PIONEER CDJ 400 vs. DENON DN-S 1200
PIONEER CDJ 400 vs. DENON DN-S 1200
Chcel by som si kupit nejake cd prehravace na hranie doma a mensie akcie (do buducna mozno aj nieco viac) a uvazujem nad pioneerom a denonom. Potreboval by som vase skusenosti s nimi. Ktory sa lepsie ovlada, je kvalitnejsi, ma lepsie efekty pripadne lepsie spolupracuje so softwarom (virtual DJ). Vopred vdaka
I Can Walk On Water, I Can Fly....
Re: PIONEER CDJ 400 vs. DENON DN-S 1200
Tento by k nim šel také jako alternativa - http://www.club-music.cz/dj/cd-dvd-preh ... -3000.html
můj názor ber jako pohled začátečníka, možná se taky mejlim, ale já bych to vidělna PIO nebo AA radius 3000, spousta dj píše že denon ok, ale mě příjde jako hračka, takové nemastné a neslané. Píšeš o možném hraní z PC tak to asi ty PIO cdj400 pač maj plnou midi podporu pro ovládání softu. AA radius 3000 vypadá hodně dobře, super funkce, čte SDčka a USB Disky, já myslim že za tu cenu je to docela bomba, nevim co lepšího kolem 13tis. Mno a PIO je prostě klasika mno. Já mít teď možnost nakupovat (mít na to ) denon bych rovnou vyškrtnul ze seznamu a šel bych asi do PIO cdj 400, je to určitě investice i do budoucna. Můj známej je má a je s nima už dost dlouho nad míru spokojen.
Ale jak říkám, vlastní zkušenosti ti bohužel nepodám, je to jen můj neobjektivní názor. Tak doufám že ti lepší zdejší DJs místo kritiky mého názoru radši dají kritiky playerů aby tě víc nakopli při výběru
Ale jak říkám, vlastní zkušenosti ti bohužel nepodám, je to jen můj neobjektivní názor. Tak doufám že ti lepší zdejší DJs místo kritiky mého názoru radši dají kritiky playerů aby tě víc nakopli při výběru
Denon bych vyškrtl už jen kuli jeho rozměrům. Je malej.
U pioneeru je odfláklé jog kolo a celkově mi přijde že za tu cenu toho moc neumí.
Radius 3000 mám objednaný a měl by být tak za měsíc tak pak dám vědět.
U pioneeru je odfláklé jog kolo a celkově mi přijde že za tu cenu toho moc neumí.
Radius 3000 mám objednaný a měl by být tak za měsíc tak pak dám vědět.
pravda že PIO výkon/cena nic moc, prostě platíš za značku což je zbytečné, a o jogu jsem taky slyšel že na nic. Mno tak asi Radius 3000, ty vypadaj opravdu dospěle. Mno jsem zvědavej na tvojí recenzi až ti přijdou (předpokládám že bude jen kladná ) a budu o nich taky přemejšlet
nevim co máte proti cdj 400 oproti tim AA radius co tady tak vychvalujete mají v sobě zvukovou kartu
Ale za jakou cenu. Za těch 12 000 co na páru ušetříš se dá pořídit určitě lepší zvukovka než co obsahuje pio. Nenapsal jsem že jsou ty přehrávače špatné. Jen že jsou předražené na to co umí.
Nejspíš budete psát že pio vydrží déle, ale od toho je záruka.
Nejspíš budete psát že pio vydrží déle, ale od toho je záruka.
Integrovaná zvukovka je samozřejmě výhodou především v případě kdy mixák má jen dva linkové vstupy. Odpadá tím problém kdy se hraje střídavě jak z CD tak přes MIDI, kdy je u přehrávačů bez zvukovky potřeba nějak přivést do mixu v podstatě 4 linkový vstupy, 2 z přehrávačů a další 2 z počítače (zvukové karty). Pokud má mix dostatek vstupů a dá se mezi nima přepínat, tak to není problém, v opačném případě lze řešit neprakticky přepojováním kabelů a nebo si koupit nějaký AV přepínač.
Pokud tedy se vstupy nemám problém, nebo mně nevadí AV přepínač, případně pokud chci hrát převážně z jednoho zvoleného typu (CD/USB/SD, MIDI), tak určitě svou práci odvede za necelých 3000 Kč externí zvuková karta NI Audio 2 DJ k naprosté zvukové spokojenosti a Radius v této kombinaci odvede práci víc než dobře.
Výhoda CDJ400 je určitě v jeho velké podpoře v programech, především HID režim, ale jak NI slíbil tak se pokusí co nejdřív zavést tuto podporu i pro většinu dalších přehrávačů/kontrolérů co jsou na trhu, u VDJ je dost nadšenců aby tu podporu také udělali na požádání.
Pokud tedy se vstupy nemám problém, nebo mně nevadí AV přepínač, případně pokud chci hrát převážně z jednoho zvoleného typu (CD/USB/SD, MIDI), tak určitě svou práci odvede za necelých 3000 Kč externí zvuková karta NI Audio 2 DJ k naprosté zvukové spokojenosti a Radius v této kombinaci odvede práci víc než dobře.
Výhoda CDJ400 je určitě v jeho velké podpoře v programech, především HID režim, ale jak NI slíbil tak se pokusí co nejdřív zavést tuto podporu i pro většinu dalších přehrávačů/kontrolérů co jsou na trhu, u VDJ je dost nadšenců aby tu podporu také udělali na požádání.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky
A preco nie Denon? zatial jedine vysvetlenie bolo ze je maly ale to by mi nevadilo. AA je mozno ok ale mam kus strach ist do tejto znacky. To skor mozno RELOOP RMP-3? Co poviete mate niekto sksenost?
