Nepravidelne kolisanie rychlosti platni na gramofonoch

Diskuze o DJ přehrávačích a gramofonech
IpwnU

Nepravidelne kolisanie rychlosti platni na gramofonoch

Příspěvek od IpwnU »

Zdravim. Mam gramofony technics 1210 mk5 maju asi rok moc nanich nerobim mam to len tak pre zabavu ale uz dlhsie mi vrta hlavou preco sa mi stale po case rozladi mix. Proste ked platne zladim na rovnaku rychlost tak to ide chvilu dobre ale po case sa to samo odseba rozladi. Ten cas je nepravidelny niekedy je to minuta co to ide ok (potom sa to zas zacne kazit) ale niekedy to aj po 10tich sekundach zacne kolisat, pritom to ide dovtedy dobre len zrazu jak keby sa tomu neco stalo. Myslim si ze to zladim dobre pretoze mi to ide v sluchatkach dobre (beaty presne nasebe) napr 20 sekund a potom to vytiahnem hore. V com to moze byt? Mam slipmaty technics co boli ku gramcom pod nimi mam tu priesvitnu foliu (abo co to je) pod nou je gumeny slipmat a tanier. Davam techno, tech-haus. Rozmyslal som ci to nemoze byt tym ze niektore platne maju vacsiu dierku v strede a potom ich ten kovovy stred tazko toci a tak sa vlastne nekrutia jak maju? Ak hej da sa to nejako riesit? daky pasik lepiacej pasky tam dat aby to sedelo poriadne alebo nieco podobne? Alebo to je v niecom inom? Gramofony mam nastavene ok dal som to do vodovahy antiskating vobec nemam a vyska ramena je na 3ke, pouzivam concordy night club s zatazenie mam nastavene na 3 jak pisu v manualy k prenoskam.

Poradte diki

KILLA BEE

Re: Nepravidelne kolisanie rychlosti platni na gramofonoch

Příspěvek od KILLA BEE »

mno podle mne je to rukama :-) musíš víc trénovat :-) s technicsem sem zatím podobnou zkušenost neměl
2x 1200MK5, RANE-TTM57SL ,Vestax QFO, MPD24, MPC500 atd..

IpwnU

Příspěvek od IpwnU »

ved to ze s technics su dobre, ved ked mam beaty zladene tj idu presne na sebe dlhsi cas napr. pol minuty tak nechapem preco sa sami odseba potom rozladia. to mi nejde do hlavy

Azu

Příspěvek od Azu »

Jestli ti to sedí ve sluchátkách a pak z mixu už ne, tak je samozřejmě chyba v tobě a ne v jakékoliv technice. To, že srovnáš dvě skladby ještě neznamená že ty skladby budou po celou dobu pěkně ladit, protože nikdy ty skladby nesrovnáš naprosto přesně na nějakou tisícinu BPM a i ta nepatrná odchylka po dobu skladby pak stále narůstá až je to vše úplně jinak, ale hlavně dneska tvoří hudba kdejaká naprostá lopata, která neví vůbec co jsou noty, doby, ...a podle toh to pak takto vypadá, klidně někam hoděj jen 3 doby místo 4 a podobný kouzla, kterýma rozhoděj všechna běžná pravidla a prostě ty skadby pak někde přestanou úplně sedět.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

IpwnU

Příspěvek od IpwnU »

chapem co hovoris, to rozladenie by mohlo nastat ale pri reminekovych gramofonoch, tie 3 doby to by som si vsimol tusim taku platnu s taky trekom ani nemam, vecinou zvyknem robit na traktore takze viem kedy su zrovnane beaty to chapem ze to nezrovnam presne na tisicinu chapem co myslis, ked to ide dobre nejaky cas a postupne to zacne odchadzat to je presne ten pripad ako hovoris ze sa to pomaly rozladi (keby to nebolo zrovnane dobre tak sa to rozladi behom par sekund) ale mne to ide dobre nejaky cas, zladene to je dobre,nebadam ze by to pomaly odchadzalo a odrazu sa to rozladi behom par sekund. Nemoze to byt fakt tymi stredovymi dierkami na platniach? niektore mi sedia dobre, ked niektoru podrzim skoro zastane cely tanier ale niektore tam sedia len tak zvolna

lepe

Příspěvek od lepe »

myslim ze to dirkama nebude:D budou to asi fakt ruce:D
2x Technics SL-1200Mk2
Allen&Heath Xone:22
Sennheiser HD25-1 II

IpwnU

Příspěvek od IpwnU »

lepe píše:myslim ze to dirkama nebude:D budou to asi fakt ruce:D
ako podla coho usudzujes?

voče

Příspěvek od voče »

Já to asi chápu - jede to spolu a pak se to z ničeho nic během vteřinky rozhodí...

