Zdravíčko.
Vybírám gramofony (i mix) na hraní dnb a případně rychlejší hudby (reggatek, tekno, ..).
Jsem začátečník, sám jsem (bhžl?) zatím měl možnost si zahrát pouze T M5G, což je sice nezpochybitelná kvalita ale taky nehorázná investice... (40000,- za 2 kousky).
Přemýšlím proto o alternativě..
Použití : doma ale i v clubech a na open airech pro DJs hrající jungle dnb a rychlejší...
Cena: v podstatě nejsem rozhodnutý, kolik investovat. Ideálně 20000,-. Ale je možné uvažovat i výše...
Základ pro mě je, aby žádný kolega neměl nárok "ohrnout nos" nad mými gramofony a abych s nimi co nejdéle měl co nejmíň starostí (spolehlivost).
Vím, že tímhle by byly Téčka asi první volbou, ovšem MKII jsou pro mě asi nepoužitelně rozsahem pitche (směšných +-8% - nebo se mýlím??), M5G jsou ohromná investice takže..
...připadají v úvahu v podstatě Stanton T.150 a Vestax PDX 2000/3000 ?
Případně Omnitronic, Reloop, Numark.... ?
Mé zkušenosti jsou ovšem téměř nulové, toť jsou jen domněnky v podstatě nasbírané po netu, proto do ankety dávám i oba technicse.
Předem díky za názory a zkušenosti.
gramce na dnb a rychlejší
-
Re: gramce na dnb a rychlejší
yacob píše:Zdravíčko.
Vybírám gramofony (i mix) na hraní dnb a případně rychlejší hudby (reggatek, tekno, ..).
Jsem začátečník, sám jsem (bhžl?) zatím měl možnost si zahrát pouze T M5G, což je sice nezpochybitelná kvalita ale taky nehorázná investice... (40000,- za 2 kousky).
Přemýšlím proto o alternativě..
Použití : doma ale i v clubech a na open airech pro DJs hrající jungle dnb a rychlejší...
Cena: v podstatě nejsem rozhodnutý, kolik investovat. Ideálně 20000,-. Ale je možné uvažovat i výše...
Základ pro mě je, aby žádný kolega neměl nárok "ohrnout nos" nad mými gramofony a abych s nimi co nejdéle měl co nejmíň starostí (spolehlivost).
Vím, že tímhle by byly Téčka asi první volbou, ovšem MKII jsou pro mě asi nepoužitelně rozsahem pitche (směšných +-8% - nebo se mýlím??), M5G jsou ohromná investice takže..
...připadají v úvahu v podstatě Stanton T.150 a Vestax PDX 2000/3000 ?
Případně Omnitronic, Reloop, Numark.... ?
Mé zkušenosti jsou ovšem téměř nulové, toť jsou jen domněnky v podstatě nasbírané po netu, proto do ankety dávám i oba technicse.
Předem díky za názory a zkušenosti.
Vseobecne sa za najblizsiu alternativu ku Technicsu povazuje Vestax a asi by som sa aj pren rozhodol keby som na tvojom mieste. Z tych ostatnych gramofonov mozno este ten Stanton 150 by bol ok ale tu uz sa da polemizovat o tom ze by ti nahodou nejaky DJ odmietol na nom zahrat.
Technics je jasna volba ale pokial potrebujes pitch s vyssim rozsahom tak jednoznacne Vestax. Vestax je po Technicse druhy najpouzivanejsi gramofon v kluboch (moj nazor).
2xTechnics SL-1210MK2 + Shure M44-7, Rane TTM 57SL, Technics RP-DJ1200
Klasicky Techniksy 1200/1210MK2 koupis z druhy ruky od cca 15000 i s prenoskama, nemusis se bat, pokud se clovek k nim nechova jak zvire, tak se tam prakticky musej akorat vymenovat kabely a pitch. Skus se kdyztak zeptat nekoho z Easteku, nekdo od nich taha jety technikse z anglie a prodava je za feer cenu. Ma obcas i funglovky napr mel novy 2ks M5G + nightclub MK2 prenosky za 27k
-
honcka píše:Klasicky Techniksy 1200/1210MK2 koupis z druhy ruky od cca 15000 i s prenoskama, nemusis se bat, pokud se clovek k nim nechova jak zvire, tak se tam prakticky musej akorat vymenovat kabely a pitch. Skus se kdyztak zeptat nekoho z Easteku, nekdo od nich taha jety technikse z anglie a prodava je za feer cenu. Ma obcas i funglovky napr mel novy 2ks M5G + nightclub MK2 prenosky za 27k
Asi si ho nepochopil, napisal ze rozsah pitchu +-8% mu nestaci a za M5G nechce vyhodit tolko prachov, takze v jeho pripade je Vestax jedina alternativa ale ak by som mal moznost ziskat nove M5G za 27k tak by som nevahal a bral ich.
