Denon DNS 1200

Diskuze o DJ přehrávačích a gramofonech
poharik

Denon DNS 1200

Příspěvek od poharik »

čaute,

zvažujem nad kúpou 2ks dns 1200, tak by ma zaujímal váš názor na nich.

zaujalo ma na nich hlavne:

+ možnosť hrať z ext. usb disku ( dokonca ich je vraj možné prepojiť sieťovým káblom a tak hrať len z jedneho usb disk z oboch ), pripojenie klávesnice na lepšie vyhladávanie
+ možnosť použitia ako midi kontrolér

Čo sa opýtam:
Sú spoľahlivé ?
Čítal som niečo o nejakom probléme s fw, ako to je ?
Z CD hrať síce neplánujem, no cdčka berú všetky bez problémov?

- na 400vky nemám peniaze tak ma zaujíma nejaká alternatíva
- rozmýšlal som nad nejakým kontrolérom napr. eks xp5, ale príde mi to moc hračkárske za tie peniaze.

Návrhom na nejakú inú alternatívu sa nebránim :)
Vestax VCI-100, AKAI LPK 25, Sennheiser HD215, Lenovo x61

Azu

Re: Denon DNS 1200

Příspěvek od Azu »

Lze je použít jako MIDI kontrolér, v Traktoru jsou přimo podporovány bez nutnost je mapovat a cokoliv nastavovat, program je sám pozná a pracuje s nimi v HID módu kdy program s přehrávači komunikuje přímo na USB nikoliv přes MIDI čímž jsou zajištěny mnohem větší rychlosti odezvy a na displeji přehárvače je zobrazen čas skladby, BPM, pitch stejně jako by tam bylo CD.

Nelze je mezi sebou propojit a sdílet tak skladby z jednoho HDD mezi oba přehrávače, neumí to ani CDJ400, umí to z těch levnějších leda American Audio Radius 3000.

Jako výhodu bych viděl spíš to že v sobě mají zvukovou kartu, takže už nepotřebuješ nic jiného a není potřeba žádná další kouzla s kabelama.

Mně osobně nesedí úplně ty gomová tlačítka i když guma je dost tvrdá, ale to není problém a pro někoho jsou naopak výhodou, je to věc vkusu, stejně tak bych nejásal nad jog kolem, ale použitelné to v pohodě je.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

poharik

Příspěvek od poharik »

s gumovými tlačítkami som mal numark axis 9 a tiez mi to moc nesedelo, ale zas myslím že v tejto cenovej hladine moc na výber nemám.

čo sa týka toho prepojenie lan káblom, v tejto recenzii to ukazujú.

http://www.youtube.com/watch?v=-dnNvDMqV0g

Azu

Příspěvek od Azu »

Neukazují, propojit je lze a lze takto sdílet klávesnici a memo značky (cue, loop), ale nikoliv sdílet skladby

poharik

Příspěvek od poharik »

Azu píše:Neukazují, propojit je lze a lze takto sdílet klávesnici a memo značky (cue, loop), ale nikoliv sdílet skladby
azu, nechcem sa hádať ale pozri si presne od 3:25

... " over crossover I can share everything of this, so I don´t have to use 2 flash drives, 2 hdds to playing my files of them. "

Azu

Příspěvek od Azu »

Opravdu to nefunguje, měl sem je týden doma na vyzkoušení.

poharik

Příspěvek od poharik »

tak to je škoda, možno by pomohol upgrade fw čo mysliš ?

