Chtěl jsem se zeptat mam gramofon Stamton T.62 a zajímalo by mě co na něj řikate?
a ještě by me zajímalo jestli bych si měl koupit od stejný značky ten samej typ kvuli lepšímu srovnávaní desek nebo je to jedno? diky
2 gramce
-
Re: 2 gramce
Kvůli lepšímu srovnání desek si pořiď lepší uši . Srovnáváš přece podle sluchu a ne podle značky gramců .
Jinak ty gramce jsou celkem v pohodě. Na doma a na naučení stačí...
Jinak ty gramce jsou celkem v pohodě. Na doma a na naučení stačí...
Ja vim ale znamej mi řikal že je lepší mít oba dva gramce stejný tak me to docela zajímalo.
To snad dá zdravej rozum, že máš mít dva stejný gramce, nebo dva stejný cd přehrávače.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky
Chlapci jsou příliš drsní a né zrovna dvakrát ochotní ti rozumně odpovědět, nechápu proč...Merbaucz píše:Chtěl jsem se zeptat mam gramofon Stamton T.62 a zajímalo by mě co na něj řikate?
a ještě by me zajímalo jestli bych si měl koupit od stejný značky ten samej typ kvuli lepšímu srovnávaní desek nebo je to jedno? diky
Nicméně jsi zřejmě už pochopil, protože mají samozřejmě pravdu, že se hraje vždy na dva gramofony (popř. playery) stejného typu. Jde o to že každý gramofon má jinou tažnou sílu a pokud začínáš, je to pro tebe určitě podstatnej problém, obecně platí že čim slabší motor, tim musíš mít lehčí ruku. A věř mi že v začátcích je těžký naučit se srovnat beat, natož zároveň kordinovat přítlak každý ruky na desku zvlášť.
Pokud jde o gramce, nejsem z těch co by ti do nekonečna doporučoval technicsy, naopak, kup si levnější "plasťáky", nauč se míchat a pak už se sám rozhodneš zda li chceš přejít, tak jako mnoho lidí v poslední době, k digitálnímu djingu nebo zůstat u gramců a pořídit nějaký lepší kousky (pak už bych ty technicsy doporučoval ).
Každopádně přeji hodně štěstí, jsem rád za mladý dj´s co chtějí gramce a dobrovolně si vybírají složitější a trnitější, avšak krásnější cestu k djingu.
2x Technics 1210 M5G, 2x Technics SL-DZ1210, Pioneer DJM-700 a další..
nesúhlasím s tebou,ja som mal tiež tú istú dilemu pred pár rokmi keď som si kupoval gramce a známy mi dobre poradil,aby som bral 1200ky. je pravda že sa naučí hrať aj na plastových belt drive gramcoch ale problém nastane keď príde do clubu hrať a budú tam technicsy. zvykne si na svoje plastové hračky,preto ja odporúčam radšej raz investovať do kvalitných gramcov(kľudne kúp aj jazdené).a keby si sa po čase rozhodol,že to nie je pre teba tak technics predáš skôr ako keby si mal nejaké lacné šunky,ktoré ani za 50€ nepredáš. PS: moje technicsy majú viac ako 15 rokov,som ich tretím,možno štvrtým majiteľom a stále idú ako nové.pekros píše: Pokud jde o gramce, nejsem z těch co by ti do nekonečna doporučoval technicsy, naopak, kup si levnější "plasťáky", nauč se míchat
a preco musia byt dve masiny rovnake??? aby to dobre vyzeralo??? je mi jasne ze gramce maju iny krutiak... tak je lepsie keby boli rovnake to je troska pochopitelne ale zrovnavam predsa podla sluchu... a tak isto CD-S.... ked neboli financie na dve cdj 800 tak som zobral jednu 800 a jednu 200... a to teraz som akoze o nieco horsi???
CD + Vinyl = Analógová technika s digitálnym srdcom...
neide o výzor ale o to aby sa ti dobre hralo. každý prehrávač má inú citlivosť či je to gramec alebo CDJ a je to iba o tom aby si nemusel riešiť v hlave,že aha,tento jog je citlivejší ten nemôžem otočiť o toľko ako na druhom playeri. dji si nekupujú veci podľa toho ako vyzerajú a aby boli cool (aspoň dúfam) ale zoberú to na čom sa im dobre pracuje a pre začiatočníka je asi trocha blbé aby si zvykal na 2 rozdielne gramofóny. čo sa týka cdj tak neviem mne sa ani na jednom cdji nehrá dobre,nemám ten správny feeling na tom.