chybné raminko na technics sl 1200mk2

Diskuze o DJ přehrávačích a gramofonech
Odpovědět
piatro
Příspěvky: 490
Registrován: 27 dub 2011 14:34

chybné raminko na technics sl 1200mk2

Příspěvek od piatro » 11 črc 2011 17:55

Zdar priatelia, mám problém s jedným gramcom. Kýve sa mi ramienko,síce pri menšom skrečovaní drží v drážke ale počuť klepanie cez prenosku. hrajem cez dvs takže až tak veľmi mi to nevadí ale chcel by som si to opraviť a neviem či budem musieť kúpiť celé nové ramienko alebo sa to dá nejako zafixovať? sú tam nejaké šrúbky ale ešte som s nimi namanipuloval,lebo som našiel nejaký článok že sa do toho nemá rušať,je to nastavené od výroby.
dúfam že mi budete vedieť niekto poradiť.vopred ďakujem za všetky odpovede.

http://www.youtube.com/watch?v=riavuhEFRoU
A&H Xone:92, Technics sl 1200 mkII, Rane SL1, Sennheiser hd 25 mkI, MBP Late 2012 i7

Lemon
Příspěvky: 44
Registrován: 25 dub 2009 21:17

Re: chybné raminko na technics sl 1200mk2

Příspěvek od Lemon » 13 črc 2011 08:45

Ty šroubky mají svojí vlastní fixaci, takže to dotahni (sešteluj vůli) podle toho gramce co máš v pořádku. Akorát si pohlídej aby ti obě ramena chodila stejně volně, nesmíš to přetáhnout. Máš výhodu, že to máš podle čeho srovnat, ve výrobě to určitě nastavujou momenťákem.

Paak
Příspěvky: 21
Registrován: 05 dub 2007 18:20

Re: chybné raminko na technics sl 1200mk2

Příspěvek od Paak » 13 črc 2011 11:15

nazdar, z toho videa to vyzera na lahku zavadu nieje potrebne nic vymenit len zvrchu povolit tu vacsiu maticu (kontra matica) vhodnym srubovakom a potom len trosku pritiahnut vnutornu maticu a nasledne naspat utiahnut vonkajsiu maticu. Taky isty problem som mal aj ja. Ak je povolene cele uchytenie ramienka potom je potrebne rozobrat gramofon a dostat sa zospodu tone armu ku dvom maticiam ktore drzia hlavnu zakladnu ramienka. Ak by si nevedel rady tak mi to dones a ja ti spravim servis
http://www.myspace.com/djpanci

piatro
Příspěvky: 490
Registrován: 27 dub 2011 14:34

Re: chybné raminko na technics sl 1200mk2

Příspěvek od piatro » 13 črc 2011 14:16

PAAK,díkes za ochotu ale rád si opravujem veci sám. teraz už len jedna vec ma zaujíma,že akým šrubovákom povolým ten tú vonkajšiu šrúbku?? kamarát mi poradil nejaký starý veľký šrubovak vyfrézovať uprostred. alebo sa dá kúpiť presne taký?? a ešte jedna otázočka, do ktorej strany mám potom povoliť tú istiacu maticu,či nie je opačný závit? ešte raz díky za odpovede.
A&H Xone:92, Technics sl 1200 mkII, Rane SL1, Sennheiser hd 25 mkI, MBP Late 2012 i7

Paak
Příspěvky: 21
Registrován: 05 dub 2007 18:20

Re: chybné raminko na technics sl 1200mk2

Příspěvek od Paak » 13 črc 2011 15:21

ano existuju aj take atypicke srubovaky kupil som taku sadu kde su od vimyslu sveta rozne nadstavce a je tam aj taky co ma v strede vyfrezovanu drazku ale pokial ta istiaca sruba nieje neak velmy zapecena tak sa da povolit aj obycajnym plochym srubovakom vopchat do jednej drazky a otacat proti smere nepotrebujes na to velku sylu. Ale ak mas na to prostriedky kludne si mozes taky srubovak vyrobit :) Vnutorna matica pokial si pamatam nema opacny zavit ale to hned zistis do ktorej strany sa straca ta vôla , tam sa neda nic pokazit :)
http://www.myspace.com/djpanci

