Pioneer 800mk2 problem
-
Pioneer 800mk2 problem
Dobrý den,mám takový problém s CDJ.Když vložím cd normálně pustím tak mi track ukazuje napr. 120 bpm a po chvilce přeskoči třeba na 121bmp nebo 119 bpm.Nevíte náhodou čím by to mohlo být?Jsem s CD´s začátečník tak se tolik nevyznám.Dále když nejsem ve vinyl modu a stisknu play/stop tak se track stopne a jakoby sekne že stále vychazí z reprobeden zvuk jako by byl nastavený loop na nejkratší možný úsek.Když jsem ve vinyl modu tak vše funguje tak jak má.Předem děkuji za odpovědi.Dvořák
-
Re: Pioneer 800mk2 problem
Oboje je v pořádku a vychází pouze z Tvojí neznalosti playeru... doporučuju přečíst si manuál.
1. BPM na playeru je potřeba brát jen orientačně, je analyzováno v reálném čase
- mění se, pokud se mění BPM tracku (což je možné, zvláště u staženým tracků)
- mění se, když je reálné BPM někde hraničně (třeba 128,5) a player neví, zda dát 128 nebo 129
- postupem času se výpočet zpřesňuje, takže ho player opravuje
Každopádně na 800mk2 je to jen orientační +- údaj, nejde dle něho napřesno rovnat tempo, jako třeba u CDJ 2000
2. Pokud nejsi ve vinyl režimu, player se Ti snaží tím "loopováním frame" asistovat při výběru vhodné CUE... když se vrátíš na CUE, ten zvuk ustane. Je tam jednoduše řečeno proto, abys snadno našel třeba beat, od kterého budeš chtít hrát a udělal sis tam CUE
1. BPM na playeru je potřeba brát jen orientačně, je analyzováno v reálném čase
- mění se, pokud se mění BPM tracku (což je možné, zvláště u staženým tracků)
- mění se, když je reálné BPM někde hraničně (třeba 128,5) a player neví, zda dát 128 nebo 129
- postupem času se výpočet zpřesňuje, takže ho player opravuje
Každopádně na 800mk2 je to jen orientační +- údaj, nejde dle něho napřesno rovnat tempo, jako třeba u CDJ 2000
2. Pokud nejsi ve vinyl režimu, player se Ti snaží tím "loopováním frame" asistovat při výběru vhodné CUE... když se vrátíš na CUE, ten zvuk ustane. Je tam jednoduše řečeno proto, abys snadno našel třeba beat, od kterého budeš chtít hrát a udělal sis tam CUE
-
Dobrý den,Majky_mike moc děkuji za odpověd jsem v tom opravdu začátečník tak už jsem se viděl jak to posílam někam do opravny manual už mám stažený.Včera mi právě přišel a zdálo se mi to divné tak jsem se zeptal moc děkuji
-
jasně... od toho tady jsme .
Good luck
Good luck
Zkus se začít učit na orig trackách z Beatport a problém je vyřešenej...Sedí to přesně jak prdel na hrnci....(malá rada u CDJ změna tempa o jeden takt např. z 126 na 127 se nastavuje na pitch jako hodnota +-8 procent na displeji
DENON DN-x1600,2xPIONEER CDJ-2000,DENON DNHP1000,EDIROL V-800
(k tej rade Wojcek 0,8 nie 8 )
Zvuk: 2xRCF ART 712A-MKII, DB Technologies SUB18D, 2x Pioneer CDJ900, Numark iM9 (už čoskoro vymeníme)
Kopec káblov, predlžovačiek a tak :D
je ti jasne, ze je to nepresne a pri inom BPM to nefunguje?
jo 0,8 ok - ¨Mám to odzkoušené na Beatport trackkách a tam mi to vždy sedělo přesně....Ale ssamo nikdy na to nespoléhat...
DENON DN-x1600,2xPIONEER CDJ-2000,DENON DNHP1000,EDIROL V-800
taktiež to mám odskúšané a vždy sedí či už na Numarkoch alebo Pinckoch
Zvuk: 2xRCF ART 712A-MKII, DB Technologies SUB18D, 2x Pioneer CDJ900, Numark iM9 (už čoskoro vymeníme)
chlapci chlapci... doprial by som vam odskusat si to v dobach ked boli len gramofony a bpm trackov nebolo len 128... alebo aj ked nie na gramcoch tak ale aspon na takych CDJ 100 pio kde bpm neukazovalo vobec.. som zvedavi kolkych z vas by to po case prestalo bavit... samozrejme cest vinimkam... sak kurnik sopa na co mate usiska??? treba pocuvat a potom to ide samo!!! a nie pozerat na display ci tam je 0,75 alebo 0,8
nie ako lenin povedal ze ucit sa ucit sa ucit sa tak ja hovorim USI USI USI!!! bez toho to nepojde treba skusat a pride to samo...
nie ako lenin povedal ze ucit sa ucit sa ucit sa tak ja hovorim USI USI USI!!! bez toho to nepojde treba skusat a pride to samo...
CD + Vinyl = Analógová technika s digitálnym srdcom...
Tak tak...sice v dobach kedy boli len gramce som o tom iba snival...ale teraz uz viem, ze je lepsie spoliehat sa iba na usi. Zacinal som na DVS a sledoval okrem ineho aj BPM, lenze obcas ma to zbytocne zmiatlo a preto som vypol zobrazovanie BPM a spolieham sa iba na usi - teraz je to podstatne lepsie nez s BPM na monitore....
Ecler Nuo 3.0_2x Reloop 4000_HD25_M-Audio Delta 1010LT_Akai LPD8_Korg quad
ja už pomaly tiež prechádzam na uši... skúšam doma ako a čo a podobne