American Audio SDJ-1

Diskuze o DJ přehrávačích a gramofonech
Odpovědět
Clant

American Audio SDJ-1

Příspěvek od Clant »

American Audio SDJ-1
Obrázek
Obracím se zde s dotazem zda někdo máte zkušenosti s timhle strojem? Bavil jsem se s jednim DJem a ten mi doporučil do začátku tohle, rozhodně to poté vypadá trochu na úrovni.

Chtěl jsem původně zkusit laptop DJing, ale nějak jsem na to změnil názor a doporučil mi tohle.

Máte s tím někdo osobité zkušenosti? Pročítal jsem recenze, koukal na videa na youtube a googlil a nevypadá to nijak špatně.

hoolifan

Re: American Audio SDJ-1

Příspěvek od hoolifan »

jelikož se jedná o klasický double přehrávač, kde CD mechanika je nahrazena SD kartami tak bych řekl že ono to nemusí být špatné ale raděj bych být tebou šel do laptop djjingu - důvod je jednoduchý - hledání skladeb na takovémto displayi bych řekl že je docela divočina je to sice sd player ale sdkarty má smysl kupovat kolem kapacity 2gb a na ně se vleze asi 300songů a v tom něco konkrétního najít je porod ale šlo by to zařídit vytištěním psaného seznamu a nejdřít song najít v seznamu a potom se uchýlit k hledání ve složkách které budeš mít na více kartách.. pojí se s tím i nutnost originálních mptrojek tak jak s laptop djjingem - na laptopu se navíc líp hledá (klávesnice, větší display..)
na hraní doma v pokojíku by to bylo fajn (až na to hledání) je to skladné a nemá to cdmechaniku takže ti nikdy nemůže přeskočit cdčko - to je asi jedinná výhoda oproti klasickým cdplayerům..
Doporučuju to co všem - midi midi midi případně midi kombinované s cdplayerem (numark iCDX, Pioneer CDJ-400, Denon DN-S1200/3700)
sám midi využívám a postupem času přemýšlím o doplnění o CDplayer - buď nějaký doubledeck jen na doplnění nebo Denony DN-S1200 na výměnu za EKS XP5ky jen nejsou peníze tak musím minimálně 2 roky vydržet :sad2:
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

Azu

Příspěvek od Azu »

Když by ses pro to rozhodnul, tak můžeš koupit o 1500 levnější Reloop SMP-1 což je úplně to stejné do posledního šroubku a nebo pak stejně drahý model Reloop SMP-1 USB, který má krom slotu pro SD karty i USB porty pro připojení flashdisku nebo externího hdd (hdd musí mít vlastní napájení).

Já sem kdysi také nad tím jásal, jenže realita je pak trochu jiná. Hledat skladby na tom jednořádkovým displeji je v podstatě stejně jako na všech jiných přehrávačích nemožné, nebo je to utrpení, kdy celý večer seš jen nonstop v časovým stresu a hledáš soustavně jen skladby, obzvlášť když jich tam máš hodně, tak to je naprosto nepoužitlený řešení. Pro hraní z MP3 je jediný možný řešení notebook kde je vidět více skladeb pod sebou a dá se v tom solidně listovat. Tady může pomoct leda očíslování souborů se skladba např. 0038_Nazev skladby.mp3 a vytisknout si seznam s čísly těch skladeb pro rychlejší hledání, ale jinak je to jen na tom přehrávači past.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

Clant

Příspěvek od Clant »

Takže jediná nevýhoda je asi ten displej. Šlo by tedy jen o to si to nějak zorganizovat a bylo by to v cajku.

Uvažuju i tomhle, spíše tedy o tom Reloopu, když to umí to samí akorát je červeně podsvícenej displej.

hoolifan

Příspěvek od hoolifan »

zorganizovat si můžeš maximálně skladby tak abys je hledal na papíře a věděl na které kartě, ve které složce, pod kterým pořadovým číslem najdeš ten či onen song ale zas budeš hledat na papíře..
když sem hrával z CDček tak sem měl udělaný seznam všech skladeb z asi ze 120ti cdček (asi 2300 různých skladeb) v excelu a setřízený podle názvu skladby hledalo se v tom dobře ale databáze ve VDJji/Traktoru je daleko rychlejší a navíc ztrácíš čas.. než najdeš konkrétní song.. než najdeš přesně kartu.. složku.. song.. nalouduješ..
dělej jak uznáš za vhodné ale budeš potřebovat minimálně dobrý seznam
btw jak velkou hudební sbírku máš a kolik počítáš že asi budeš používat tracků?

Clant

Příspěvek od Clant »

hudební sbírka je prozatim minimální. Je to nějakejch 150 songů různě potahanejch, jelikož ani nehraju oficiálně tak je to komerční/nekomerční hudba z netu (+ pár vyjímek co nešli stáhnout tak jsou koupený z beatportu).

Jinak viděl bych to asi na hodně paměťových karet, což taky neni extra problém. SD karty nejsou drahý a když bych měl štestí a podařilo se mi odchytit na aukru nebo někde balení hodně SD karet, třeba s kapacitou 64MB tak to beru. Bylo by to lepší než mít 1000 songů na 2 paměťovkách.