2xTechnics SL-1210MK2 + Shure M44-7, Rane TTM 57SL, Technics RP-DJ1200
xxxRadoxxx píše:honcka píše:Klasicky Techniksy 1200/1210MK2 koupis z druhy ruky od cca 15000 i s prenoskama, nemusis se bat, pokud se clovek k nim nechova jak zvire, tak se tam prakticky musej akorat vymenovat kabely a pitch. Skus se kdyztak zeptat nekoho z Easteku, nekdo od nich taha jety technikse z anglie a prodava je za feer cenu. Ma obcas i funglovky napr mel novy 2ks M5G + nightclub MK2 prenosky za 27k
Asi si ho nepochopil, napisal ze rozsah pitchu +-8% mu nestaci a za M5G nechce vyhodit tolko prachov, takze v jeho pripade je Vestax jedina alternativa ale ak by som mal moznost ziskat nove M5G za 27k tak by som nevahal a bral ich.
BTW k tomu pitchi, zvlast na DNB je imho +-8 max, ze vic uz je moc slyset a kurvi to track, spis je dobry se zamerit na nakup desek tak, aby ti sedely k sobe. Vestaxy jsou v poho, kdyz jsou novy, ale tak po cca 3 rokach se zacinaj rozjizdet a je vopruz, kdyz si to pekne sladis, tak aby si si mohl v poho pohrat z mixakem, tak musis porat drbat do gramcu, aby se ti to nezaclo nekopat
Všem díky za odpovědi !! Sice netuším co si hlasující v ankeetě představují pod odpovědí "Jiný" za gramofon, ale od začátku mi bylo jasné, že se budu rozhodovat mezi Technicsema a Vestaxema... A rozhodl jsem se pro T, jelikož chcu především aby mi gramofony vydržely dlouho, aby desky držely pořád stejné otáčky a ... prostě i kvůli ostatním djs.. sehnat M5G za 27k, tak jsem vysmátej.. vzhledem k tomu, že dnb je to "nejpomalejší" co hraji (pak raggatek, instrumental tekno atd), tak bych opravdu ocenil alespon +-16% na pitchi, i když souhlasím s tím, že je lepší si kupovat desky v rychlostech v kterých je chci hrát, jenže míchat na MKII madonnu do tekna není žádná srandahoncka píše:xxxRadoxxx píše:honcka píše:Klasicky Techniksy 1200/1210MK2 koupis z druhy ruky od cca 15000 i s prenoskama, nemusis se bat, pokud se clovek k nim nechova jak zvire, tak se tam prakticky musej akorat vymenovat kabely a pitch. Skus se kdyztak zeptat nekoho z Easteku, nekdo od nich taha jety technikse z anglie a prodava je za feer cenu. Ma obcas i funglovky napr mel novy 2ks M5G + nightclub MK2 prenosky za 27k
BTW k tomu pitchi, zvlast na DNB je imho +-8 max, ze vic uz je moc slyset a kurvi to track, spis je dobry se zamerit na nakup desek tak, aby ti sedely k sobe. Vestaxy jsou v poho, kdyz jsou novy, ale tak po cca 3 rokach se zacinaj rozjizdet a je vopruz, kdyz si to pekne sladis, tak aby si si mohl v poho pohrat z mixakem, tak musis porat drbat do gramcu, aby se ti to nezaclo nekopat
Btw slyšel jsem teď názor, že si některé systémy stěžovaly na M5G......nevím vubec na co, ale že na nich prý nechtějí hrát (konkrétně Wenkov s), domnívám že to je jen nějaké nedorozumění že?
-
pisal, ze nevie ci mu staci +- 8% : podla mna staci..pretoze to je pri 150-160 BPM asi +-14BPM hore dole..podla mna to bohate staci...honcka píše:Klasicky Techniksy 1200/1210MK2 koupis z druhy ruky od cca 15000 i s prenoskama, nemusis se bat, pokud se clovek k nim nechova jak zvire, tak se tam prakticky musej akorat vymenovat kabely a pitch. Skus se kdyztak zeptat nekoho z Easteku, nekdo od nich taha jety technikse z anglie a prodava je za feer cenu. Ma obcas i funglovky napr mel novy 2ks M5G + nightclub MK2 prenosky za 27k
techniksy som si aj ja kupil, pouzivane, predvcerom a za cenu 455 E ..uvidime ake budu, ale az na ihly, prenosky a kable je to vraj nerozbitny stroj, cize , do toho sa podla mna oplati zainestovat!
toto je len moj skromny nazor..
xxxRadoxxx: je vidět, že si nikdy Vestax neměl, jinak by si nemohl psát takové blbosti jaké píšeš. Tady platí jednoduchá rovnice, chceš-li míti problémy a nemít takřka kde gramofon opravit = kup si Vestax.
Takže pokud nechceš Technics M5G, tak tady připadá v úvahu už opravdu jen ten Stanton 150 nebo případně Reloop řady 6000
Takže pokud nechceš Technics M5G, tak tady připadá v úvahu už opravdu jen ten Stanton 150 nebo případně Reloop řady 6000
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky