Pioneer DDJ vs. NI S2 vs. M-Audio

Diskuze ohledně nákupů aneb poraďte, co koupit...
Odpovědět
mail0

Pioneer DDJ vs. NI S2 vs. M-Audio

Příspěvek od mail0 »

Ludkovia neviem sa rozhodnut medzi:

1. PIONEER DDJ-ERGO
http://www.notape.net/product/show_product/23006609

2. NATIVE INSTRUMENTS TRAKTOR KONTROL S2
http://www.notape.net/product/show_product/23005720

3. M-AUDIO TORQ XPONENT V1.5
http://www.notape.net/product/show_product/402024

Potrebujem profi konzolu, hrám z Macbook-u Pro a dokupoval som si aj NI audio 2 dj, ale najradsej by som ju už nevyužíval.
Mate niekto tieto konzoly vyskusané???
Funguju bez problémov???
Zvukovky v nich sú kvalitné???
Vaše odporúčanie...

thanx
Pio.DDJ S1 + MacBook Pro + Pio.HDJ 500 + Shure SM58

Azu

Re: Pioneer DDJ vs. NI S2 vs. M-Audio

Příspěvek od Azu »

Do výběru bych zařadil ještě Reloop Jockey 3 Master Edition a vypustil Torq

Mně osobně nevyhovuje, že S3/S4 mají ovládání na sluchátka na člením panelu, což je pro mně strašně nepohodlné a jelikož to mam na VCI400 také, tak mně toto strašně vytáčí oproti DDJ-T1, které mam ze všech kontrolérů stále nejraději.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

konszpic

Příspěvek od konszpic »

Jojo Azu, to je vcelku nevýhoda, ale stejně to jde strašně lehce přemapovat a možnosti proto tam jsou jak u VCI tak S4/2

Azu

Příspěvek od Azu »

Přemapovat to nelze, protože ten poťák ovládající hlasitost sluchátek není mapovatelný a ovlivňuje sílu výstupu do sluchátek přímo

konszpic

Příspěvek od konszpic »

Jo tak to pak jo pokud máš na mysli poťák na volume, já myslel přemapovat poťák s "mixem" CUE do Masteru, který na S4ce mapovatelný je, mám ho prohozený za ten středový co ovládá sampler sekci a ty 4 tlačítka taky přemapované.
Já mám na sluchátkách téměř pořád stejnou hlasitost a když potřebuju přidat tak to na tom předním není až tak nepraktické, dá se na to zvyknout.
u S2 by to taky tak šlo ale je fakt že jsme každý mysleli jiný poťák.

mail0

Příspěvek od mail0 »

Azu píše:Do výběru bych zařadil ještě Reloop Jockey 3 Master Edition a vypustil Torq

Mně osobně nevyhovuje, že S3/S4 mají ovládání na sluchátka na člením panelu, což je pro mně strašně nepohodlné a jelikož to mam na VCI400 také, tak mně toto strašně vytáčí oproti DDJ-T1, které mam ze všech kontrolérů stále nejraději.
Ono ak by bol jediný problem len v tom, tak to je OK.
Hlavne mi ide o to, aby ta konzola mala kvalitný zvuk, lebo hraval som na reloop interface 2 a musel som dokúpit externú zvukovku NI 2 dj...

Tiez potrebujem dvojitý výstup na master (ale myslím že P-DDJ ho má).

No a nevieš, či je to spolahlivé riešenie, mám namysli materiály a celkovo. Predpokladám, že keď je na tom podpísaný Pioneer, tak to nebude hlúposť.

Niesu s ňou problémy, alebo reklamácie? Nebudem musieť dokupovať i k nej nejakú lepšiu zvukovku?

matuli

Příspěvek od matuli »

Pio Ergo je novucka konzola, tu ti nikto nepovie ci sa kazi. Ale urcite by to nemal byt nejaky shit co do 2 mesiacov hodis do kosa :)
DENON SC2900; DN-1100; Ultrasone DJ1; M-Audio Bx5a

mail0

Příspěvek od mail0 »

matuli píše:Pio Ergo je novucka konzola, tu ti nikto nepovie ci sa kazi. Ale urcite by to nemal byt nejaky shit co do 2 mesiacov hodis do kosa :)
tak to mas teda pravdu...ale ten zvuk co z toho lezie by ma zaujimalo, ci staci, ci netreba este dokupovat nejaku zvukovecku od NI... ako sa mi to stalo pri reloop-e interf.

Azu

Příspěvek od Azu »

Zvuk z erga stačí.

mail0

Příspěvek od mail0 »

uz mam doma NI S2. Dúfam že som sa rozhodol dobre.

mimoto využívate pri mixovaní z tejto kozoly dvojitý output? nemoze to narušiť kvalitu zvuku?

nieje na mieste uvažovať nad zakúpením externej zvuovky? Predsa len zvuk z konzoly mi nepride ako to co lezie z pioneeru djm 900-ky…

co vy nato? ake mate skusenosti zo zvukom z konzol???

konszpic

Příspěvek od konszpic »

Zvuk z konzol: Reloop Digital Jockey IE 2 vs Traktor S4 jsme porovnávali a je to tak o 1/3 minimálně ten zvuk silnější ne-li o víc a kvalita je taky uplně jinde... a pokud nemáš přebuzený SW tak to vyhovuje aspoň nám teda.

GeGi

Příspěvek od GeGi »

ZDravím vás všechny, chtěl jsem se optat, jak je řešený u S2 nebo jiných konsolí už s kvalitní zvukovkou mikrofon, zda je to použitelný i na akci, kde právě není externí mixák, přes který by případně byl zapojen mikrofon, protože se to dá lépe ovládat... Děkuji za vaše názory...

mail0

Příspěvek od mail0 »

GeGi píše:ZDravím vás všechny, chtěl jsem se optat, jak je řešený u S2 nebo jiných konsolí už s kvalitní zvukovkou mikrofon, zda je to použitelný i na akci, kde právě není externí mixák, přes který by případně byl zapojen mikrofon, protože se to dá lépe ovládat... Děkuji za vaše názory...
mas tam vstup 6.3 jack. ked vyuzivas len na obcasny pokec, staci do toho pichnut shure a staci to, ale ked potrebujes viac vykecavat, odporucam cely set kupit bezdrotove mikrofony a prijimac tam pichnut.

vies si nastaviť hlasitosť, bez eq.nieje to nic svetaborne ale postači.

Odpovědět