Kupa gramcov

Diskuze o DJ přehrávačích a gramofonech
Odpovědět

Co kupiť ?

Stanton STR8 - 150
3
19%
Vestax PDX 3000
0
Žádná hlasování
Numark TTX USB
1
6%
Technics SL 1210 mkII (jazdene)
12
75%

Celkem hlasů: 16

Nevy

Kupa gramcov

Příspěvek od Nevy »

V prvom rade sa chcem ospravedlnit, ze zakladam novy topic, verte mi ze som si to tu prestudoval cele aj napriek tomu sa neviem rozhodnut.

Takze k veci chcem si kupit gramce. Rozhodujem sa medzi Stantonom STR8 - 150 , Vestaxom PDX 3000 a Numarkom TTX USB do uvahy som bral aj Technics SL 1210 MKII ale iba z druhej ruky.

O Technicsoch SL 1210 MKII mam nastudovane uz dost. Viem ze su to kvalitne stroje. No vadi mi na nich moznost regulacie iba o +-8 navyse ten slider ma po urcitom case problemy okolo 0 udajne sa neda presne nastavit rychlost. Dalej ma odradza len phono výstup a potreba zemnenia. Napajaci kabel je pripevnený na pevno. No napriek tymto nedostatko ma kamarat tlaci do nich.

Stantony STR8 - 150 sa mi pozdavaju asi najviac. No cital som zmiesane recenzie. Niektory si ich nevedia vynachvalit. Iny zase tvrdia ze si nevedia udrzat konstantnu rychlost motora. A ze motor je az prilis silny. Funkcie sa mi zase viac pozdavaju ako u T 1210 mk2. Phono/line výstup, bez zemnenia, a ine...

O Vestaxoch PDX 3000 MIX a Numarkoch TTX USB vela praktickym veci neviem takze tam som bol vdacny za vsetky praktické skusenosti postrehy klady a zapory.

Hravam vacsinou house a chcel by som ich aj na ojedinelý scratching..
Nechcem tu rozprudit hadku Technics vs XXX ako je na iných forach. Chcem len fakty a posudit skutocnu kvalitu gramcov a na koniec vlastne pomoc pri vybere toho naj :) Vopred dakujem za odpovede.
Macbook, Traktor kontrol S4, 2x Stanton ST 150, Evolution UC33

honcka
Vybavení

Re: Kupa gramcov

Příspěvek od honcka »

jestli hrajes house, tak +-8 bohate staci, pri vetsim pitchi to zni jak kdyz tahas kocku za ocas

pitch po urcitym case skutecne odchazi, menil jsem ho u jednoho gramce po 8 u druhyho po 10 letech, rovnou jsem i vymenil kabely

mam skusenosti akorat s Vestaxem a to takovou, ze vsichni znamy, co je maj, tak jim do 5 let prestaly drzet rychlost

atlon

Příspěvek od atlon »

ja som za technics , sak mozme niekedy o tom pokecat.
technics - , na nich som hraval, a to boli uz 7-rocne stroje, slapali bez problemov, len raz sa na nich vyliala vodka (nadrbkane hlavy sme si ich tocili na taniery :lol: ) a potom sa zasekavalo tlacidlo START/STOP , ale dych to spravil a jedine sa svetielko menilo ktore osvetluje tanier. inac vsetko ako po masle, ziadne rozchadzanie rychlosti, nijaky problem.
stanton - nemal som konkretne tento typ, ale nikdy som ho nevedel tak nastavit aby nebrumel ( podlozit , atd atd ) ci uz doma ci na akcii . takze u mna prepadak
vestax a numark - skusenosti len v dj obchodoch v madarsku . kde sa na nich pocuvali vinyli, takze viete ako to asi vypadalo. ponicene, nedrzali rychlost. ale to len koli tomu ze tam chodili ludia a striedalo sa na nich x ludi
takze pre mna je vitaz Technics
a tych +/- 8 , na house fakt staci , a este ked to budes pouzivat k dvs tak je to v podstate jedno kolko to ma , lebo si to nastavis v traktore :wink:

nema.dj

Příspěvek od nema.dj »

technics je, bol a este aj dlho bude asi best, tzn ze aj s nahradnymi dielmi by nemal byt problem. Stanton ma na moj vkus kratke a rovne rameno. Po nejakych Reloop-och si sa nekukal? RP-4000 je podla toho, co som cital na forach, vcelku vydareny stroj, 6000ka je uz vraj spica. A cenovo su relativne nizko.
Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II

Nevy

Příspěvek od Nevy »

No tie reloopy su dost cenovo nizko 380 eur za RELOOP RP-6000 MK6. Neviem o nich skoro nic. Nepozeral som nic v tej cenovej kategorii. Chcem nieco do 550 eur za kus.

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

jinak, jestli chces do 550E za ks, tak to imho jdou sehnat mirne jety Technicsy M5G

Nevy

Příspěvek od Nevy »

Hmmm tu na SK som nasiel ledva inzerat na SL 1210 mkII aj to su 14 rocne za 800 eur :(

piatro
Vybavení

Příspěvek od piatro »

Nevy píše:Hmmm tu na SK som nasiel ledva inzerat na SL 1210 mkII aj to su 14 rocne za 800 eur :(
ja ti predám moje sl1200mk2 jazdené ale v dobrom stave. pitch menené asi pred rokom,držia pekne tempo,žiaden problém. akurát na jednom sa mi trocha kýve ramienko,nové stojí cca 50€,ak dobre viem.inak ide všetko fajne. káble mám prerobené,tj mám samičky a na to si napichneš chinch-chinch samce. nové tehnics slipmaty,dám aj kufre doma urobené ako grátis ku nim. cena toho s tým mierne pokazeným ramienkom 350€,druhého v 100% stave 400€. ak chceš,môžme sa aj dohodnúť,prídadne si prídeš vyskúšať. :)

Nevy

Příspěvek od Nevy »

Ok Pani tak som sa rozhodol pre tie nove Stantony ST 150 s Skovym ramienkom. Kamarat tvrdi ze ich ma 2 roky a ze na ne nemoze povedat nic zle zatial.

djaltec

Příspěvek od djaltec »

Pitch +-8% bohatě stačí, mám je, hraju s nima Drum&bass a stačí to fakt bohatě, větší zrychlení už zní divně.
Pevné kabely, nevidim jako nevýhodu.
Zemnění, co dodat, 10 vteřin navíc na zapojení, koho by to sralo.
A to že nemá digitální výstup, vůbec ničemu neškodí, analogovej zvuk je čistší
TECHNICS FTW

Odpovědět