Pioneer CDJ-200 procesor
Pioneer CDJ-200 procesor
Zdravím vás machri
Chcel by som sa vás opýtať, že čo sa dá robiť s pokazeným procesorom v playeri Pioneer CDJ-200. Koľko stojí nový? Prípadne aké iné možnosti sú a poznáte ich. Za každú odpoveď vám veľmi pekne ďakujem. S pozdravom :wink2:

Re: Pioneer CDJ-200 procesor
Zahodit a nemyslím to bohužel ironicky, takovéto díly se neprodávají, musel by si sehnat leda celou desku s elektronikou z jiného přehrávače na inzerát
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky
Takže nijak inak sa to nedá vyriešiť? Žeby to ani v autorizovanom servise nevedeli spraviť?
Nie ze by sa to nedalo vyriesit. Osobne si ale myslím, ze v servise by urcite nemenili iba procesor, ale celu dosku s elektronikou a to by si mohol byt celkom prekvapeny, ze za tu cenu si kupis cely pouzity prehravac.
CDJ-2000 nexus, DJM-900 nexus, HDJ-2000
doporučuju kontaktovat rovnou dodavatele: http://www.basys.cz/kontakty
do autorizovanyho servisu to nema smysl davat, zaplatil bys tak 500 za diagnostiku a rekli by ti, ze je deska v hajzlu a stoji bambilion, nejlepsi je koupit nejaky stary s jinou zavadou (napr nefunkcni mechanikou) a vzit desku z nej
-
Lukino.... Základná otázka je na základe čoho tvrdíš, že CDJ200ka má "pokazený" procesor? Predpokladám totiž že máš na mysli DSP procesor. Totiž veľmi silno pochybujem, že máš potrebné technické vybavenie a znalosti aby si zistil, že je vadný DSP procesor. Podľa Error kódu sa síce dá približne identifikovať závada, ale presne určiť chybnú súčiastku určite nie. To sa dá len pomocou komplexnej diagnostiky, pomocou špecializovaných diagnostických prístrojov. Myslím že sa oplatí zaplatiť približne 500 Kč za diagnostiku v autorizovanom servise a podľa toho sa rozhodnúť či investovať do opravy, alebo si kúpiť inú použitú CDJ200ku...Lukino píše:Zdravím vás machriChcel by som sa vás opýtať, že čo sa dá robiť s pokazeným procesorom v playeri Pioneer CDJ-200. Koľko stojí nový? Prípadne aké iné možnosti sú a poznáte ich. Za každú odpoveď vám veľmi pekne ďakujem. S pozdravom :wink2:
V praxi sa tie jednojadrové DSP procesory v CDJ 200kách takmer vôbec nekazia. Aj v iných modernejších playeroch kde sú už viac jadrové DSP sú takmer absolútne spoľahlivé...
dsp se nekazi ale vznikaj studenaky a ty ti autorizovanej servis stejne neopravi, tj bud bych to dal do nejakyho normalniho elektro/pocitacovyho servisu, kde bude nekdo umet to propajet, nebo bych sel rovnou do tho staryho.
jinak se nenech vysmat ani v tech autorizovanejch servisech nemaj zadny pokrocily diagnoticky nastroje, ze tam ty desky neopravujou. btw vim o cem mluvim, delal jsem v autorizovanym servisu fjs a sony vaio a vsechno se resilo naprosto normalnima nastrojema, max jsme meli vsechny zakladni dily, a skouselo se to stylem mas podezreni, vymenis dil bud to funguje, nebo skousis jinej
jinak se nenech vysmat ani v tech autorizovanejch servisech nemaj zadny pokrocily diagnoticky nastroje, ze tam ty desky neopravujou. btw vim o cem mluvim, delal jsem v autorizovanym servisu fjs a sony vaio a vsechno se resilo naprosto normalnima nastrojema, max jsme meli vsechny zakladni dily, a skouselo se to stylem mas podezreni, vymenis dil bud to funguje, nebo skousis jinej
-
Tak to by bolo jedno z riešení ako si napísal... studené spoje na procesore "nahriať" a obnoviť ich vodivosť infra pájkou...
Ja som síce nerobil nikdy v žiadnom autorizovanom servise ale mám kamoša ktorý v jednom pracuje a ked som tam pár krát za ním bol, tak mali celkom slušné diagnostické vybavenie... aj mi vysvetľoval čo na čo slúži ale už si to nepamätám... To že v niektorých autorizovaných servisoch nemajú nič okrem bežného náradia, neznamená že je to tak všade... Máš však pravdu v tom, že sa väčšinou pri opravách menia celé dosky, celé diely, nie jednotlivé súčiastky... totiž na to nie je dosť času aby sa niekto v servise páral napríklad s nejakými kondenzátormi a pod.
Ja som síce nerobil nikdy v žiadnom autorizovanom servise ale mám kamoša ktorý v jednom pracuje a ked som tam pár krát za ním bol, tak mali celkom slušné diagnostické vybavenie... aj mi vysvetľoval čo na čo slúži ale už si to nepamätám... To že v niektorých autorizovaných servisoch nemajú nič okrem bežného náradia, neznamená že je to tak všade... Máš však pravdu v tom, že sa väčšinou pri opravách menia celé dosky, celé diely, nie jednotlivé súčiastky... totiž na to nie je dosť času aby sa niekto v servise páral napríklad s nejakými kondenzátormi a pod.

mam podobnu skusenost s opravou scennera... povedali mi ze asi je to spinany zdroj a este aj zakladna doska... cena opravy bola o 80eur nizsia ako stoji novy scanner 300eur... najvacsi problem je ten ze sa uz nepredavaju...
martin mania scx500 a najviac ma sere ze mam uz len tri kusy a potrebujem 4 kusy a jeden kus mi nikto nepreda samostatne... stalo sa mi to par mesiacov po zaruke... takze toto su tie autorizovane servisy!!! stoja za hovno...!!! otazka znie kde to mam dat opravit teraz.... som zo slovenska z PD ale aj z BA prechodne...
poradi dakto dobry servis??

CD + Vinyl = Analógová technika s digitálnym srdcom...
djmartin: samozrejme to neni pravidlo, diagnosticke nastroje se pouzivaji v servisech, kde se opravuji drazsi, min masovy veci, ale kde se opravuje spotrebni elektronika se v drtivy vetsine jede, jak jsem psal, ze na slozitejsi diagnostiku neni cas, ze vychazi casove zhruba kolem 10 oprav/diagnostik na technika denne
Udivuje mě, že se můše v****t světlo od Martina. Zkus shop.audiolight.cz, je to obchodní zástupce této značky u nás, snad ti pomohou
2x AA CDI 300 MP3, AA QD5-MKII, 2x Akiyama K2, the t.bone IEM 100