Pioneer CDJ850 Single mode
Pioneer CDJ850 Single mode
Zdravím Vás, prosím majitele CDJ850...nahraji si přes Rekord Box hudbu na flash disc a zapnu ho v přehrávači. Z určitého playlistu si vyberu track např č.23 a naloaduji ho do přehrávače. V tu chvíli mám nastavené Cue a po zmáčknutí play song hraje. Ale jsem z desek zvyklý 1 beat chytat pomocí baby scratche a na první dobu si song pustit pomocí puštění jogu jako vinyl. Ale při pohybu jogu na prvním beatu zpět se mi track posune zpět na konec předchozího č.22. Třeba Denon nabízí Single mode kdy můžu točit jogem zpět třeba 10 vteřin a pořád jsem na začátku daného tracku, ale u pioneeru bych postupně pozpátku přetočil celý playlist. Je tohle vlastnost, nebo někde dělám chybu a jde to nějak vychytat? Osobně to totiž beru jako obrovský handicap těchto jinak skvělých přehrávačů...díky moc za postřehy! Pokud to nejde tak jsem v zádeli :/
-
Re: Pioneer CDJ850 Single mode
Vypnúť autocue by mohlo vyriešiť tvoj "problém" ak som Ťa ovšem správne pochopilSonido píše:Zdravím Vás, prosím majitele CDJ850...nahraji si přes Rekord Box hudbu na flash disc a zapnu ho v přehrávači. Z určitého playlistu si vyberu track např č.23 a naloaduji ho do přehrávače. V tu chvíli mám nastavené Cue a po zmáčknutí play song hraje. Ale jsem z desek zvyklý 1 beat chytat pomocí baby scratche a na první dobu si song pustit pomocí puštění jogu jako vinyl. Ale při pohybu jogu na prvním beatu zpět se mi track posune zpět na konec předchozího č.22. Třeba Denon nabízí Single mode kdy můžu točit jogem zpět třeba 10 vteřin a pořád jsem na začátku daného tracku, ale u pioneeru bych postupně pozpátku přetočil celý playlist. Je tohle vlastnost, nebo někde dělám chybu a jde to nějak vychytat? Osobně to totiž beru jako obrovský handicap těchto jinak skvělých přehrávačů...díky moc za postřehy! Pokud to nejde tak jsem v zádeli :/

pochybujem ze autocue vyriesi tvoj problem, ten ma za ulohu na zaciatku skladby ulozit cue bod a zastavit na nom. ak spravne chapem tvoj problem, tak ked si chytas vynilom prvy beat tak posunom spet zasahujes do predchadzajucej skladby ktora ta rusi. sice mam stare cdj 100 kde ked vyplais CD tak nero don vlozi 3-sekundove pauzi, ale ten isty problem nastava ked cd vypalis bez nich ako set. nikdy som to neriesil pretoze vinil tam nemam musim hrat jedine cez cue kde to az tak neprekaza.ale nech sa tu vyjadri niekto kto ma cdj 850 az to je objektivnejsie. Mozno je riešsenie v RB.
2 pioneer cdj 350, pioneer djm 300, stanton t 80,pioneer efx 500
U CD to neřeším. Mám na mysli jen MP3 hrané z flash paměti. Je to přesně tak jak napsal johnny - první beat je logicky hned na začátku a při pohybu jogu ve vinyl modu zpět mi přeskočí přehrávač na konec předchozí skladby a jsem v háji...Auto Cue problém neřeší. Jsem z toho hodně rozčarovaný, protože mi to u takových přehrávačů přijde jako hrubý nedostatek - ne každý prostě mačká jen Play...
Asi dělám chybu někde v Rekord Boxu, protože pokud vyhledávám podle interpreta, nebo názvu skladby tak mi přehrávač píše číslo skladby 01 a zpět dál to nejde, protože před ní nic není. Problém mám jen s připraveným playlistem kde jsou skladby očíslované 01-xxx a přehrávač číslo zobrazí jako track kupříkladu 74 a pak můžu přetáčet dozadu 73,72,71... i dopředu 75, 76... přes všechny songy pomocí jogu...
Budu zkoušet dál. bohužel času je málo :/ snad na to kápnu.
Asi dělám chybu někde v Rekord Boxu, protože pokud vyhledávám podle interpreta, nebo názvu skladby tak mi přehrávač píše číslo skladby 01 a zpět dál to nejde, protože před ní nic není. Problém mám jen s připraveným playlistem kde jsou skladby očíslované 01-xxx a přehrávač číslo zobrazí jako track kupříkladu 74 a pak můžu přetáčet dozadu 73,72,71... i dopředu 75, 76... přes všechny songy pomocí jogu...
