Kapacita Vinylu
Kapacita Vinylu
Poslední dobou jsem řešil otázku gramců a jelikož v gramcích se vyznám jen jako ve značkách a pohonech a bla bla prostě trochu technice , tak jsem řešil spíš otázku vinylů. Přišlo mi co se do kapacity/cena strašně nevýhodné a tak by mě zajímalo jak je možné že se na ně vejdou třeba jen 4 tracky?? To CD za stejnou cenu má tracků 10-20 nebo je to dokonce 2CD.Tak jestli by mi moh někdo vysvětlit jak to stou kapacitou u vinylů je. Možná budu za lamera ale na toto jsem fakt nepřišel a rád bych to věděl Jo a ještě jedna věc prej co jsem slyšel tak posílání vinylů je prej taky děs .Tak jak to tedy je ???
PS: prosím slušně, fakt v těch gramcích se trochu vyznám ale vinyly jsou jiná věc
PS: prosím slušně, fakt v těch gramcích se trochu vyznám ale vinyly jsou jiná věc
Re: Kapacita Vinylu
[quote="Danken"]Poslední dobou jsem řešil otázku gramců a jelikož v gramcích se vyznám jen jako ve značkách a pohonech a bla bla prostě trochu technice , tak jsem řešil spíš otázku vinylů. Přišlo mi co se do kapacity/cena strašně nevýhodné a tak by mě zajímalo jak je možné že se na ně vejdou třeba jen 4 tracky?? To CD za stejnou cenu má tracků 10-20 nebo je to dokonce 2CD.Tak jestli by mi moh někdo vysvětlit jak to stou kapacitou u vinylů je. Možná budu za lamera ale na toto jsem fakt nepřišel a rád bych to věděl Jo a ještě jedna věc prej co jsem slyšel tak posílání vinylů je prej taky děs .Tak jak to tedy je ???
PS: prosím slušně, fakt v těch gramcích se trochu vyznám ale vinyly jsou jiná věc [/quote]
Na vinyl se vejde 19:20 pri 33 otackach za minutu, 14:20 pri 44 otackach na stranu, na tanecni hudbu se vetsinou pouziva 44, protoze zaznam je imho o neco kvalitnejsi, takze se tam vetsinou vejdou max 2 tracky, s cenou je to tak, ze vyrobni cena je mnohem vyssi, za CD pokud nechavas lisovat tak od urcitejch nakladu (pocitam cca 300ks) platis akorat za ks, u vinylu musis jeste nechat medenou matrici, ktera stoji kolem 2500 na stranu, tj cela deska 5000.
Jinak ohledne posilani vinylu si myslel co? Bezne nakupuju v anglii u www.chemicalrecords.co.uk a nemel jsem sebemensi problemy, akorat kamosovi prisla jedna deska zrasena, poslal ji tam spatky a do tejde mu prisla neposkozena spolu s omluvou a dvema promovinylama navic.
PS: prosím slušně, fakt v těch gramcích se trochu vyznám ale vinyly jsou jiná věc [/quote]
Na vinyl se vejde 19:20 pri 33 otackach za minutu, 14:20 pri 44 otackach na stranu, na tanecni hudbu se vetsinou pouziva 44, protoze zaznam je imho o neco kvalitnejsi, takze se tam vetsinou vejdou max 2 tracky, s cenou je to tak, ze vyrobni cena je mnohem vyssi, za CD pokud nechavas lisovat tak od urcitejch nakladu (pocitam cca 300ks) platis akorat za ks, u vinylu musis jeste nechat medenou matrici, ktera stoji kolem 2500 na stranu, tj cela deska 5000.
Jinak ohledne posilani vinylu si myslel co? Bezne nakupuju v anglii u www.chemicalrecords.co.uk a nemel jsem sebemensi problemy, akorat kamosovi prisla jedna deska zrasena, poslal ji tam spatky a do tejde mu prisla neposkozena spolu s omluvou a dvema promovinylama navic.
Já myslel už to tady někdo psal že si objednal circa 10 vinylů a chodily mu po 2ks a pokaždý platil poštovný a to ještě s 2 měsíčním zpožděním
Musis si samozrejme objednavat desky, ktery jsou sklademDanken píše:Já myslel už to tady někdo psal že si objednal circa 10 vinylů a chodily mu po 2ks a pokaždý platil poštovný a to ještě s 2 měsíčním zpožděním
Dik to jsem chtěl vědět. Možná do těch gramců fakt pujdu ale letos asi už ne hold finance jsou v p*deli, tak kdyby se jedině nějak zadařilo. Otázka je jestli se příští rok ještě turntable vyplatí jelikož je používá čim dál míň lidí a i vinylshopů ubejvá tak nevim na todle by mě například zajímal názor Azu ten do toho hodně vidí taky kdyby byl ochotnej
jojo, to by me taky zajimalo, nebavilo me porad palit cd, tak sem prodal playery a ted premejslim, jestli koupit gramce + casem DVS a notas nebo rovnou notas a k nemu konzolku.. gramce se mi libi i ovladaji lepe, ale zase je to o nejakej ten nemalej peniz navic
soundcloud.com/stanleydevito
No tak já hlavně nemluvil o DVS tam pak už jde jen o to jestli si připlatíš za pohodlí a klasiku tj. gramce.. Já spíš chtěl vědět jestli prostě nenastane stav že se přestanou prodávat vinyly to by mě celkem naštvalo kdybych měl koupený gramce a půl roku na to bych na ně nesehnal jedinou desku, pak už jen DVS. Jestli by někdo mohl napsat jak to vypadá a bude vypadat s dostupností vinylů a jestli je budou vůbec vydávat a nepřejdou uplně na cd nebo downdloading jako na beatport
Až se přestanou prodávat vinyly, tak se přestanou pomalu prodávat i gramofony.
