Chtěl bych se zeptat jestli mám vyčistit laser nějakým čístícím cédečkem nebo ručně ????...Přehrávače mi jdou perfektně ,jen mi jde o to aby mi lasery na nich vydrželi déle...TAk se ptám ...jestli čístící cd tak popřípadě jaká značka ,nechcu nějaký laciný z číny.
..děkuji za vaše odpovědi
čím čístíte laser na přehrávačích
Re: čím čístíte laser na přehrávačích
Drahý z Číny teda bude v pohodě?
Protože od jinud ho vážně neseženeš, pokud si ho nehodláš vyrobit doma, pomocí tabule plechu a štětky 

-
nechat profi vyčistit v servisu to je vždycky jistota a máš to se zárukou 

-
jakékoliv mechanické čištění je k prdu. Hrozí poškrábání čočky a navíc se čočka nevyčistí 100% . Mě se osvědčil kompresor. Čočku ofouknu vzduchem, výhoda je , že se čočka vyčistí i zespodu, kde se taky usazuje prach. Čistící CD se do spod čočky nedostane, tudíž i po vyčištění čistícím CD nemusí mechanika 100% číst. Osvědšilo se mi to hlavně u notebookových mechanik, kdy i po použití čistícího CD mechanika nadále nečetla. Provedl jsem vyčištění kompresorem (tlak cca 12barů) a zprovoznil tak nejednu nefunkční mechaniku 

Pioneer DJM800 CDJ2000 EFX500 Sennheiser HD25
Ja to vzdycky cistil spejlou do usi
.

-
stereoman píše:Ja to vzdycky cistil spejlou do usi.
Tak po tobě bych přehravače už nechtěl :surprised2: To šťourátko do ucha není zrovna nejjemější nástroj. Ta vata je schopná na tý optice udělat škrábanečky a pak je to nevratně v prkeli

Pioneer DJM800 CDJ2000 EFX500 Sennheiser HD25
Nemam playery, ale vzdy jsem takto cistil CD-ROMky, kdyz uz se jim nechtelo moc cist. Vzdy to pomohlo
.