Jak funguje Pitch bend u přehrávačů CDJ?

Diskuze o DJ přehrávačích a gramofonech
Odpovědět
Martin Carens

Jak funguje Pitch bend u přehrávačů CDJ?

Příspěvek od Martin Carens »

Ahoj, používal jsem EKS XP5 tam pitch bend fungoval tak že při jakemkoli otočení jogu to posunulo o hodnotu 0.8. Mohl jsem otočit málo hodně vždy to dalo 0.8. Ted jsem si koupil Denon DN-SC 2000 a tam to funguje tak že jak hodně s tím otočím tak tolik to odečte, nebo přičte :) třeba 0.6,1.2 atd. Je to hodně velký nezvyk.
Tak jsem chtěl vědět jak to funguje na Ikonách v oblasti přehrávaču Pioneer CDJ. Nikdy jsem je neměl v ruce.
Doufám že mě pochopíte, díky za odpověd.

Majky_mike

Re: Jak funguje Pitch bend u přehrávačů CDJ?

Příspěvek od Majky_mike »

Martin Carens píše:Ahoj, používal jsem EKS XP5 tam pitch bend fungoval tak že při jakemkoli otočení jogu to posunulo o hodnotu 0.8. Mohl jsem otočit málo hodně vždy to dalo 0.8. Ted jsem si koupil Denon DN-SC 2000 a tam to funguje tak že jak hodně s tím otočím tak tolik to odečte, nebo přičte :) třeba 0.6,1.2 atd. Je to hodně velký nezvyk.
Tak jsem chtěl vědět jak to funguje na Ikonách v oblasti přehrávaču Pioneer CDJ. Nikdy jsem je neměl v ruce.
Nevím o jakou konkrétní hodnotu se pitch posouvá, ale rozhodně je to dynamicky dle typu točení.

Používá se to velmi příjemně. Při malém otočení se dají dělat malé a velmi přesné zásahy. Při rychlém otočení (v extrému až něco ala "backspin") se dají dělat opravdu extrémní změny rychlosti.

Ale takhle to je u všech přehrávačů co znám... jen u originál CDJ systému je to na ovládání o trochu přesnější a příjemnější, než u levnější konkurence. Alespoň já vždycky cítim velký rozdíl když přejdu ze svého CDJ na nějaký Numark, Reloop apod. (občas třeba v klubu od DJ potřebuju pustit pár písniček k přehlídce a nechce se nám zapojovat moje playery).

djfelixus

Příspěvek od djfelixus »

Jen doplním, že od řady CDJ-800 a výš je lze přepnout do módu CDJ nebo vinyl, kdy v módu CDJ dorovnáváš rychlost celým talířem (JOGem) a v módu vinyl dorovnáváš jen pomocí stran talíře a horní plocha funguje jako deska pro scratch. U modelů CDJ-1000 a výš lze nastavit i tuhost JOGu, kde si určíš jak ztuha nebo zlehka lze talířem pohnout.
www.djfelixus.cz |Official site
www.freedj.cz |Skutečně svobodní DJové

hoolifan

Příspěvek od hoolifan »

Btw u midi si ty hodnoty muzes zmenit dle potreby ;-)
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

M@to

Příspěvek od M@to »

a mne sa naviac zda, sice si to uz presne nepamatam, ze moj eks xp5 taktiez fungoval dynamicky podla rychlosti tocenia...skus sa pohrat s tym prilozenym softom na nastovanie midi instrukcii

Martin Carens

Příspěvek od Martin Carens »

Já jsem si to právě na EKS nastavil tak jak se mě zdálo nejlepší. Na Denonu se mi to nepovedlo tak jsem se chtěl zeptat jak to funguje na přehrávačích. Tak, ted vím že to na Denonu funguje stejně jak na CD tak se to nebudu snažit předělat a naučím se s tím zacházet :). Děkuji všem

djmix123

Příspěvek od djmix123 »

Martin Carens píše:Ahoj, používal jsem EKS XP5 tam pitch bend fungoval tak že při jakemkoli otočení jogu to posunulo o hodnotu 0.8. Mohl jsem otočit málo hodně vždy to dalo 0.8. Ted jsem si koupil Denon DN-SC 2000 a tam to funguje tak že jak hodně s tím otočím tak tolik to odečte, nebo přičte :) třeba 0.6,1.2 atd. Je to hodně velký nezvyk.
Na DENON DN-SC2000ke si môžeš podľa svojej potreby nastaviť citlivosť JOG taniera.. pozri manuál a tam nájdeš návod ako nastaviť tú citlivosť...

Odpovědět