cdj 800 vs cdj 200

Diskuze o DJ přehrávačích a gramofonech
djmix123

Re: cdj 800 vs cdj 200

Příspěvek od djmix123 »

Pio CDJ 200ka je asi "najhorší" player od tejto firmy... Stará zlatá CDJ 100ka dodnes ešte jednu mám, lebo mi je ľúto predať ju... dal som za ňu kedysi dávno 25 000 ešte Slovenských korún dnes je to cca 800 Eur. Dodnes ide bez poruchy dokonca som nemenil ani jeden mikrospínač nakoľko som bol k nej veľmi šetrný ;) Pipi má pravdu, Keby som začínal a mal málo prachov, radšej ako CDJ200ku by som si kúpil tie Numarky NDX400/800 alebo aj starý Denon 1000ku, alebo novšiu S1200ku... prípadne sa mi celkom páči Pio CDJ350ka.
Osobne by som už nad žiadnym solo CD playerom neuvažoval... zbytočne vyhodené prachy... CDJ800ka je výborný CD player, no bohužiaľ v tejto dobe sú CD na ústupe a na CD nosiči už žiadnu poriadnu music nekúpiť... a ak si mám kupovať cez web music shop, tak si to už napaľovať nebudem a radšej použijem na hranie player schopný načítať hudbu z USB pripojiteľného média, prípadne použijem DJský soft a MIDI controller alebo DVS system.

megarox

Příspěvek od megarox »

CDJ-100s - na píču pitch, jog, ale je to jak se ¨stodvácou¨ opravíš si sám. Do 10-ti za oba

CDJ-200 - na píču celý přehrávač z většiny stran jsou jen stížnosti na extrémní poruchovost a i starší se pořád pohybuje za 7000 - 9000/ za kus

CDJ-400 - zřejmně nejvýhodnější přehrávač, co zatím pustily do světa. Za malé peníze dostaneš všechny vychytávky, co v době výroby byly možné. Jedinné, co by vadilo mě, je velikost a ¨plastovost¨. Jak kdyby to prodával Bruder. Starší 20-26/ za oba

CDJ-800 - to snad ani nemůžeš myslet vážně. Jestli jo, tak nedávej víc než 15000 za oba (a to je cena po generálce)

CDJ-800 mkII - To je naprosto stabilní přehrávač, co chroustá všechna CD. Výhoda je, dnes už, celkem nízká cena 18-25000/ za oba

CDJ-1000 - dobrý, ale nepoužitelný.. Do 18-ti za oba (po generálce)

CDJ-1000 mkII - Navíc má akorát wawe search (zoom) - nepoužitelná pí...ona. Cena, jako první verze..

CDJ-1000 mkIII - Naprosto přesný a rychlý přehrávač. Pokud nechcete efekty přímo na přehrávači a usb, tak je to naprosto jasná volba.. 35-40/ za oba (po generálce)

Majky_mike

Příspěvek od Majky_mike »

Jestli můžu ve stručnosti... asi viz post výše.

Až teda na to, že bych nebyl tak kritický 1. a 2. generaci CDJ 1000.

Sám jsem CDJ 1000 (1g) používal spoustu let. Na začátku jsem s nima měl velké problémy, ale po několika reklamacích jsem se dostal ke spolehlivým kusům. Po 5ti letech jsem si k nim koupil Denony S 3500, ale stejně jsem na akce často vozil ty staré CDJ. A do dneška v pohodě jedou... jen je to na audio CD a moc s nima nevymejšlet :o).

V dnešní době už je trochu jiná situace a chce se to zamyslet, jakým způsobem chceš pracovat. MP3 podpora je u CD přehrávačů bez USB celkem +- k ničemu. I když si naplníš CD s MP3, nebude v Tvé síle si to CD popsat, aby jsi se v tom orientoval.

Asi to je divnej názor, ale já osobně bych si koupil CMX 3000 jen na audio CD a od CDJ 350 výše na "moderní hraní". Ideální se jamozřejmě CDJ 900 a 2000. Zdá se to jako strašně moc peněz, ale ta investice se fakt vyplatí.

