Přenoska pro poslech??

Diskuze o DJ přehrávačích a gramofonech
Odpovědět
Flery

Přenoska pro poslech??

Příspěvek od Flery »

Zdravim
Mam na vás otázku ohledně přenosky ke gramofonu

jde mi hlavně o kvalitu zvuku, ale rád bych typ přenosky Concorde, a proto to píšu sem a ne na nějaké hi-fi forum (tam by mě to vysvětlily po svém)

našel jsem například Ortofon Concorde Arkiv které by údajně mohla splňovat to co "chci" nízká zátěž na hrot a eliptický hrot, zvuk údajně OK, ale nepíšou zda je vhodná pro časté (normální) přehrávání, udávají že je pro digitalizaci desek......což já nepotřebuju....

rád bych pár názorů od vás co ji máte nebo znáte nebo jinou podobnou přenosku která je osvědčená pro kvalitní zvuk. (rozpočtově idealně do těch 2500 kč,

Nemusim honit frekvence nad 20 000 hz, stejně to neuslyšim, repro to nezahrajou a zbytečně kvalitní přenoska přenese i to co nepotřebuju jako je hluk od gramofonu, nedokonalost raménka a t d...

potřebuju co nejmenší zátěž na jehlu ideálně 2 g (jehla pojede jen dopředu, chci to čistě pro poslech)

posloucham nejvíc trance a rád dam i popovou muziku :-)

doma sem měl možnost poslechnout obyčejnou reloop om black se sférickým hrotem (velice mě překvapila zvukovou kvalitou opravdu spokojenost v mých uších) a každému známou ortofon OM 5E s eliptickým hrotem, kvalita zvuku mě nepřijde zásadně lepší než z reloop om black. Napadla mě i varianta Ortofon Reelop DJ S která má také malý přítlak na jehlu a přitom má sférickou jehlu, tudíž desky tolik neničí a jehla vydrží víc.

píšu to hlavně proto že jsem nezaznamenal propastnej rozdíl mezi tou reloopkou a ortofonkou.....

upřímně zvukově mě kupodivu nezklamala ani jedna a kdybych nechtěl konstrukci Concorde šel bych do ortofonu OM 10 (za ty peníze OK)

bude to na gramofonu Reloop RP 6000

Odpovědět