Azu

Příspěvek od Azu »

Technicky vzato by to firmwarem šlo jistě vyřešit, ale toho se asi nedočkáme

underbeat

Příspěvek od underbeat »

Zdravím, píšete že když jste měl playery zapojený USB-čkem přes soft traktor, tak se Vám zobrazoval na displeji denonu čas, pitch atd. Já hraju přes stejnou kombinaci playerů a softu, ale na denonu se mi zobrazuje jen malinkatá ikonka "pc". Nevěděl by jste prosím jak to udělat, aby se mi tam zobrazovali taky užitečné info i když je teda mám na monitoru v pc? Jde mi to jen tak, že změním typ přehrávače z Denonu na jiný, ale pak mi zase zlobí konfigurace tlačitek :-/
Azu píše:Lze je použít jako MIDI kontrolér, v Traktoru jsou přimo podporovány bez nutnost je mapovat a cokoliv nastavovat, program je sám pozná a pracuje s nimi v HID módu kdy program s přehrávači komunikuje přímo na USB nikoliv přes MIDI čímž jsou zajištěny mnohem větší rychlosti odezvy a na displeji přehárvače je zobrazen čas skladby, BPM, pitch stejně jako by tam bylo CD.

Nelze je mezi sebou propojit a sdílet tak skladby z jednoho HDD mezi oba přehrávače, neumí to ani CDJ400, umí to z těch levnějších leda American Audio Radius 3000.

Jako výhodu bych viděl spíš to že v sobě mají zvukovou kartu, takže už nepotřebuješ nic jiného a není potřeba žádná další kouzla s kabelama.

Mně osobně nesedí úplně ty gomová tlačítka i když guma je dost tvrdá, ale to není problém a pro někoho jsou naopak výhodou, je to věc vkusu, stejně tak bych nejásal nad jog kolem, ale použitelné to v pohodě je.
2xTechnics SL1210 MK5+Denon DN-X1100+Serato+RCF+Seen. HD25

nema.dj

Příspěvek od nema.dj »

azu ma pravdu.....lan kabel (cros) je len na zdielanie info......co sa tyka noveho fw, tak asi najpodstatnejsia vec je tam zvysenie citlivosti jog-u (ktory si myslim je omnoho lepsi ako na CDJ-400, no je to mozno len moj subjektivny dojem), no zdielanie USB, HDD to Denon neriesil......gumove tlacitka je vec zvyku, ale nemyslim si ze by to bola tak strasna chyba, ze by som ich nekupil.....s Traktorom som zatial nejako nemal cas vyhrat, no s Virtual DJ zobrazuju info korektne, co na ntb to na dns-ke (diky djmix123 :wink: ).......za tie peniaze nie je co riesit.....hraju aj dole hlavou (overene), s nacitavanim cd som zatial problem nemal.....tiez som riesil dilemu CDJ400 vs DNS1200....pri pomere funkcnost/cena nie je co riesit, mozno by to bolo zaujimave, keby CDJ400 stala dajme tomu o kilo viac, no kedze za jednu 400ku su 2x 1200ky je to jasne
Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II

markes

Příspěvek od markes »

by som povedal ze celkom slusny prehravac do 10tis,,,
ale pravda je ze z jedneho USB to D-link Prepojenie nezdiela mp3,,,,
mozno casom spravia soft,,,ale zatim nic,,,
mam jeden zvysny,,,

ja uz kupil cdj-900,,,,tak zatim maximalna spokojnost hlavne to zdielanie USB,,
Alebo pripojenie k PC (recordbox)
DJM-800, CDJ-900, Sony MDR-V700

HonzaKM

Příspěvek od HonzaKM »

Kdyby náhodou někdo věděl kdo tyto přehrávače prodává... dejte prosím vědět :-)

nema.dj

Příspěvek od nema.dj »

Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II

Ladislav Body

Příspěvek od Ladislav Body »

Ahoj přátelé.
Prosím o radu,pokoušel jsem se připojit denon dns1200 přes mix omnitronic Cm742 do pc k virtual dj a nejde mi to,podle návodu jsem koupil veškerou kabeláš zapojil,podle video návodu nastavil a první který je propojen kabelem rj45 do druhého nekomunikuje a u druhého,ktrý je zapojn do pc svítí jen malá ikonka pc funguj,ale na displeji se nic nezobrazuje....
Děkuji moc za případnou radu.

djlery

Příspěvek od djlery »

zdravim ,nemáte někdo náhodou na denon Dn-s 1200 českej návod ?

Odpovědět