CD player auto BPM sync
-
CD player auto BPM sync
... sorry, že zakládám nové vlákno, ale chtěl jsem reagovat do diskuze, která už byla uzavřena (VINYL vs CD).
CD playery s BPM sync samozřejmě už existují... a to dlouhá léta. Třeba Numark Axis 8 uměl BPM sync, když se oba přehrávače propojili po MIDI.
Z dnes prodávaných strojů je to třeba ještě stále Pioneer CMX 3000...
Tak nějak čekám, že perfektní BPM sync bude hlavním tahákem budoucích CDJ 3000.
CD playery s BPM sync samozřejmě už existují... a to dlouhá léta. Třeba Numark Axis 8 uměl BPM sync, když se oba přehrávače propojili po MIDI.
Z dnes prodávaných strojů je to třeba ještě stále Pioneer CMX 3000...
Tak nějak čekám, že perfektní BPM sync bude hlavním tahákem budoucích CDJ 3000.
Re: CD player auto BPM sync
Já doufám, že nic takového nikdo neudělá, protože pak to prostě bude celé o ničem. To bude moct dělat každej.
taky si myslim, kdo neumi sladit 2 skladby podle poslechu by za to nemel vubec lozit (myslim verejne) 

-
Mno... před nějakým časem (když vyšel FS1) jsem prorokoval, že brzy ty sw budou umět srovnávat tempo. A každému to přišlo strašně vtipné... a dneska?
Kromě toho by mě svého času ani ve snu nenapadlo, že budou umět beat match první "gramofony" a ne CD přehrávače
.
A kdy to dorazí na CD playery je jen otázka času.... šlo to už před lety (je fakt jen otázka, proč to Pioneer nedotáhl a nepoužil dávno, když už to jede v archaickém CMX 3000). Myslím, že Pioneer nechtěl DJing úplně degradovat, nicméně až to udělá konkurence, přidá se...
A bude to už brzy...
(. Výrobci už moc nemají co přidávat do novejch strojů a konkurence je veliká. Řekl bych, že v příští generaci playerů už bude standard vzájemné sdílení tracků ala nové CDJ (tak jako je dneska standard MIDI a USB) a pak přijde na řadu BPM match a lepší vyhledávání v tracích, kdy už nebude nutné tahat noťas k playerům.
Nechme se překvapit...
Kromě toho by mě svého času ani ve snu nenapadlo, že budou umět beat match první "gramofony" a ne CD přehrávače

A kdy to dorazí na CD playery je jen otázka času.... šlo to už před lety (je fakt jen otázka, proč to Pioneer nedotáhl a nepoužil dávno, když už to jede v archaickém CMX 3000). Myslím, že Pioneer nechtěl DJing úplně degradovat, nicméně až to udělá konkurence, přidá se...
A bude to už brzy...

Nechme se překvapit...
Já si myslim, že do 20ti let budou auta bez kol a budou lítat... Co myslíte, mam na to založit téma? 
Pro autora tématu... Měl si spíš nadhodit svojí myšlenku a vyzvat ostatní k diskuzi. Takhle to vypadá, že se tu chceš spíš předvést.
Co se týče AutoBPM, tak technologicky to určitě možné je. Otázkou zůstává kolik DJů tohle "dětské chodítko" skutečně potřebuje. Vzhledem k tomu, že Pioneer spolupracuje se spoustou DJů, kteří hrají každou chvíli, tak jich zřejmě moc nebude. Kdo chce AutoBPM, ať si k přehrávačům pořídí nějaký DJský soft. Stejně i tak je míchání třeba na CDJ-1000 hračka, když chceš. Stačí většinou nastavit stejnou hodnotu BPM na displejích obou přehrávačů a máš tracky rychle srovnaný.
Já osobně bych postavil všechny DJe (i ty, kteří si tak jenom říkají) před dnes již historické playery CDJ-100 a srovnávej. V dnešní době možná neni nutný při performance na stagi manuálně srovnávat, ale každý DJ by to měl umět.