Budu zkoušet dál. bohužel času je málo :/ snad na to kápnu.
to cd som uviedol ako priklad, mam to na tom odskusane. riesenie by som hladal skor v RB,pretoze pochybujem ze by prehravac nieco take vedel.
este by som vyskusal,zobral iny kluc nahadzat tam zopar piesni, ale bez recordoxu! co to spravi, pretoze na cdj 400 to muselo byt tiez nejak riesene.
este by som vyskusal,zobral iny kluc nahadzat tam zopar piesni, ale bez recordoxu! co to spravi, pretoze na cdj 400 to muselo byt tiez nejak riesene.
2 pioneer cdj 350, pioneer djm 300, stanton t 80,pioneer efx 500
Na přehrávačí to nepořeším to už je mi jasné. Audio CD funguje vpohodě - je tam dostatečná prodleva. Přemýšlím jak vyexportovat playlist z Rekord Boxu bez očíslování tracků - je to stejně k ničemu ty čísla - vyhledávám podle textu. Pak by přehrávač loadoval track vždy jako 01 a bylo by vše vyřešeno podobně jako tomu je při hledání podle interpreta, nebo názvu tracku. Pravděpodobně se budu muset smířit a začít mačkat Play jako většina...škoda. Malá, ale pro mne podstatná chyba...ale třeba se mi to podaří vychytat. Mám to nové, ještě se s tím SW učím...
-
jestli to chápu dobře, tak Tobě vadí, že se JOG nezastaví na začátku songu, ale pokračuje na konec track před ním...
... takhle, tohle není "issue", to je vlastnost. Já osobně v tom nějakej zásadní problém nevidim. Naopak je to vychytávka, se kterou se musíš naučit pracovat.
Pioneer v tomhle prostě předpokládá (a já myslim, že celkem logicky), že člověk co si koupí profesionální přehrávač s důrazem na možnost mixování, to opravdu bude chtít dělat. A bude tak pracovat s verzemi tracků pro DJe a v nich vybírat vhodnou cue pozici. Kromě toho v USA spousta DJs takhle pracuje a má svůj set roztrackován a různě mezi sebou míchá X svejch setů. A přesně tohle pak oceňují.
- auto cue recordboxu nepracuje tak, že by označil první místo v tracku, ale označí první místo tracku, které (dle setupu) pokládá za první beat... z tohodle místa (pokud nehraješ short radiovky, které obecně ale nejsou určeny pro DJs) si musíš Ty určit, kde chceš svoje výchozí CUE a to určitě nebude úplně na začátku. Pak Tvůj problém odpadá.
- v recordboxu můžeš začínat track loopem, takže po odpalu při scratch pokračuješ vždy na začátku loopu a Tvůj problém tím také zcela odpadá. Dorovnáš tempo a beat na JOG a loop uvolníš
- můžeš track načíst jinak, než přímo v playlistu (kde player předpokládá, že tracky mají jít po sobě) a bude se to chovat jako na denonu... na začátku tracku můžeš libovolně točit a stále budeš ve svém tracku
... takhle, tohle není "issue", to je vlastnost. Já osobně v tom nějakej zásadní problém nevidim. Naopak je to vychytávka, se kterou se musíš naučit pracovat.
Pioneer v tomhle prostě předpokládá (a já myslim, že celkem logicky), že člověk co si koupí profesionální přehrávač s důrazem na možnost mixování, to opravdu bude chtít dělat. A bude tak pracovat s verzemi tracků pro DJe a v nich vybírat vhodnou cue pozici. Kromě toho v USA spousta DJs takhle pracuje a má svůj set roztrackován a různě mezi sebou míchá X svejch setů. A přesně tohle pak oceňují.
- auto cue recordboxu nepracuje tak, že by označil první místo v tracku, ale označí první místo tracku, které (dle setupu) pokládá za první beat... z tohodle místa (pokud nehraješ short radiovky, které obecně ale nejsou určeny pro DJs) si musíš Ty určit, kde chceš svoje výchozí CUE a to určitě nebude úplně na začátku. Pak Tvůj problém odpadá.
- v recordboxu můžeš začínat track loopem, takže po odpalu při scratch pokračuješ vždy na začátku loopu a Tvůj problém tím také zcela odpadá. Dorovnáš tempo a beat na JOG a loop uvolníš
- můžeš track načíst jinak, než přímo v playlistu (kde player předpokládá, že tracky mají jít po sobě) a bude se to chovat jako na denonu... na začátku tracku můžeš libovolně točit a stále budeš ve svém tracku
Jak jsi napsal...Pioneer nevyrábí plečky, ale profi stroje. Je to o zvyku který jen pozměním a je toMajky_mike píše:jestli to chápu dobře, tak Tobě vadí, že se JOG nezastaví na začátku songu, ale pokračuje na konec track před ním...