mereni bpm

Diskuze o DJ přehrávačích a gramofonech
Odpovědět
glancy

mereni bpm

Příspěvek od glancy »

zravim,
lze nejak a jakym zpusobem zmerit aktualni BPM na gramci?

Tim se chci dopidit zda se mi nerozjizdeji gramce. Nebo jak to lze premerit?diky

crewy

Re: mereni bpm

Příspěvek od crewy »

dva stejné songy a srovnat(bez pitche (ten je na nule)pouze rukou na talíři),pokud se pak rozjedou tak je to pak špatné mno :)

djfelixus

Příspěvek od djfelixus »

Mělo by fungovat i umístění pitche na 0% a sledovat stroboskop (ty tečky u světla), zda se ta střední řada nerozjíždí. Pitch control má tendenci se po nějaký době v určitym věku rozjíždět.
www.djfelixus.cz |Official site
www.freedj.cz |Skutečně svobodní DJové

glancy

Příspěvek od glancy »

myslis tedy ty prostredni tecky ty nejvetsi?
Jinak zkusil jsem vzit jednu desku a pustil a zmeril klasicky na stopkach.Vysledek byl stejny.S tema teckama to zkusim,dam pitch na 0 a zkusim prehrat celou desku...pokud se to nekam rozbehne,je to tedy spatne...

ptam se proto,protoze jsem naladil dve desky k sobe a nechal jsem je hrat,zhruba dve minuty se drzej a pak se rozbehnou....otazkou je jak moc dobre pitchem rozdil dohanim...zkousel jsem to tak pul hodky dotukavat pitchem a lepsiho vysledku nez dve minuty jsem se nedopidil....

mam mixak RMX 40 usb a ma mereni bpm...nevim prave jak moc je to presne,ale zacnu trebas na 137 a behem hrani jsou vykyvy az na 140 a pak to zase treba pada...jen pro info..

djfelixus

Příspěvek od djfelixus »

Přesně tak, jsou to ty největší plná kolečka:

Obrázek
glancy píše: ptam se proto,protoze jsem naladil dve desky k sobe a nechal jsem je hrat,zhruba dve minuty se drzej a pak se rozbehnou....otazkou je jak moc dobre pitchem rozdil dohanim...zkousel jsem to tak pul hodky dotukavat pitchem a lepsiho vysledku nez dve minuty jsem se nedopidil....
No, nechci tě nějak osočovat, ale víš určitě, že máš ty pitche u obou gramců daný v úplně přesný poloze? Protože bych řekl, že to je celkem nemožný provést. Stačí mít pitch o vlas na druhý desce jinak a výsledek je samozřejmě rozhození vzájemný rychlosti. Zkus dát ten pitch na 0% a pozoruj, jestli se nehýbou ty zmiňované puntíky. Podle mě je to nejrychlejší a nejspolehlivější metoda, jak zjistit, jestli je pitch OK.
www.djfelixus.cz |Official site
www.freedj.cz |Skutečně svobodní DJové

Odpovědět