Pro autora tématu... Měl si spíš nadhodit svojí myšlenku a vyzvat ostatní k diskuzi. Takhle to vypadá, že se tu chceš spíš předvést.
Co se týče AutoBPM, tak technologicky to určitě možné je. Otázkou zůstává kolik DJů tohle "dětské chodítko" skutečně potřebuje. Vzhledem k tomu, že Pioneer spolupracuje se spoustou DJů, kteří hrají každou chvíli, tak jich zřejmě moc nebude. Kdo chce AutoBPM, ať si k přehrávačům pořídí nějaký DJský soft. Stejně i tak je míchání třeba na CDJ-1000 hračka, když chceš. Stačí většinou nastavit stejnou hodnotu BPM na displejích obou přehrávačů a máš tracky rychle srovnaný.
Já osobně bych postavil všechny DJe (i ty, kteří si tak jenom říkají) před dnes již historické playery CDJ-100 a srovnávej. V dnešní době možná neni nutný při performance na stagi manuálně srovnávat, ale každý DJ by to měl umět.
Synchronizace u CD přehrávačů je zbytečná, stačí jen vylepšit detekci BPM a ukázat ji na displeji přehrávače na 2 desetinná místa a jen přesně nastavim pitchfadera je hotovo. Tím, že by to srovnalo samo softwarově , zůstane pitchfader v jiné poloze než je nastaven na displeji.
Vyhlídky do budoucna jsou zcela jasné, pryč bude doba přehrávačů v této podobě jak ji známe, místo toho bude jen krabice ve tvaru přehrávače a uvnitř bude klasický počítač s linuxem, stejně jako tomu je dnes již v mnohé domácí spotřební elektronice. Pak není problém mít na přehrávači 7" LCD které zobrazí cokolilv, uvnitř software na způsob Traktoru a přehrávač bude mechanicky jen kontrolér k softu uvnitř. Jak jednoduché, snadno aktualizovatelné, obrovské snížení výrobních nákladů, ... osobně nechápu proč to tak ještě dělají.
Důvodem proč se pořád ještě dost lidí bojí používat MIDI kontroléry a podobnou techniku je ten, že se bojej používat k hraní počítač aby jim to nezhavarovalo. Mnoha lidem vše funguje a jiní díky velmi rozmanitému HW mají soustavně nějaké problémy. Pokud chci tyto lidi dotáhnout k hraní z počítače, musim jim dát počítač aniž by si vůbec uvědomili že jej používají.
Osobně být výrobcem, tak prodávám jeden základní modul což by byl ve skutečnosti počítač a pak jen rozšiřující moduly v podobě nejrůznějších modelů přehrávačů, které se připojují jen kabelem k základnímu modulu.
Takovýto maličký počítač v nějaké úhledné krabičce, možná klidně i s integrovaným 5" displejem a základníma tlačítkama a scrolovátko pro výběr tracků a pohyb v menu přístroje. Každý přehrávač pak bude jen midi kontrolér a může mít také volitelně svůj displej

