz by to mohlo bejt ok
double cd přehrávače jsou kaše skoro od všech lowend výrobců, to je totiž jejich prehistorický počin z jejich dávného vlastního vývoje a nedá se to srovnávat se sing přehrávači
pravda, to na cem sem hral ja nemelo ani plynulou smycku
Jeste me napadla jedna docela podstatná věc na podporu Denon DN-S1200. Máte noťas, dva přehrávače a mix. Najednou začne noťas blbnout-záchrana? Druhý player přepnete na CD, vrazí se tam médium s nějakým setem (T9 mi nabízela místo setem slovo řevem ) a klid na opravu noťasu. Nebo jinak, hrajete k CD, ale poslední mp3 (samozřejmě legálně zakoupené například na beatportu) máte na flashdisku, hurá s tím do Denona a jedem ...
A nebo (poslední scénář), přehrávače máte již nějaký rok, máte krosnu CDcek a hrajete, ale některá CD už mechanika nečte. Stačí je mít, či celou sbírku na externím HDD a opět se může fungovat. Plus jeste zmíním to, ze můžete připojit i PS2 klávesnici a hledat s její pomocí...
Zajímavé argumenty, ne?
Btw. Grr, asi si zas pořídím dvě dvanácti kila
A nebo (poslední scénář), přehrávače máte již nějaký rok, máte krosnu CDcek a hrajete, ale některá CD už mechanika nečte. Stačí je mít, či celou sbírku na externím HDD a opět se může fungovat. Plus jeste zmíním to, ze můžete připojit i PS2 klávesnici a hledat s její pomocí...
Zajímavé argumenty, ne?
Btw. Grr, asi si zas pořídím dvě dvanácti kila
KorgNanoKontrol#AKG K181DJ#TraktorDJStudio#Ableton#MacBook Pro
Tady mate neco k reloopu rmp 2----------------http://www.dj-obchod.eu/reloop-rmp2-test.html