Pioneer CDJ-400 vs CDJ-800 MK2

Diskuze o DJ přehrávačích a gramofonech
Paul Diamond

Re: Pioneer CDJ-400 vs CDJ-800 MK2

Příspěvek od Paul Diamond »

ked chces tu predavam svoje CDJ 400ky ;)

./viewtopic.php?f=13&t=3934
sdjs.sk
sdjs.podomatic.com
myspace.com/pauldiamondsk

crewy

Příspěvek od crewy »

paul: jj vím o nich jak si je dal hnedka v jednu ráno bo kdy to bylo. jsou velmi pěkné.

ale mě by spíš zajímalo jejich srovnání. vím že 800 nepřipojím na pc, jedině přes DVS. zdá se mi že si ty hrál na obojích tak by si to mohl srovnat trošku :)

Paul Diamond

Příspěvek od Paul Diamond »

takto zalezi co preferujes ci klasicke CD alebo chces hrat z PC

pokial to druhe 400ky su lepsia volba kedze nepotrebujes DVS co su dalsie naklady + timecode je stale len timecode a MIDI/HID je proste viac spolahlive (aj ked ja osobne som z timecodom nemal ziaden problem nikdy zalezi to vela od softu v sucastnej dobe 2 profi softy traktor a serato nemas problem potom s nicim) ostatnym neverim :P

co som si kupil traktor scratch pro hranie dostalo akysi novy rozmer citil som sa slobodnejsi jasne... kopec ovladacich prvkov cez timecode proste nevyuzijes (napr efekty na 400kach atd) no myslienka nenosit zo sebou vsade svoj gear a byt da sa povedat nezavysli je super vec a to je ta hlavna prednost DVS systemov podla mna :)

co sa tyka pioneer prehravacov cez traktor scratch som hral uz z CDJ 100, 400, 800mk2, 1000mk3 jedine s ktorym som mal problem boli 100ky konkretne pitch bend jog nereagoval nereagoval a naraz skocil no uz pocas setu som sa to naucil nejako citlivejsie ovladat :)

800ky su dobre playere nemam co by som im vytkol :) tak isto ako 1000ky s nimi sa mi pracuje fakt uzasne robia presne to co od nich clovek chce :)

400ky su taky hybrid :) fakt moznost ovladat ich cez midi je na nezaplatenie zvukova karta ktoru ma kazdy player v sebe je kvalitou o dost vyssie ako nejaka maya44usb a co ja vem co povedal by som ze vo vztahu player - pc ti 400ka ponuka ovela viac

co je asi taky najslabsi clanok 400viek voci 800ke 1000ke je fakt ten jog ktory vobec neje zly reaguje dobre no na nejaky scratch to fakt neje :) na moje hranie deep house-u mi bohate staci nevyvadzam nijake kusky sialene na party :D no tento nedostatok jog ti vykompenzuje napr velkost a vaha neje problem s nimi cestovat

co sa tyka mechanik na CDJ 400 nechapem preco si kazdy mysli ze su zle alebo neviem hral som z CD ako aj moji kamosi a nikdy na 400kach nebol najmensi problem dokonca si esten chalani chvalili ze to nevypluva tak dlho cdcka ako trebarz 800mk2/1000mk3

ci uz sa rozhodnes pre 400 alebo 800mk2 urcite chybu neurobis :) obe su skvele playere

zalezi uz iba na konkretnom cloveku co je u neho priorita a ako sa chce uberat resp. co hra cez co a tak :)

svoje 400ky by som ani nepredaval keby ma nejako netahala myslienka kombinovat traktor spolu s abletonom a vytvarat nejaky live act atd
sdjs.sk
sdjs.podomatic.com
myspace.com/pauldiamondsk

crewy

Příspěvek od crewy »

pěkně ses rozepsal :wink: jak to tak vidím tak to bude v podstatě jedno co ted vemu,protože mě ted vletěla do hlavy myšlenka před prázninama koupit CDJ 1000MKIII(bazarový samo, jinak bych bral nové CDJ 900,ale tolik do té doby nevydělám) Oblast MIDI(bez playerů) budu řešit až budu mět samostatný book na hudbu. Ten součastný je sice v pořádku žádné zbytečné nesmysly,ale trvá mu jaksi dlouho načtení(sám nevím proč,prostě zničeho nic a do reinstalu se mi zatím nechce). používat ableton by se mi líbilo ale zatím nemám čas se ho učit (ikdyž neco už znám)

Odpovědět