Otázka pro vlastníky gramofonů!!
Otázka pro vlastníky gramofonů!!
Zdravím, mám takovej dotaz.... Když manipulujete s vinylem na gramofonu (hledate beat, apod.), zastaví se vám kotouč? nebo deska jen klouže po slipmatu a kotouč se točí dál? Je mi jasný, že je to ovlivněný i silou gramofonu, ale slipmat na to musí mít taky nějaký vliv, není tak?
Re: Otázka pro vlastníky gramofonů!!
kotuc je na kotucaku, na gramci je tanier
....jasne, ze sa nemoze zastavit, preto sa tam dava slipmat namiesto gumy ... i ked najdu sa odbornici a slipmat flaknu na gumenu podlozku
...aj tie slipmaty nie su rovnake....niektore brzdia viac tanier, niektore menej...ale od toho je tam eletronika aby ustrazila otacky

Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II
a este....doska sa neklze po slipmate, ale slipmat sa klze na tanieri
jsem rád, že jsem natrefil na takového guru !
každopádně mě se při práci s vinylem docela často talíř zastavuje.... mohly by pomoct nové slipmaty, popřípadě jaké ?
dik

osvedcili sa mi tensie tvrde...hrube a makke su vacsia brzda.....no to, ze sa gramce zastavia moze mat za nasledok aj tazka ruka....dosku nemozes pritlacit ale zastavit jemnym dotykom....to mas jak zo zenskou, cim tvrdsia ruka, tym sa sance na sex zmensujuVania píše:jsem rád, že jsem natrefil na takového guru !každopádně mě se při práci s vinylem docela často talíř zastavuje.... mohly by pomoct nové slipmaty, popřípadě jaké ?
dik

pouzivam DMC Speedmat a jsem max spokojenej, jsou tenky a mekky a klouzou max
Já mám Technics speedmat a taky naprostá spokojenost. http://eshop.prodance.cz/slipmat-blue-speedmat/d-91375/ měl sem kdysi slipmat reloop a ten držel na talíři a točil se pod deskou. Měl sem strach, že mi tu desku pomalu ošoupe tak sem pořídil nějakej UDG. Ten měl nějakou protiskluzovou úpravu, ale na krajích desek mi zůstavala vrstva nějaké gumy a nešlo to skoro vůbec dolu. Ty co mám ted jsou dokonalé.
jinak koukám, že výrobce je taky DMC tak mám určitě stejný jako honcka :wink2: