AA CDI500MP3 problem s BPM

Diskuze o DJ přehrávačích a gramofonech
Odpovědět
Lipee
Příspěvky: 35
Registrován: 29 bře 2008 15:38

AA CDI500MP3 problem s BPM

Příspěvek od Lipee » 08 dub 2009 12:34

Zdravim, na tychto masinkach uz hravam dlhsiu dobu..doteraz som si to az tak nevsimol, lebo som hraval komerciu a teraz som zacal s house-om..velmi tazko sa mi zrovnavaju tracky, lebo BPM dost kolise....aj keby som neriesil ciselny udaj na displeji, tak to pocujem...zrovnam tracky a dost rychle sa rozidu...verim, ze to nie je mnou, lebo som uz robil rozne pokusy v klude doma, kde som zrovnal tracky pomerne presne, ale robilo to aj tak...bolo by fajn keby sa tu nasiel niekto kto ich vlastni alebo hraval na nich nech to vieme zhodnotit....myslite, ze to je nevyhoda tychto lacnejsich playerov? mate aj vy take skusenosti?
dik

Azu
Příspěvky: 2168
Registrován: 29 bře 2007 00:58

Re: AA CDI500MP3 problem s BPM

Příspěvek od Azu » 12 dub 2009 07:11

chybu nehledej v přehrávačích ale v sobě, cd přehrávače nejsou gramce, tady se ti nemá co rozjet a bpm ukazatel je jen číslo které které neodpovídá skutečnosti
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

crewy
Příspěvky: 617
Registrován: 30 dub 2007 20:16

Re: AA CDI500MP3 problem s BPM

Příspěvek od crewy » 12 dub 2009 14:30

srovnej dva uplně stejné tracky zárověn a uvidíš kde je chyba

Junqueira
Příspěvky: 26
Registrován: 06 úno 2008 00:37

Re: AA CDI500MP3 problem s BPM

Příspěvek od Junqueira » 13 dub 2009 22:30

Holt to musis trochu vic honit :D :wink: Ale na druhou stranu je fakt, ze ty prehravace proste trochu letej. Nedrzej rychlost jako Pioneer, takze my co nemame tolik cash, to musime holt trochu vic honit :lol:

Azu
Příspěvky: 2168
Registrován: 29 bře 2007 00:58

Re: AA CDI500MP3 problem s BPM

Příspěvek od Azu » 13 dub 2009 23:40

Kdyby blbost kvetla .... kde berete lidi proboha takový kraviny jako že CD přehrávače nedržej rychlost, vy to máte v hlavách fakt vygumovaný, tohle platí jen pro gramce kde může rychlost otáček nepatrně kolísat, ale ne u CD, ty fungují na úplně jiném principu, u CD přehrávačů záleží jen na citlivosti pitch faderu, který určije jak přesně můžete skladby srovnat.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

Dj.BoB
Příspěvky: 145
Registrován: 29 lis 2008 11:09

Re: AA CDI500MP3 problem s BPM

Příspěvek od Dj.BoB » 18 dub 2009 09:48

Já už tady nemám slov, to nejde ani komentovat! Samozřejmě souhlas s Azu!
už toho mám tolik, že to vypisovat nebudu!

dj_camil
Příspěvky: 344
Registrován: 14 črc 2007 14:27

Re: AA CDI500MP3 problem s BPM

Příspěvek od dj_camil » 20 dub 2009 16:03

JN, to už je maras tady. Kdybych někde v servisu řekl, že mi playery nedrží rychlost, tak se asi poserou smíchy :D
Music is my destiny!

Lipee
Příspěvky: 35
Registrován: 29 bře 2008 15:38

Re: AA CDI500MP3 problem s BPM

Příspěvek od Lipee » 22 dub 2009 13:03

no tak dik chalani, zrusili ste moje nadeje, ze raz budem dobry dj.... :lol: ale to, ze niekto nieco nevie, je vlastne dovod preco sem pise..takze odpovedat sa da podla mna aj bez toho, aby mu vycital, ze je blby alebo vymlety...e?

Kenny
Příspěvky: 266
Registrován: 23 zář 2007 20:40

Re: AA CDI500MP3 problem s BPM

Příspěvek od Kenny » 22 dub 2009 18:12

já si myslim že by to mohlo být přesností pitch, nikde jsem se to ve specifikacích nedočetl jen v anglickém manuálu je něco psáno 0,15% - nevím jestli je to ono ale jestli má na všech typech % pitch přesnost 0,15 tak se ti nedivím, to se ti zákonitě po minutě trochu rozjede, třeba takový Pincek 1000 který mám, má při 10% přesnost 0,05 která bohatě postačí ale jestli má ten AA jen 0,15 tak to je podle mě dost, zkus to srovnávat při Range - 4% pitch, třeba je přesnější než jak píšou 0,15
Korg Zero 4, 2x Pio. CDJ 1000Mk3, HDJ 1000, pouzdra na CD - UDG :)

Lipee
Příspěvky: 35
Registrován: 29 bře 2008 15:38

Re: AA CDI500MP3 problem s BPM

Příspěvek od Lipee » 23 dub 2009 14:47

Kenny Dixx píše:já si myslim že by to mohlo být přesností pitch, nikde jsem se to ve specifikacích nedočetl jen v anglickém manuálu je něco psáno 0,15% - nevím jestli je to ono ale jestli má na všech typech % pitch přesnost 0,15 tak se ti nedivím, to se ti zákonitě po minutě trochu rozjede, třeba takový Pincek 1000 který mám, má při 10% přesnost 0,05 která bohatě postačí ale jestli má ten AA jen 0,15 tak to je podle mě dost, zkus to srovnávat při Range - 4% pitch, třeba je přesnější než jak píšou 0,15
no najskor to bude tym pitch-om...tracky davam dokopy pri 4% range, takze presnejsie to uz asi ani nebude...tych O,15 je 3krat viacej ako ty spominas na 1000kach, takze priebehu nejakeho casoveho intervalu sa to moze dost velmi prejavit...no budem s tym nejak bojovat, kym nebudu 800vky...

ToLa
Příspěvky: 701
Registrován: 09 kvě 2007 15:44

Re: AA CDI500MP3 problem s BPM

Příspěvek od ToLa » 12 kvě 2009 21:18

Dle dotazu chápu, že se mu to rozbíhá hodně, dle toho, že to dělá dle BPM měřiče, to se rovnou zeptej sousedky kam máš s pitcehm pohnout :-D

Podle mě jde seřídit cokoliv tak aby se to dalo namíchat a nemuselo se to extrémně honit, i když by bylo rozlišení po 0,2%.
Takže bych chybu hledal přesně uprostřed sluchátek :-D

dj_kabel
Příspěvky: 25
Registrován: 16 úno 2009 19:40

Re: AA CDI500MP3 problem s BPM

Příspěvek od dj_kabel » 12 kvě 2009 22:17

Mne to tiez obcas moc nejde to zrovnavanie.Mam denony dns 1200 maju funkciu key adjust,ked ho vypnem sa mi nejak lepsie zrovnava heh.Je to vsetko len o treningu.Ked si predtym hraval iba komerciu to pocitam ze znamena ziadna sychronizacia beatov nebola asi.Teraz ked hravas house tak tak neocakavaj hned ze budes vedet zrovnavat tracky.Ked ti mozem poradit skus sa ucit na 2 rovnakych trackoch a najme nejake extended alebo club verzie.Dalej dost zalezi aj od sluchatok kedze nemas moc skusenotsi v synchronizacii.A na BPM moc nespoliehaj obcas to vypise sice akotak pravdivu hodnotu ale obcas uplny ulet...

Lipee
Příspěvky: 35
Registrován: 29 bře 2008 15:38

Re: AA CDI500MP3 problem s BPM

Příspěvek od Lipee » 13 kvě 2009 17:36

ToLa píše:Dle dotazu chápu, že se mu to rozbíhá hodně, dle toho, že to dělá dle BPM měřiče, to se rovnou zeptej sousedky kam máš s pitcehm pohnout :-D

Podle mě jde seřídit cokoliv tak aby se to dalo namíchat a nemuselo se to extrémně honit, i když by bylo rozlišení po 0,2%.
Takže bych chybu hledal přesně uprostřed sluchátek :-D
He pozri kamos, takychto specialistov ako si ty mam najradsej...namiesto toho aby si napisal nieco zmysluplne, budes tu vypisovat kraviny, kt. pomozu akurat tak posilneniu tvojho ega...a pritom mozno mam odohrate viac ako ty...

Lipee
Příspěvky: 35
Registrován: 29 bře 2008 15:38

Re: AA CDI500MP3 problem s BPM

Příspěvek od Lipee » 13 kvě 2009 17:44

dj_kabel píše:Mne to tiez obcas moc nejde to zrovnavanie.Mam denony dns 1200 maju funkciu key adjust,ked ho vypnem sa mi nejak lepsie zrovnava heh.Je to vsetko len o treningu.Ked si predtym hraval iba komerciu to pocitam ze znamena ziadna sychronizacia beatov nebola asi.Teraz ked hravas house tak tak neocakavaj hned ze budes vedet zrovnavat tracky.Ked ti mozem poradit skus sa ucit na 2 rovnakych trackoch a najme nejake extended alebo club verzie.Dalej dost zalezi aj od sluchatok kedze nemas moc skusenotsi v synchronizacii.A na BPM moc nespoliehaj obcas to vypise sice akotak pravdivu hodnotu ale obcas uplny ulet...
Jasne, tah s dvoma rovnakymi trackmi je dobry na trening...komerciu hravam doteraz a patrim k tej mensine na slovensku, kt. ju aj mixuje. Takze tam problem nehladam..len pri komercii mixujes max. tak 30s, popr. nejaku minutku...BPM counter nejak vazne neriesim, to len niektory clenovia fora blbo pochopili...Neviem, no bude sa trenovat, aj ked si nemyslim, ze ja a mixovanie sme si nejak daleko...ale chce to aj nove playeri...dik za rady...

ToLa
Příspěvky: 701
Registrován: 09 kvě 2007 15:44

Re: AA CDI500MP3 problem s BPM

Příspěvek od ToLa » 13 kvě 2009 20:01

Lipee píše:
ToLa píše:Dle dotazu chápu, že se mu to rozbíhá hodně, dle toho, že to dělá dle BPM měřiče, to se rovnou zeptej sousedky kam máš s pitcehm pohnout :-D

Podle mě jde seřídit cokoliv tak aby se to dalo namíchat a nemuselo se to extrémně honit, i když by bylo rozlišení po 0,2%.
Takže bych chybu hledal přesně uprostřed sluchátek :-D
He pozri kamos, takychto specialistov ako si ty mam najradsej...namiesto toho aby si napisal nieco zmysluplne, budes tu vypisovat kraviny, kt. pomozu akurat tak posilneniu tvojho ega...a pritom mozno mam odohrate viac ako ty...
Co mam napsat smysluplného, prostě musí trénovat, aby to srovnal přesněji a vykašlat se na nějaký BMP co mu vyplivne displej... není co dodat, jinde chyba nebude ani v 0,05 ani 0,1% procentním rozlišení pitche, a kraviny to opravdu nejsou...
A jak ty víš, kolik já mam odehráno...? Jste tam na východě nějaký moc chytrý :-)

Odpovědět