piatro
Příspěvky: 490
Registrován: 27 dub 2011 14:34

Re: chybné raminko na technics sl 1200mk2

Příspěvek od piatro » 13 črc 2011 17:28

jj viem že by sa to malo dať otáčať aj obyčajným plochým šrubovákom (tak som to riešil aj keď som si opravoval bicykel a tam je tiež jedna taká podobná šrúba),problém je v tom že tie gramce už majú svoje roky a sú zapečené šrúby.
PS: gramce majú okolo 15 rokov,síce na tom vadnom už bola menená základňa ramienka z 1210ky ale ramienko ostalo myslím originálne. skúsim to nejako povoliť alebo namazať,snáď to pomôže. :) ps: keby sa mi to nepodarilo a doniesol by som ti to,koľko by si chcel za nastavenie??
A&H Xone:92, Technics sl 1200 mkII, Rane SL1, Sennheiser hd 25 mkI, MBP Late 2012 i7

Paak
Příspěvky: 21
Registrován: 05 dub 2007 18:20

Re: chybné raminko na technics sl 1200mk2

Příspěvek od Paak » 13 črc 2011 17:54

za nastavenie? mozno daco na kavu :wink: inac viem aj prerobit to ziarovkove prisvetlenie prenosky za led diodove ak by si chcel casom tie obycajne ziarovky odchadzaju ak ich uz nemas vypalene :D tam by bola cena za suciastky + praca spolu za 2 gramce 30 e

Tak to potom vyzera http://uploader.imghost.sk/imagehosting ... 1dt6tg.jpg
http://www.myspace.com/djpanci

piatro
Příspěvky: 490
Registrován: 27 dub 2011 14:34

Re: chybné raminko na technics sl 1200mk2

Příspěvek od piatro » 13 črc 2011 17:59

ešte raz veľké ĎAKUJEM VÁM patrí, ramienko opravené,šrúba dotiahnutá tak akurát aby to nebolo ani voľné ani na doraz. trocha hrubej sily (kladivko a plochý šrubovák :twisted: ) a sa mi podarilo povoliť tú istiacu šrúbu,potom to už išlo ľahko. prikladám video test ramienka ako pekne drží v drážke aj po naklonení gramca :D predtým mi to sem-tam vyskočilo,teraz to je ono :D
http://www.youtube.com/watch?v=bjdVBW__j7g
A&H Xone:92, Technics sl 1200 mkII, Rane SL1, Sennheiser hd 25 mkI, MBP Late 2012 i7

Paak
Příspěvky: 21
Registrován: 05 dub 2007 18:20

Re: chybné raminko na technics sl 1200mk2

Příspěvek od Paak » 14 črc 2011 13:20

:D kutil
http://www.myspace.com/djpanci

dj_snake
Příspěvky: 151
Registrován: 14 čer 2011 19:56

Re: chybné raminko na technics sl 1200mk2

Příspěvek od dj_snake » 16 črc 2011 23:13

BTW dolezite je ked to budes dotahovat tie srobiky aby ti na obidvoch stranach zostali rovnake medzery... lebo to moze potom robit blbosti...
CD + Vinyl = Analógová technika s digitálnym srdcom...

piatro
Příspěvky: 490
Registrován: 27 dub 2011 14:34

Re: chybné raminko na technics sl 1200mk2

Příspěvek od piatro » 29 črc 2011 12:25

dj_snake píše:BTW dolezite je ked to budes dotahovat tie srobiky aby ti na obidvoch stranach zostali rovnake medzery... lebo to moze potom robit blbosti...
díky Snake ale mne trebalo dotiahnuť len tú šrúbku hore :)
A&H Xone:92, Technics sl 1200 mkII, Rane SL1, Sennheiser hd 25 mkI, MBP Late 2012 i7

Odpovědět