Kubík

Příspěvek od Kubík »

Nač to kupovat z aukra? Takhle malé paměťovky už se nevyrábějí a ani se nevyplatí je prodávat, ale myslím si, že 150 kč za kus ( http://www.alza.cz/kingston-secure-digi ... d61896.htm ) není zas tak strašné. Pokud by jsi chtěl mít těch 150 songů, tak budeš potřebovat cca 10 - 20 kousků ( podle toho, kolik jich budeš chtít na jedné kartě ) a to si myslím že není zas tak strašná investice.
Jinak kdyby jsi znal někoho, kdo má třeba živnosťák nebo firmu, tak ho požádej, ať s tebou zajede do velkoobchodu a tam to pořídíš za daleko přijatelnější cenu.
Jelikož živnosťák plánuju až v lednu, takt ti zatím nepomůžu, ale přeji hodně štěstí :).

Clant

Příspěvek od Clant »

živnosťák má tatík, to by problém nebyl. Ale bohatě by mi stačilo třeba 128MB sehnat někde a třeba 20 kusů a podle paměťovek si třídit songy (abecedně, intepret...to už je jedno)

Azu

Příspěvek od Azu »

Ty seš zdárný příklad toho, že věci jdou dělat taky složitě, místo jednoduchýcho řešení. Menší kartu než 1GB nekoupíš. Nechápu proč prostě nepořídíš 4GB kartu a nenahraješ všechno na ni třeba do adresářů, které si pojmenuješ stejně jako by si to nahrával na jednotlivé karty, proč ztrácet čas ještě výměnou a hledáním příslušné karty, to mně hlava opravdu nepobírá.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

Clant

Příspěvek od Clant »

no předemnou rozebíral řešení třídění na několik karet. Já se tomu nebránim mít všechno na 4GB kartě třeba.

hoolifan

Příspěvek od hoolifan »

je fakt že ono by bylo asi nej vzít třeba 2x 2GB (když to má 2 sloty) a ty napráskat hudbou - mít k tomu 2 seznamy seřazené podle abecedy a tímto stylem by se hrát dalo.. případně koupit 2x 4GB a zase seznam.. bez toho papíru bys to měl i tak hodně složité - struktura by mohla být ve sloupcích název skladby další sloupec interpret a v třetím třeba která je to karta a čtvrtý sloupec by měla být cesta (složka, prípadně další vnoření složek a pořadové číslo tracku - jestli budou uspořádány po číslech což by bylo asi nejrychlejší než hledat podle abecedy.. pamatuj čím míň mačkání tím lepší)

srobik

Příspěvek od srobik »

Presne ako pisete... ja som mal Americana 810 a ten prehraval CD MP3 samozrejme na take CD sa toho vela zmesti,zhruba 130MP3, zalezi v akej kvalite to budes mat mne sa osvedcil tok minimalne 160Kb/s idealne 192 a viac. Co sa jedna ulozenie skladieb mne sa osvedcilo si ich ocislovat a vytlacit zoznam a poznamku do ktorej som si vzdy nieco napisal, pokial to bola aktualna vec na hranie. Mal som CDRW a rozdelil na CD zahranicne, domace a sladaky. Potom som mal vsetky MP3 OLDIES nahrate na viacerych CDRW podla abecedy interpretov a vytlaceny zoznam a oznacenie od akeho pismena po ake. Ked som si na to zvykol tak to bolo OK. Predca len sa mi najlepsie hrava s ADIO CD ktore si zapametam uz podla obalu co kde mam... Sice vyskusal som aj Farebne CDnosice a aj to bola urcita pomoc... samozrejme je to individualne... treba si to odskusat. Na Amer..810 som mal vyhodu ze som mal CUE s pametou na dane cedecka. Tak som si vzdy pripravil a nacital CUE a uz aj som slapal a potom som si do poznamky napisal pod akym cislom mam ktoru MP3. Vsimli ste si ze pisem v minulom case, ale musel som 810 reklamovat po 20mesiacoch stavalo sa ze sa mi vymazali CUE body a musel som nanovo nacitavat aj po reklamacii u Vyrobcu v Holansku som player nakonec vratil a po neiekolkych mesiacoch mi peniaze vratili. Obchodnik ma sice presviedcal ze take problemi nik nemal ako ja, ale zistil som ze pristroj mal s nacitavanim CDTEXT ze sa sekol a zmenil cislo verzie firmware... nechapal som... ale v tejto dobe uz 810 neponukaju uz len 710. Teraz rozmyslam ze ked kupit tak len DENON alebo PIONEER !!!! Predstav si ze hras ludia sa bavia a ti im namas ako pustit dalsiu skladbu lebo Ti stroj nacitava, nacitava a nehra a aj 0.5 sekundova pauza je ako hodinova.
A po zaruke mi odisiel aj vstup na MIXE Americanu este ze som mal 4vstupovi a co ma dorazilo tak sa mi rozpadli aj sluchadla z Americanu este ze bolo v noci otvorene Tesco tak som rychlo utekal kupit neake sluchadla aby som mohol hrat lebo som bol mimo bydliska neakych 140km... tak si spravte svoj nazor o tejto technike. :) Radsej dospor, viem ani ja som neveril ze mozu bit problemi ....

Odpovědět