Poradte neaku zostavu PROSIIM
Poradte neaku zostavu PROSIIM
Dobry den , potrebujem poradit chcem zacat robit DJ svadby atd ,, potrebujem kupit celu aparaturu tak na zaciatok nieco lacnejsie ale aby sa mi to na neakej svadbe nepokazilo , nerad by som pokazil niekomu taky velky den D , pozeral som stranku a tuto zostavu http://www.electronic-star.sk/2-1-aktiv ... W_i244.htm ale neako sami to nezda neake lacne oproti ostatnym strankam ,,, poradte prosim , vase skusenosti su asi vacsie dakujem
Re: Poradte neaku zostavu PROSIIM
V prvom rade si uvedom, že svadba je "o inom" ako klasická party alebo akcia. svadba sa jednoducho nedá zo dňa na deň začať hrať, na to treba skúsenosti (kto tvrdí opak tak klame). Každá svadba je iná, iné požiadavky sú, v drvivej väčšine treba veľa času (stáva sa aj také, že si v podstate dva dni preč), nestačí jednoducho mať playlist urobený doma a idem hrať.
a ďalšia vec : ARCHÍV !!! najdôležitejšie na svadby!!!! (od oldies,cez disko až po súčasnosť)
Takže ak to chceš vážne robiť, určite si najprv nájdi niekoho kto hráva pravidelne a dohodni si sním , že mu budeš chodiť pomáhať a zaúčaj sa s ním.
Takže radím poriadne si to premyslieť.
bližší obraz o zákutiach ti dá kolega ak bude mať chuť a čas popísať o tom
a ďalšia vec : ARCHÍV !!! najdôležitejšie na svadby!!!! (od oldies,cez disko až po súčasnosť)
Takže ak to chceš vážne robiť, určite si najprv nájdi niekoho kto hráva pravidelne a dohodni si sním , že mu budeš chodiť pomáhať a zaúčaj sa s ním.
Takže radím poriadne si to premyslieť.
bližší obraz o zákutiach ti dá kolega ak bude mať chuť a čas popísať o tom
dik za odpoved ale toho som si vedomí ,je samozrejme ze nejdem do toho zo dna na den , ale len chcem pomoct s aparaturou neakou jednoduchou to je vsetko
začni s tým KOĽKO chceš investovať.
na "jednoduchú-lacnú" aparatúru rýchlo zabudni, pretože v dnešnej dobe na svadbách ide kvalita, hlavne na odporúčania z už odohraných svadieb.
na "jednoduchú-lacnú" aparatúru rýchlo zabudni, pretože v dnešnej dobe na svadbách ide kvalita, hlavne na odporúčania z už odohraných svadieb.
Hm no cca max. 1200 eur by som mohol do toho dat . Neskor ked sa bude darit urcite nieco lepsie.
na zvuk či komplet (playere, mix, mic, repro)
Na vsetko
tak tu ti ťažko poradiť.
ak chceš spoľahlivosť, musíš rátať playere cca 400/ks, mix tak isto a už si skončil, keby len na zvuk, tak sa to dá ešte ako tak.
takže odporúčam to čo som písal v prvom príspevku, nájsť si niekoho s kým začneš chodiť po svadbách, sledovať ako to prebieha a sám uvidíš že to neni len tak.
a hlavne SPORIŤ !! 1200 na komplet je jednoducho málo
ak chceš spoľahlivosť, musíš rátať playere cca 400/ks, mix tak isto a už si skončil, keby len na zvuk, tak sa to dá ešte ako tak.
takže odporúčam to čo som písal v prvom príspevku, nájsť si niekoho s kým začneš chodiť po svadbách, sledovať ako to prebieha a sám uvidíš že to neni len tak.
