[quote="Danken"]Poslední dobou jsem řešil otázku gramců a jelikož v gramcích se vyznám jen jako ve značkách a pohonech a bla bla prostě trochu technice

, tak jsem řešil spíš otázku vinylů. Přišlo mi co se do kapacity/cena strašně nevýhodné a tak by mě zajímalo jak je možné že se na ně vejdou třeba jen 4 tracky?? To CD za stejnou cenu má tracků 10-20 nebo je to dokonce 2CD.Tak jestli by mi moh někdo vysvětlit jak to stou kapacitou u vinylů je. Možná budu za lamera ale na toto jsem fakt nepřišel a rád bych to věděl

Jo a ještě jedna věc prej co jsem slyšel tak posílání vinylů je prej taky děs

.Tak jak to tedy je ???
PS: prosím slušně, fakt v těch gramcích se trochu vyznám ale vinyly jsou jiná věc

[/quote]
Na vinyl se vejde 19:20 pri 33 otackach za minutu, 14:20 pri 44 otackach na stranu, na tanecni hudbu se vetsinou pouziva 44, protoze zaznam je imho o neco kvalitnejsi, takze se tam vetsinou vejdou max 2 tracky, s cenou je to tak, ze vyrobni cena je mnohem vyssi, za CD pokud nechavas lisovat tak od urcitejch nakladu (pocitam cca 300ks) platis akorat za ks, u vinylu musis jeste nechat medenou matrici, ktera stoji kolem 2500 na stranu, tj cela deska 5000.
Jinak ohledne posilani vinylu si myslel co? Bezne nakupuju v anglii u
www.chemicalrecords.co.uk a nemel jsem sebemensi problemy, akorat kamosovi prisla jedna deska zrasena, poslal ji tam spatky a do tejde mu prisla neposkozena spolu s omluvou a dvema promovinylama navic.