Bazarova kupa

Diskuze o DJ přehrávačích a gramofonech
Odpovědět
noise

Bazarova kupa

Příspěvek od noise »

Chcem kupit gamce od ruky alebo z bazaru, chcel by som vas poprosit o nejake rady a naco si dat halvne pozor pri tomto...

BTW: kolko maju zivotnost take gramce? (technics 1200...)

dakujem
2X Reloop RP-4000 M3D
Vci-100
Audio 8 Dj
MPC 1000
Traktor Scratch PRO

Dj.BoB

Re: Bazarova kupa

Příspěvek od Dj.BoB »

To je co za otázku? To je jak, když bych se zeptal, kolik vydrží nějaké auto? Někomu 5 let někomu 15let! Z toho je asi patrné, že ten-kdo se k tomu bude chovat šlušně, pravidelně servisovat apod. tak bude v pohodě. Ale někdo kdo na to bude kašlat a bude s tím jezdit jak s hnojem, asi mu dlouho nevydrží.

To samé platí i s Technikou!!!
už toho mám tolik, že to vypisovat nebudu!

noise

Příspěvek od noise »

no ja som myslel samozrejme pripad ked sa clovek nechova k tomu ako hovado....
2X Reloop RP-4000 M3D
Vci-100
Audio 8 Dj
MPC 1000
Traktor Scratch PRO

crewy

Příspěvek od crewy »

taky musíš kupovat od človeka co se taky o to staral. takže osobní test a pak uvidíš. u technise se serou přívodní kabely a pitch co si tak vzpomínám.

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

noise píše:Chcem kupit gamce od ruky alebo z bazaru, chcel by som vas poprosit o nejake rady a naco si dat halvne pozor pri tomto...

BTW: kolko maju zivotnost take gramce? (technics 1200...)

dakujem
pokud nekde nespadly a neni neco s motorem, tak jsou T skoro nesmrtelny (hlavne se nezacnou s vekem rozjizdet jako jiny gramce), jediny co muze bejt jsou skorodovany kontakty v rameni, na ktery doseda prenoska + blbej pich a kabely, ale tohle komplet vymena + cisteni a serizeni stoji cca 2000

Azu

Příspěvek od Azu »

Co se týče nákupu Technicsů, tak tam je pro koupi rozhodující jejich rok výroby.
Není žádnej důvod aby se jakýkoliv gramec rozjížděl po několika letech provozu, dojděte si v Praze do servisu v djshopu něčemu přiučit ať vidíte jak ty Vaše vysněná téčka je potřeba seřizovat :mrgreen:
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

KILLA BEE

Příspěvek od KILLA BEE »

mno mám doma 12-13 let starý technicse , starám se o ně normálně a není s nima sebemenší problém :-) a to je tahám všude....samozřejmě, že pokud budeš kupovat T z klubu nebo z půjčovny tak věřím že nebudou 100%, ale to není kvalitou konstrukce, ale tím že nekteří rádoby Djs se prostě k technice neumí chovat. Většinou jsou to lidi kteří maj doma půl kufru desek popřípadě kopec vypálených CD a na nic jinýho se nikdy nezmohli :-)

co se týče koroze v raménku - výše uvedení chytráci mají pocit, že když nemají 100% signál je potřeba pořádně utahnout přenosku, nebo jí vyndat a nalíznout...... pár takových už jsem potkal a padlo pár facek :-) je potřeba na to dávat bacha, občas mi přijde, že přenosky ortofon mají delší piny (concorde) než klasický headshell a pak to holt není ono.... já to moc nestřídám takže doma OK , na akce si vozím oba druhy přenosek a případně to prohodim...

vestax pdx2000 jsem prodal po cca 2 letech...(pitch a celková rozhádanost motoru) - vestax mix taky šel z domu, vestax vyrobený v Číně se s tím z Japonska (měl ho kolega) nedal srovnávat (stál ale 2x tolik :lol: )

reloopy 4000M3D taky nic moc....známý je měl taky cca. 2 roky a pitch šel taky na výlet...

Numark TTX zatim bez problému (u známých - cca 4 roky), reloop 6000 MK6 taky zatím OK, ale škoda že není na lepší úrovni co se týče designu :-(
prostě jsem mu nepřišel na chuť

od Stantonů jsem sedlal jen T.62 a nechci hodnotit po pár odehraných akcích.

Omnitronic nebo gemini bych obecně nedoporučoval, nepřesvědčila mne ani jejich nejvyšší řada :-(

co se týče Azuova výroku o servisu djshopu.... občas by stálo za to radit a posuzovat techniku objektivně :-) ale je to jen věc názoru :-) navíc o kvalitách T a ostatních gramofonů zde již bylo řečeno leccos...v jiných topics padla i větší moudra :lol: :lol: :lol: ale v poho, rejpnout si musim :-)
Naposledy upravil(a) KILLA BEE dne 06 bře 2010 20:16, celkem upraveno 1 x.
2x 1200MK5, RANE-TTM57SL ,Vestax QFO, MPD24, MPC500 atd..

KILLA BEE

Příspěvek od KILLA BEE »

mrkni na http://www.midi.cz , občas se tam objeví i něco ze slovače :-)

noise

Příspěvek od noise »

Dakujem za vsetky rady.Cenim si toho:)
2X Reloop RP-4000 M3D
Vci-100
Audio 8 Dj
MPC 1000
Traktor Scratch PRO

Azu

Příspěvek od Azu »

KILLA BEE píše:co se týče Azuova výroku o servisu djshopu.... občas by stálo za to radit a posuzovat techniku objektivně :-) ale je to jen věc názoru :-)
Co může být ještě víc objektivní než zkušenost servisu kam týdně lidi nosí techniku na opravu a seřízení.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

Azu píše:Co se týče nákupu Technicsů, tak tam je pro koupi rozhodující jejich rok výroby.
Není žádnej důvod aby se jakýkoliv gramec rozjížděl po několika letech provozu, dojděte si v Praze do servisu v djshopu něčemu přiučit ať vidíte jak ty Vaše vysněná téčka je potřeba seřizovat :mrgreen:
jak jsem psal, tak v prodancu stoji cca 2000 vymena pitche, ramena, kabelu, vycisteni a serizeni, tohle jsme udelali s nasima 10 let starejma T a jedou jak novy, jinak na tom roku vyroby zas az tak nezalezi, hral jsem na 1200MK2 z roku 85 a hralo se na nich stejne jak na nasich o 15 let mladsich

KILLA BEE

Příspěvek od KILLA BEE »

Azu píše:
KILLA BEE píše:co se týče Azuova výroku o servisu djshopu.... občas by stálo za to radit a posuzovat techniku objektivně :-) ale je to jen věc názoru :-)
Co může být ještě víc objektivní než zkušenost servisu kam týdně lidi nosí techniku na opravu a seřízení.
jasný v poho :wink:

Odpovědět