Tou dírkou to nebude, protože celý ten talíř i s pinďourem se točí společnou rychlostí a nezáleží na tom, jestli máš dírku s vůlí nebo bez. Zkus prosříknout pitch kontaktolem a pořádně ten potenciometr projezdit. Je možný, že jak ty gramce používáš málo, tak mohly "zareznout". ještě mě napadá - zkus je srovnat na jiný častí pitche (tzn. pokud srovnáváš "nad nulou", srovnej je "pod nulou"). když to ani tak nic nevyřeší, vidím to na servis a na výměnu pitch controlu - tam si myslim, že je zakopanej pes. A když ne tam, tak v motoru. A když ne v motoru, tak to bude v tvejch prackách holt :)

Možná bys taky moch zjistit, jestli to dělá jen jeden gramec nebo oba, ale nenapadá mě teď jak..
DRUM'n'BASS vibezz
www.sunflower-bitches.com

IpwnU

Příspěvek od IpwnU »

ok skusim sa stym este pohrat, inak ten druhy gramofon som pouzival velmi malo natom sa este aj pitch control pohybuje uplne tazko. skusim to trochu este rozchodit a dam vediet jak to dopadlo, mozu to byt aj moje lave ruky ale zas ked to zladim poriadne tak by to malo chvilu vydrzat a nie sa to rozhadzat za par sekund 8/ ..este je aj taka moznost ze si na urcitych poziciach pitch controlu (-2,-4,...,+8) zmeriam bpm ci to pasuje potom budem vediet ze sa to toci jak ma

apin

Příspěvek od apin »

asi jse prokletej, ale se špatně seřízenejma technicsama jsem se setkal už hodněkrát, proto (nejen proto) nemám technicse rád :)
lightnite.cz

heerer

Příspěvek od heerer »

Nechapu proc by nebylo mozne ze by se gramce rozjizdeli sami od sebe...

Vem dve stejne desky a pust je na 0lu, pokud se budou rozjizdet tak je to jasny...

danny

Příspěvek od danny »

Mám stejný probém u Technicsů 1200. Už jsi na to přišel, čím to bylo??

dj_snake

Příspěvek od dj_snake »

dvovodov podla mna moze byt viacero... aj mne to kedysi robilo na sl1200 mk2 a tiez mi vsetci tvrdili ze to je rukami... :lol: ale potom jedneho dna som hral v klube a zrazu mi to nerobilo... tak som priamo na mieste hladal priciny a zistil som ze som bol zapojeny cez kvalitnu prepatovu zasuvku... hned som taku kupil aj domov a problem sa stratil... az neskor som sa dozvedel ze to moze byt tym ze tam je nejaky asynchronny ci synchronny motor... to ja uz netusim elektrike sa moc nerozumiem.... ALE PROBLEM SA STRATIL... 8) takze nakupit prepetove zasuvky a dajte vediet ci to pomohlo...
CD + Vinyl = Analógová technika s digitálnym srdcom...

piatro
Vybavení

Příspěvek od piatro »

tak ako napísal dj snake ,kúpiť prepäťovú ochranu.
inak nechápem prečo tam máš toľko vecí pod vinylom. máš slipmat a aj originál gumený slipmat?? to mi nejako nesedí :D
inak najlepšie je pozerať bodky na tanieri. pomaly ťahaj pitch do plusu a pozeraj či sa ti pekne plynulo rozbieha tanier a to isté aj do mínusu. ak ti začnú kolísať otáčky (bodky sa spomaľujú a zrýchľujú) tak to bude v najlepšom príade len rozladený/špinavý pitch. ale ak ti to robí aj na 0 tak máš asi najskôr pokazené riadenie otáčok QUARTZ. to už bude trocha drahšie.
inak pri 0 sa veľmi nepohybuj, mne na MK2 keď bliká zelené svetielko tak mi kolíšu otáčky.
raz som mal oliaty pitch a som mal 3X nulu.pod -2 mi rapídne spomalilo pri -2 som mal prvú 0 medzí -2 a 0 išlo do plusu,potom som mal druhú 0 na 0 a medzi 0 a 1 išlo do mínusu a ďalšiu 0 som mal asi na +3 :lol: :lol:
stačilo vymeniť pitch a naladiť.
ale ak nemáš nikde chybu tak to budeš mať asi v ušiach a nemáš to presne doladené a preto sa ti to po čase rozchádza.

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

taky nechapu, slipmat ma bejt primo na taliri

Odpovědět