a hlavne SPORIŤ !! 1200 na komplet je jednoducho málo
Hmm no ok dik za odpoved , neni su to neake prehnane sumy? Myslim ze potrebujem zlaty stred a nie profesional masiny, ale na druhu stranu som si vedomí ze si este ovela drahsie
vobec nie
ceny vôbec nie sú prehnané, kamoš má vo zvuku (bedne) zatiaľ cca 1400€, na stole (playere, mix a pod) cca 3700€, vo svetlách a doplnkoch cca 2000€ a o archíve ani nehovorím
a to sa ešte nedá povedať (bez urážky marek
) že to je špička (aspoň vo zvuku a svetlách), na stole je kvalita a špička (aj keď pre niekoho tá značka je nič lebo pio je pio podľa nich
)

1SiMo111 .... tak dobre si zacal a tak zle skoncil
..... ok, idem po poriadku ..... som rad, ze si si uvedomil, ze by si chcel niekomu riesit den "D" ale nepokazit ho ..... to je super, lebo vela DJ's si to neuvedomuje .... zenich to vacsinou neriesi, no nevesty su narocne .... cim si zle skoncil? .... sumou .... 1200 € je naozaj malo .... nechcem riesit to co mam na stole, vynechajme znacky, riesme to co je podstatne .... v prvom rade zvuk, trosku odbocim .... to co si myslis, ze je dobre, nemusi byt dobre, .... ked ti treti kameraman, nemyslim v jednej firme ale tretiu firmu, povie ze zvuk je OK a vidi to na back monitore alebo pocuje v odposluchu tak je dobre .... velmi rychlo sa rozsiri ako to komu chrci alebo hra .... ta suhra je podstatna, ked kameraman nema material na zostrih, lebo tebo to chrcalo a nie hralo, tak mas prve podstatne minus .... dalsi aspekt, svetla ... ako podotkol Atlon, nemam spicku, no nemam ani nejaky podpriemer a hlavne to treba vediet vyuzit ... netreba vela, aj s dvoma Par-kami a jednym Derby vies urobit peknu atmosku a tiez tu plati, ze nie vela je dobre .... na laser ti budu somrat vsetci fotografi a kameramani, lebo tie bodky na ksychtoch sa zle retusuju, zato trosku pary a dve farby na Parkach spolu s bublinkami vycaria usmev nie len na tvarach svadobcanov ale aj kamere a fotografom ..... zaklad, svetla so zvukom by sme relativne v teorii mali .... este k tomu zvuku trosku odbocka .... mix by si mal riesit minimalne s dvoma mikrofonnymmi vstupmy, ty a niekto, starejsi, moderator, druzica atd, nezavisle korekcie na mic vstupy velmi vitane, nie kazdy ma rovnaky hlasovy prejav .... minimalne jeden z tich mikrofonov bezdrot, diverzita vo VHF je dobra vec, no aj tak casom prejdes na UHF .... no a total bonus, + jeden line vystup pre bezdrot kameramana .... zabodujes .... archiv, dobra kapitola, svadba nie je party v jednom style a v jednom BPM .... hras pre ludi od zacinajucich vnimat hudbu az po nevnimajucich ...cize, cca od 4och rokov az po ..... 70?, 80? .... v prevaznej casti cca 50nici +/- 10 rokov ... a tam je to uz o kreativite .... hlavne musim hrat tak, aby si mal v jednom case v jednej skladbe 4 generacie s rukami nad hlavou .... zaruceny uspech .... cize? ... ideme od zaciatku? .. In/Out setup .... minimalne 2 nezavisle mic vstupy + z toho jeden bezdrot, moze byt aj konzola, no pridal by so minimalne jeden player, zvuk nemusi byt o kvantite ale o kvalite, nie je vzdy 2x 500W to iste ako 2x 500W ... v sumare, 1200€ ? .... sorry, malo
no, a by som len nedristal, na cca 80 ludi nosim:
- 2x CD player Denon SC3900
- 2x kontroler Denon SC2000
- 1x MacBookPro
- 1x mix Denon DNX1600
- mic vocal set AKG WMS400 + mic Solton aka Shure SM58
- 2x ElectroVoice ELX 115P
- 1x Revo Burst
- 1x Revo II
- 2x Showtec Gravity Ms/Sl DMX
- 1x Showtec Buble Machine
- 1X Showtec Fog
- archiv ...cca 3x full case na 140 CD v klasickych obaloch .... naplnene 1/3 maxi singles CD, 1/3 2CD vybery, a 1/3 albumy alebo 1CD vybery ... cca 700 origo CD .... + vela, vela trackov nakupenych cez Beatport, Djshop.de a iTunes,
.... no a k tomu bizuteriu .... standy na svetla a repro, kablovanie na zvuk, power kable, switche, kejsy na techniku, atd .... cca 10litrov v €
P.S: .... nechvalim sa, inteligentny pochopia, ze je to velmi drahy konicek
P.S2: .. ja mam zaklad, niekori v tom maju ovela viac

no, a by som len nedristal, na cca 80 ludi nosim:
- 2x CD player Denon SC3900
- 2x kontroler Denon SC2000
- 1x MacBookPro
- 1x mix Denon DNX1600
- mic vocal set AKG WMS400 + mic Solton aka Shure SM58
- 2x ElectroVoice ELX 115P
- 1x Revo Burst
- 1x Revo II
- 2x Showtec Gravity Ms/Sl DMX
- 1x Showtec Buble Machine
- 1X Showtec Fog
- archiv ...cca 3x full case na 140 CD v klasickych obaloch .... naplnene 1/3 maxi singles CD, 1/3 2CD vybery, a 1/3 albumy alebo 1CD vybery ... cca 700 origo CD .... + vela, vela trackov nakupenych cez Beatport, Djshop.de a iTunes,
.... no a k tomu bizuteriu .... standy na svetla a repro, kablovanie na zvuk, power kable, switche, kejsy na techniku, atd .... cca 10litrov v €
P.S: .... nechvalim sa, inteligentny pochopia, ze je to velmi drahy konicek
P.S2: .. ja mam zaklad, niekori v tom maju ovela viac
Naposledy upravil(a) nema.dj dne 27 lis 2013 09:18, celkem upraveno 1 x.
Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II
Atlon, nenahneval som sa .... ale som na tom v podstate rovnako jak tento kolega .... aj s malym setupom musis vediet urobit velke divadlo ... a potom si vies zarobit na Big Theatre
Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II
Diky za odpovede , poslite neake linky na dobre stranky kde su take znacky znamejsie a nie cinske chrapcadla