Pokud jsi hodně limitovanej tím budgetem a fakt chceš CD playery od Pioneeru, hledal bych CDJ 400 a CDJ 1000 MKIII, která se dá RF sehnat za cca 800 USD (14-15 tis v podstatě nová), takže její reálná použitá cena by teoreticky i mohla být okolo 20-25 tis za oba. Ale těžko říct, jestli se to někomu bude chtít takhle prodávat :o).

Jinak debata Pioneer vs ostatní je úsměvná. Já musim říct, že třeba já Pioneer považuju za nejlepšího výrobce playerů... byť to samozřejmě platí pouze o nejvyšší řadě. Prošel jsem fakt spousty playerama včetně 4 let na Denonech a návrat k CDJ (dnes 2000) jsem cítil jako obrovský upgrade.

Je to trochu jako iPhone vs druzí... všechny funkce do něj přicházejí později, v podstatě nic není totálně převratného (vždycky se jedná o něco, co už někoho napadlo a jen to neudělal pořádně), papírově to je třeba i horší než konkurence a vychází to dráže... ale ve výsledku to konečně skvěle funguje a člověk to nemusí řešit, jen to prostě používá a všechno jede na 100%.

A skvěle to funguje díky "neviditelnejm" vychytávkám, které tam jsou a stojí peníze. Viz třeba iPhone a jeho přístup ke sluchátkám, kdy si přesně pamatuje co k němu zapojuju (nevim jak to zjišťuje) a podle toho nastaví hlasitost. Hodim ho do docku u auta a hlasitost je 25, strčim si ho na hansdfree a hlasitost je 35, zapojim do něj HD 25 a hlasitost je 17. Perfektní a v žádné recenzi ani přehledu funkcí to člověk nenajde, ale je to tam...

... a stejné je to s CDJ top řady. U denonu když chce člověk použít MP3 tak neustále řeší, jestli to není VBR (která se na 3500 nedá ani přetáčet, natož efektivně CUEovat), jestli se vůbec načte apod. Od první podpory MP3 u top Pioneerů tohle funguje na 100%... prostě zapnu MP3 a hraju, bez ohledu na to, jaká MP3 to je. A člověk by mohl pokračovat.

Tyhle věci člověk nevidí v přehledu funkcí, ale cítí je až při dlouhodobém užívání. Až konkurence nebude vymejlšet "revoluční" funkce, ale raději dotáhne ty základní... pak se možná bude dát bavit o tom, že CDJ není nejlepší CD systém pro DJ. Ale zatím to tak zdaleka není.

johnny

Příspěvek od johnny »

[no tak to si teraz povedal velky kus pravdy, pioneer 100 mam,no a nepovedal by som ze su nejak na p*cu,mam ich a idu ako hodinky uz zo 10rokou, sice nemaju super funkcie ale viem ze sa na ne mozem spolahnut, a k tej 200 no vydrzi to 2 krat viac ako tie vase low- end prehravace a frflete nato, kolko vydri reloop, numark ,stanton, denon ??
2 pioneer cdj 350, pioneer djm 300, stanton t 80,pioneer efx 500

nema.dj

Příspěvek od nema.dj »

johnny píše:[no tak to si teraz povedal velky kus pravdy, pioneer 100 mam,no a nepovedal by som ze su nejak na p*cu,mam ich a idu ako hodinky uz zo 10rokou, sice nemaju super funkcie ale viem ze sa na ne mozem spolahnut, a k tej 200 no vydrzi to 2 krat viac ako tie vase low- end prehravace a frflete nato, kolko vydri reloop, numark ,stanton, denon ??

s tym denonom si to trosku prehnal :wink: .... ja mam jedneho co funguje 18ty rok a poznam chlapika, ktory doteraz hrava na DN-F2000ke.....imho, denon je na DJ trhu dlhsie ako Pioneer
Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II

johnny

Příspěvek od johnny »

mas pravdu, denon je este jeden z tych co cosi vydrzi, mylsim ze pioneer je na tom troska lepsie od denona. ale ostatne znacky su vecsinou tak na 2 roky
2 pioneer cdj 350, pioneer djm 300, stanton t 80,pioneer efx 500

Odpovědět