Výmena Mackie Thump15A za JBL EON615?
Výmena Mackie Thump15A za JBL EON615?
Zdravím neviem si poradit,ma´m reproduktory Mackie Thump15A, a neviem či ich mám vymenit za JBL EOn 615-tky..sú lepšie tie JBLka?..
Re: Výmena Mackie Thump15A za JBL EON615?
Otázkou je, proč je chceš měnit? Potřebuješ víc výkonu? Lepší zvuk? Nebo něco jinýho vyřešit?
Ty bedny na poslech neznám, ale je to stejná kategorie beden a výkonově vypadají taky dost podobně, osobně bych nějaký zasadní rozdíly nečekal.
Ty bedny na poslech neznám, ale je to stejná kategorie beden a výkonově vypadají taky dost podobně, osobně bych nějaký zasadní rozdíly nečekal.
Presne tak, ani ja neodporúčam meniť low-end jednej značky za low-end druhej aj keď EON je zvukovo kúštik lepší. Bolo by potrebne špecifikovať čo nevyhovuje.
no zvukovo bychom potreboval neco lepsiho, hlavne k živemu hraniu lepsi zvuk
Určite niečo lepšieho aspoň so strednej triedy (JBL PRX, SRX, RCF ART 7, HD, dB Sigma, DVX, EV EKX, ETX, Yamaha DSR). Pokiaľ hráte aj vo väčších priestoroch - kulturáky, tak určite uvažovať aj nad menšími 10-12" satelitmi s podporou 1-2 subbasov, ja viem je to viac nosenia viac zapájania, no hlavne keď sa toho toho tlačí , tak najmä na spevoch je ten rozdiel dosť poznať, keď stredobas nehrá najspodnejšie basy - má menšiu výchylku membrány. Aj keď nevravím sú 12-15" modely, ktoré ponúkajú celkom slušný kompromis medzi basom a zvukom na stredoch napr. RCF 735A, 745A, HD35A, TT5A; dB DVX D15 HP, SIGMA S115, IG3T(vzhľadom na kompaktné rozmery to hra suprovo); EV ETX15P... samozrejme zvukom sadne každému dačo iné. Ako vidíš cenovo je to dakde inde, lebo toľko dnes stoja poriadne reprobedne a to sa ešte nebavíme o profi systémoch ale o lepších kompaktoch čo s adekvátnou podporou subbasu si poradia čo-to aj v exteriéry.