Vyhlídky do budoucna jsou zcela jasné, pryč bude doba přehrávačů v této podobě jak ji známe, místo toho bude jen krabice ve tvaru přehrávače a uvnitř bude klasický počítač s linuxem, stejně jako tomu je dnes již v mnohé domácí spotřební elektronice. Pak není problém mít na přehrávači 7" LCD které zobrazí cokolilv, uvnitř software na způsob Traktoru a přehrávač bude mechanicky jen kontrolér k softu uvnitř. Jak jednoduché, snadno aktualizovatelné, obrovské snížení výrobních nákladů, ... osobně nechápu proč to tak ještě dělají.
Důvodem proč se pořád ještě dost lidí bojí používat MIDI kontroléry a podobnou techniku je ten, že se bojej používat k hraní počítač aby jim to nezhavarovalo. Mnoha lidem vše funguje a jiní díky velmi rozmanitému HW mají soustavně nějaké problémy. Pokud chci tyto lidi dotáhnout k hraní z počítače, musim jim dát počítač aniž by si vůbec uvědomili že jej používají.
Osobně být výrobcem, tak prodávám jeden základní modul což by byl ve skutečnosti počítač a pak jen rozšiřující moduly v podobě nejrůznějších modelů přehrávačů, které se připojují jen kabelem k základnímu modulu.
Takovýto maličký počítač v nějaké úhledné krabičce, možná klidně i s integrovaným 5" displejem a základníma tlačítkama a scrolovátko pro výběr tracků a pohyb v menu přístroje. Každý přehrávač pak bude jen midi kontrolér a může mít také volitelně svůj displej
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky
-
Téma jsem založil hlavně tuším kuli Tobě (jestli jsi to nebyl Ty, tak se omlouvám... mám tu v nickách zmatek)... chtěl jsem jen napsat, že BPM synchronizace na CD playerech už dávno funguje.djfelixus píše:Já si myslim, že do 20ti let budou auta bez kol a budou lítat... Co myslíte, mam na to založit téma?
A k Tvé otázce jaký player to aktuálně umí.... třeba to CMX 3000.
Kdyby se nezavřelo původní vlákno, napsal bych to tam.
-
Já si myslím že pioneer nechce z toho Deejayingu udělat frašku proto to nedal do svích vyšších řad
ale pokud někdo sledujete pioneer a jejich vyrobky tak by jste mohli vědět že tuto schopnost automatického BPM mají CDJ-350
Podle mě to Pioneer udělal pro takzvané pouštěče protože přece jenom sladit BPM je mnohem těžší než dát beaty dvou tracků na sebe
A já osobně si myslím že budoucnost je v počítačích ale néé jak to známe dneska že příjdeme s PC a jedeme přes traktor ale jak říká Azu že příjdeme jenom s Flashkou kde budeme mít svoje tracky a tam bude určitý přístroj na bázi CDJ-2000 a jejich následovníků který v sobě budou mít prostě všechny klasické funkce z Tracktoru a Serata 

Já bych zastánce těhle "přehrávacích PC" s Linuxem asi nebyl. Jsem sice linuxovej fanda, ale to že se Linux (resp. jeho ořezané distribuce) dává do multimediálních center, Blu-ray přehrávačů a já nevim čeho všeho, je sice hezké a pro domácnost určitě funkční - sám mám doma multimediální centrum s Linuxem. Složitější systém ale přináší svojí daň ve formě větší nestability. I multimediální centra s Linuxem se sekají a potřebují restart. Linux rozhodně neznamená absolutní stabilita, vždycky záleží jak je napsanej software pod nim.
Třeba nynější i předchozí řada CDJ od Pioneeru a vlastně všichni výrobci DJský techniky používají svůj Bootloader (nebo OS, jak chcete) a programují ho přímo na funkce přehrávače. Linux je podle mě až moc komplexní, než aby se na něj dalo spolehnout a v otázce zvuku to platí dvojnásobně. Ale kdo ví, třeba to dopadne úplně jinak než jak si všichni myslíme.
Třeba nynější i předchozí řada CDJ od Pioneeru a vlastně všichni výrobci DJský techniky používají svůj Bootloader (nebo OS, jak chcete) a programují ho přímo na funkce přehrávače. Linux je podle mě až moc komplexní, než aby se na něj dalo spolehnout a v otázce zvuku to platí dvojnásobně. Ale kdo ví, třeba to dopadne úplně jinak než jak si všichni myslíme.
Hoši, tak to už je v prdeli... (pardon za to)
To si ze mě děláte už fakt srandu?
Jako DJ, ktery potřebuje BPM sync, neni DJ, ale čů....
Snad o tom to je, ne? Udělat muziku rukama.. Ne, aby to za Tebe něco udělalo. Je to práce, je to zábava... Umění. To by to potom mohl dělat každej moula, co má notebook a umí si stáhnout mp3 z netu.. Tak kde to sme? Potom nam tydle vocasove berou kšeft i uznání. A je jim jedno, kolik dostanou zaplaceno. Dyť si neuměj ani vážit odvedené práce (teda vybírání songů, jak v jukeboxu)..
Je to celkem smutný, co?
Přeju Vám to, klučíci..
Ste drsný! Borci před ostatníma, co? Ste Deejayové, jak Tiësto... Uznávaný okolím. Každá rošťanda po vás de, co? To je pocit.. mmmm... Traktor DJ s myší v ruce... Jóóóóóó!
A jestli se to chytne v přehrávačích? To fakt doufám, že ne!
Ale to mi vnuklo myšlenku na dokonalý Jukebox. Zaplatíš vstupný, vybereš muziku, zapneš Auto BPM a je to... A to bude hit!
Snad o tom to je, ne? Udělat muziku rukama.. Ne, aby to za Tebe něco udělalo. Je to práce, je to zábava... Umění. To by to potom mohl dělat každej moula, co má notebook a umí si stáhnout mp3 z netu.. Tak kde to sme? Potom nam tydle vocasove berou kšeft i uznání. A je jim jedno, kolik dostanou zaplaceno. Dyť si neuměj ani vážit odvedené práce (teda vybírání songů, jak v jukeboxu)..
Je to celkem smutný, co?
Přeju Vám to, klučíci..