I Can Walk On Water, I Can Fly....
ja som tiez zastanca PIONEERU
ALE,, asi pred pol rokom som tiez vahal,,,ci NUMARK ICDX,,,alebo PIO-400ku,,,alebo DENONA1200,,,
NO ZVYTAZILA asi ta cena...320£
inac denon tiez nezral CD-mp3ky,,,musel som nahodit novy soft,,,a teraz uz je to lepsie,,,
furt ma niekto mp3-tracky este aj na cdckach,,ved aj ja...
inac moje ohodnotenie:
maly,,sikovny,,mam pocit ze ho vstrcim do vrecka a ide sa..))
dobre funkcie ako echo,filtre,,a podobne,, (pioneer nema ani echo,,ani filter-zato dizajn 300krat krajsi)...
USB je fajn,koly tomu som chcel vlastne maly UNIVERZALNY CD-USB player,
rychle nacitanieUSB,, zerie aj HDD ,,ALE" musim vytknut ze male 2,5 hdd nezerie koly tomu ze USB port je slaby na napajanie externych HDD,(pisu o tom aj v navode),,cize pouzit HDD mozte, ALE len HDD z vlastnym napajanim,,co je skoda lebo som planoval pouzivat maly 80g 2,5 hdd,,
inac usb kluce a ipody zerie bez problemou,,teraz pouzivam 8g kluc,,,bez problemou,,,
musim tiez vytknut,,,ze to nacitanie tracku ci uz z CD alebo mp3 ked preskakujete 2,3,4,5,6...je na novu masinu na moj fkus pomale,,,opakujem,nehovorim pomale,,,ALE na moj fkus pomale,
ked som pred tym hraval z obycajneho hifi-cdplayera od technicsu,,tak ten nacitaval tracky jak keby mu slo o zivot,,,
preto aj u pioneeru chvalim ich rychle preskakovanie/nacitanie tracku a zaroven spustenie,,
inac ako som pisal dizajn onicom,,,tie tlacitka ako na kalkulacke,,,ten JOG pekne funkcie,,,ale na scratch absolutne maly,,hlavne mala zotrvacnost,,ked chcete urobit veky scratch spet,ako na velkom 1000pioneeru alebo slzd-1200 technicse ktory tiez mam,,tak denon to na teke veci urcite nieje,,,
ja mam toho technicsa SLDZ-1200 a teraz uz toho prcka DENONA ,, ale do buducna uvazujem o pioneeru 900ke-2000ke alebo DENON 3700,,
skratka neuvazujem o gramcoch,,ale ked cdplayere tak uz nech sa to aspon troska toci ako na gramcoch...
je to fakt iny pocit mat pod prstami krutiaci moment tracku
ALE,, asi pred pol rokom som tiez vahal,,,ci NUMARK ICDX,,,alebo PIO-400ku,,,alebo DENONA1200,,,
NO ZVYTAZILA asi ta cena...320£
inac denon tiez nezral CD-mp3ky,,,musel som nahodit novy soft,,,a teraz uz je to lepsie,,,
furt ma niekto mp3-tracky este aj na cdckach,,ved aj ja...
inac moje ohodnotenie:
maly,,sikovny,,mam pocit ze ho vstrcim do vrecka a ide sa..))
dobre funkcie ako echo,filtre,,a podobne,, (pioneer nema ani echo,,ani filter-zato dizajn 300krat krajsi)...
USB je fajn,koly tomu som chcel vlastne maly UNIVERZALNY CD-USB player,
rychle nacitanieUSB,, zerie aj HDD ,,ALE" musim vytknut ze male 2,5 hdd nezerie koly tomu ze USB port je slaby na napajanie externych HDD,(pisu o tom aj v navode),,cize pouzit HDD mozte, ALE len HDD z vlastnym napajanim,,co je skoda lebo som planoval pouzivat maly 80g 2,5 hdd,,
inac usb kluce a ipody zerie bez problemou,,teraz pouzivam 8g kluc,,,bez problemou,,,
musim tiez vytknut,,,ze to nacitanie tracku ci uz z CD alebo mp3 ked preskakujete 2,3,4,5,6...je na novu masinu na moj fkus pomale,,,opakujem,nehovorim pomale,,,ALE na moj fkus pomale,
ked som pred tym hraval z obycajneho hifi-cdplayera od technicsu,,tak ten nacitaval tracky jak keby mu slo o zivot,,,
preto aj u pioneeru chvalim ich rychle preskakovanie/nacitanie tracku a zaroven spustenie,,
inac ako som pisal dizajn onicom,,,tie tlacitka ako na kalkulacke,,,ten JOG pekne funkcie,,,ale na scratch absolutne maly,,hlavne mala zotrvacnost,,ked chcete urobit veky scratch spet,ako na velkom 1000pioneeru alebo slzd-1200 technicse ktory tiez mam,,tak denon to na teke veci urcite nieje,,,
ja mam toho technicsa SLDZ-1200 a teraz uz toho prcka DENONA ,, ale do buducna uvazujem o pioneeru 900ke-2000ke alebo DENON 3700,,
skratka neuvazujem o gramcoch,,ale ked cdplayere tak uz nech sa to aspon troska toci ako na gramcoch...
je to fakt iny pocit mat pod prstami krutiaci moment tracku
DJM-800, CDJ-900, Sony MDR-V700