Redukce

Diskuze ohledně nákupů aneb poraďte, co koupit...
djtomcz

Redukce

Příspěvek od djtomcz »

Dobrý den, mám takový dotaz. Nedávno jsem si koupil MIDI kontrolér Pioneer DJ DDJ-SB3 a mixážní pult Skytec STM-2211, chtěl jsem je napojit na moje reproduktory a narazil jsem na problém, moje reproduktory mají už trochu zastaralý vstup (viz. příloha
Konektor
Konektor
) a nikde nemohu sehnat redukci nebo DI box abych propojil reproduktory s mixážním pultem. Nevíte o nějakém DI boxu nebo redukci, která to umožňuje? Reproduktory jsou velmi kvalitní (nešumí, ozvučí i velké prostory) a nechce se mi vyhazovat peníze za nové. Předem děkuji za odpověď.

honcka
Vybavení

Re: Redukce

Příspěvek od honcka »

Chybí tam ještě zesilovač

djtomcz

Příspěvek od djtomcz »

honcka píše:
12 črc 2019 12:19
Kvůli tomuto vstupu nevím který vybrat, můžete mi dát nějaké doporučení?
Naposledy upravil(a) djtomcz dne 12 črc 2019 12:58, celkem upraveno 1 x.

djtomcz

Příspěvek od djtomcz »

honcka píše:
12 črc 2019 12:19
No moment, když bych si koupil DI box, tak žádný zesilovač nepotřebuji (zvuk z mixážní pultu by šel přes DI box rovnou do beden), nebo se pletu?

atlon

Příspěvek od atlon »

"DI boxy. Signály z elektrických nástrojů jako je kytara, klávesy atd. obvykle mají výstup o nízké hlasitosti a vysoké impedanci, který nelze uvést ve vzájemný soulad s nízkoimpedančním symetrickým mikrofonním vstupem na profesionálních mixážních pultech. Navíc tyto signály nelze vést po dlouhých kabelech bez degradace a vážné ztráty úrovně.

DI box převede takovýto signál do vhodnější formy bez jeho zkreslení nebo úpravy signálu již v nástroji. Zároveň by nás měl osvobodit od problémů spojených se zeměním a napájením.

Pasivní DI boxy mají omezené možnosti použití, protože při kytarových aplikacích nevyhnutelně ovlivní zdroj signálu a také může způsobovat útlum signálu až 20 dB. Jediný způsob, jak zajistit bezpečný a předvídatelný způsob zapojení těchto nástrojů, je použití aktivního DI boxu se vstupním zesilovačem napájejícím výstupní transformátor.

Použití však zdaleka není limitováno na kytary nebo klávesy."

atlon

Příspěvek od atlon »

doporučť zosik je ťažko keď nie sú potrebné info (watáž reprákov, impedancia)
podľa toho sa dá potom určiť akú koncovku potrebuješ (XLR, JACK, CINCH, alebo BEZ KONCOVKY)

djmayo

Příspěvek od djmayo »

Pokiaľ ti tie "nové" reproduktory hrali už v nejakej zostave, tak k tomu buď máš zosilňovač napr. tranziwatt TW*** (dajaké číslo) alebo radio, niektore boli aj gramom alebo prehrávačom na MC kazety od tesly, ale také konektory pre repro sa na nižšie výkony v minulosti často používali aj u iných značiek nie len u tesly. Samostatné repro ti na tvojom mixpulte síce možno hrať budú ale intenzita hlasitosti bude počuteľná tak s uchom na repráku ;-). Existuje jedná výnimka, sú mixpulty tzv. powermix, kde je zabudovaný aj zosilňovač, neviem však o žiadnom DJskom, keď tak nad tým uvažujem aj tesla taký robila také oranžové čudo studiomix, malo to v sebe 100W zosil ale tanm boli iné dnes netypické konektry "hviezdice". Potrebuješ zosilňovač alebo aspoň to rádio ku ktorému sa tie reproduktory bežne dodávali, ak posneš fotku a napíšem aké konektory treba a ako to zapojiť aby to fungovalo. Di box, ako správne kolega napísal, slúži na úrovňové, impedančné prispôsobenie a galvanické oddelenie signálu alebo na rozdelenie signálu a v podstate sa väčšinou používa iba keď je "problém" nejaký na signálovej trase, nie na výkonovej časti. Ty potrebuješ zosilňovač alebo niečo čo ho obsahuje (receiver,či hifi veža, či radio s výstupom na extérne repro a v stupom iznačeným AUX alebo Line IN). V prípde, že ten zosilňovač nikde nevyhrabeš a bude treba niečo riešiť, tak na zadnej strane repro by mal byť štítok a mali by tam písať 3 čísla - typ, príkon a impedancia.

djmario

Příspěvek od djmario »

Ahoj to nemá cenu to přeci vede dvoulinkou kabelem kup jinou koncovku a přepajkuj to jednoduché nic jinýho neni na tak starý konektor

djmayo

Příspěvek od djmayo »

:?: :idea: :shock: 8-) :-D :mrgreen: ... si zabil ... :palec+: :!:

BlackW
Vybavení

Příspěvek od BlackW »

Koupit Cinch koncovky a přepájet.

djmayo

Příspěvek od djmayo »

:idea: To si akože s chlapca robíte srandu :?:

djmario

Příspěvek od djmario »

jako proč srandu tato koncovka v dnešní době už nic nenabizi a řešit to nějakými přechodkami atd... to nemá cenu je to nákladné a myslím jsi že i zbytečné komplikované když nejrychlejší a finančně nejlepší je opravdu to přepájet když chce využívat reprobedny to chápu je snima spokojený a chce je využívat

Venti

Příspěvek od Venti »

Jemino... chlapi, ste si vedomi toho ze radite uplnu hlupost ? Tie stare teslacke repraky su pasivne, to ze chalan vymeni konektor nic nevyriesi a nebudu mu hrat po zapojeni do pultu ? (resp hrat uplne potichucku)
Mayo to uz pisal a zopakujem to este raz.. POTREBUJE ZOSILNOVAC !!! (a vycistit nechty :)) )
DjTomC - potrebujes zapojit kontroler do mixpultu a mixpult do zosilnovaca a do zosilnovaca napojit reproduktory, pripadne kontroler do zosilnovaca a do neho reproduktory... ALE.. pri kupe zosilnovaca musis dat pozor ake maju reproduktory impedanciu, budu mat podla vsetkeho 4 alebo 8 Ohmov.
Par poznamok - reproduktory nesumia, pri aktivnych repro sumi zosilnovac ktory je v tej bedni, nie samotny reproduktor, DIBox - sluzi na zmenu nesymetrickeho na symetricky signal, to sa teba netyka.
Salatech (http://www.salatech.sk) / https://www.facebook.com/salatech / predaj a servis techniky pre DJov / Autorizovany predaj a servis Innofader

BlackW
Vybavení

Příspěvek od BlackW »

Venti: Asi nikoho nenapadlo že ho nenapadne to napojit přes zesilovač, každopádně jsem rád že je tady někdo kdo opravdu rozumí věcem kolem audio elektroniky a podává to jako profesionál.

Venti

Příspěvek od Venti »

BlackW, dakujem, snazime sa vytvorit z tohto fora nieco kde ludia najdu odpovede na otazky kedze nie kazdy DJ je aj technik.. pripadne nie kazdy technik je DJ :).. vid ja
Salatech (http://www.salatech.sk) / https://www.facebook.com/salatech / predaj a servis techniky pre DJov / Autorizovany predaj a servis Innofader

Odpovědět