Ale to mi vnuklo myšlenku na dokonalý Jukebox. Zaplatíš vstupný, vybereš muziku, zapneš Auto BPM a je to... A to bude hit!
-
megarox píše:Hoši, tak to už je v prdeli... (pardon za to)
Je to celkem smutný, co?
Přeju Vám to, klučíci..Ste drsný! Borci před ostatníma, co? Ste Deejayové, jak Tiësto... Uznávaný okolím. Každá rošťanda po vás de, co? To je pocit.. mmmm... Traktor DJ s myší v ruce... Jóóóóóó!
Co to tu meleš? Četl jsi vůbec debatu, pod kterou píšeš nějaké kraviny?
A jen BTW... když už tu píšeš něco o vocasích co chtěj na playerech auto BPM (kdyby jsi si četl vlákno, věděl by jsi, že tu po něm nikdo nevolá), tak mi prosímtě řekni, jaký DJ je ocas?
Ten co používá Ableton? Nebo ten co používá CDJ 2000? Já třeba od té doby, co mam CDJ 2000 už u přechodů pomalu ani nemusim používat sluchátka. Cue mam připravené v recordboxu, tempo srovnám na display... odpálim přesně a můžu mixovat, bez toho, abych si to vůbec poslechl. A neni to žádná novinka, s CDJ 1000 to šlo v podstatě stejně (jen si CUE člověk nepřipravoval na PC).
Jakej je tam teda rozdíl proti tomu, kdyby tam bylo rovnou nějaké autoBPM.... ušetřilo by mi to maximálně 2 sec. Takže každej, kdo používá CDJ 2000 (a využívá jeho možností) je dle Tebe vocas a debil... to potěš koště

Spíš si ještě hodně lidí nezvyklo, že srovnat BPM je něco tak základního, že se o tom ani nemá smysl bavit, protože to je prostě standard... bod 0. Možná, že před 10ti lety to byla podstata práce dobrého DJe, ale dneska práce dobrého DJe začíná až o hodně dále...
Příště zkus PLS lépe volit slova a více přemýšlet než něco napíšeš... a pokud možno si i přečíst celé vlákno, kam se chystáš psát. A taky si uvědom, že to píšeš často lidem, kteří se tempo učili na gramcích srovnávat v době, kdy Tebe učila máma na nočníku ještě úplně jiné věci

- Dj Tesadela
majky majk 100bodu-predpovedel jsi nexus.-)
2*aa flex 100,reloop rmx 30 blackfire,reloop rh 2350,skytec