A ti co vlastní gramofony z dřívějších dob /včetně mě/, budou považováni za bohy se zařízením, které se nedá v obchodě koupit. :biggrin2: :surprised2:
Doufám, že tento stav nikdy nenastane.
A ti co vlastní gramofony z dřívějších dob /včetně mě/, budou považováni za bohy se zařízením, které se nedá v obchodě koupit. :biggrin2: :surprised2:
Doufám, že tento stav nikdy nenastane.
ReproMania.NET
To se můžeš vsadit, že nenastane.
A když, tak mluvíme o nějakém roku 2050.
A když, tak mluvíme o nějakém roku 2050.
Danken: To je hele na tobě, vinyly jsou cenově nevýhodný to je jasná a hotová věc, ale zase to je víc opravdovější a hezčí, lepší, mě by na přehrávačích nebo na kontrolu prostě hrát nebavilo. Navíc desky se dost ohrávaj a musíš je čistit, občas měnit i přenosky, záleží jak často hraješ a hlavně v jakým prostředí.
Já co kupuju desky tak kupuju sice opravdu dobrý tracky, ale na whitelabelu kterej stojí 9€ a je tam jeden 5 minutovej track. Za tu cenu bys měl na beatportu já nevím 5-6 dobrejch tracků no, ale jak řikám, zase si toho vážíš, vcíc to prožíváš, víc se do toho vžiješ, to je muj názor.
Jinak s dodáváním desek, záleží odkad si je necháváš posílat, já nakupuju na djshop.de a tam mi desky co jsou aktuálně na sklade přijdou do 3 dne od objednání. Když objednáš desky v hodnotě nad 30€ tak máš dovoz zdarma, takže si nastavíš nechat si automaticky posílat desky po tom, co bude jejich cena přesahovat celkove 30€ a máš to grátis dovoz. Jinak to dováží kurýrní služba GLS, zatím to přišlo vždy neponičené a docela spokojenost, hlavně nenakupuj na českejch shopech, malej výběr a přijde ti to ještě dýl než z Německa, navíc poštovný pak ani není zdarma a ještě maj přirážky na deskách.
A to s tím že se desky přestanou vyrábět, podle mě ta doba přijde za hodně dlouho, i když se to nezdá, spousta djs pořád na gramcích hraje. Navíc jsem ani nezaznamenal to že by se nějak přestali na deskách tracky vydávat, je to pořád na stejný čáře, vychází tam hlavně kvalita a ne kvantita jako v digitální podobě, kde si muže nechat vydat track opravdu každý.
Já co kupuju desky tak kupuju sice opravdu dobrý tracky, ale na whitelabelu kterej stojí 9€ a je tam jeden 5 minutovej track. Za tu cenu bys měl na beatportu já nevím 5-6 dobrejch tracků no, ale jak řikám, zase si toho vážíš, vcíc to prožíváš, víc se do toho vžiješ, to je muj názor.
Jinak s dodáváním desek, záleží odkad si je necháváš posílat, já nakupuju na djshop.de a tam mi desky co jsou aktuálně na sklade přijdou do 3 dne od objednání. Když objednáš desky v hodnotě nad 30€ tak máš dovoz zdarma, takže si nastavíš nechat si automaticky posílat desky po tom, co bude jejich cena přesahovat celkove 30€ a máš to grátis dovoz. Jinak to dováží kurýrní služba GLS, zatím to přišlo vždy neponičené a docela spokojenost, hlavně nenakupuj na českejch shopech, malej výběr a přijde ti to ještě dýl než z Německa, navíc poštovný pak ani není zdarma a ještě maj přirážky na deskách.
A to s tím že se desky přestanou vyrábět, podle mě ta doba přijde za hodně dlouho, i když se to nezdá, spousta djs pořád na gramcích hraje. Navíc jsem ani nezaznamenal to že by se nějak přestali na deskách tracky vydávat, je to pořád na stejný čáře, vychází tam hlavně kvalita a ne kvantita jako v digitální podobě, kde si muže nechat vydat track opravdu každý.
2x Reloop RP-4000 M3D + Numark X6 + Sennheiser HD 280 Pro