Nemužu se rozhodnout

Diskuze ohledně nákupů aneb poraďte, co koupit...
Odpovědět
Bobo69
Vybavení

Nemužu se rozhodnout

Příspěvek od Bobo69 »

Už jsem tady jednou psal ale trošku jsem to přehodnotil,myslím že do bytu jsou PA bedny 15 palcu ulet.Rozhodl jsem se že bych vzal 12tky nebo desítky ,,co z toho ...

RCF ART 712-A MK4
RCF ART 710-A MK4
RCF HD 10-A MK4

djmario

Re: Nemužu se rozhodnout

Příspěvek od djmario »

za mě 12 stačí bohatě 10 je málo

djmayo

Příspěvek od djmayo »

pokiaľ to má hrať bez subbasu tak skôr HD12, ale aj HD10 hrajú pomerne dosť basov, viac než 710.

Bobo69
Vybavení

Příspěvek od Bobo69 »

Myslels HD 10-A nebo HD 10-A mkIV

Ps.jakej je mezi těma bednama rozdíl?

djmayo

Příspěvek od djmayo »

MK4 je novšia verzia, myslím že staršia verzia nemala ešte Firephase procesing a stavala na čosi lepších meničoch (LF s 2,5" a HF s 1,7" civkou vs. 2" a 1" cievka v MK4) a má o čosi vyšší výkon. Novšia verzia hrá čosi krajšie keď sa netlačí na pílu, staršia o čosi viac aj na basoch ide viac odspodu.

Bobo69
Vybavení

Příspěvek od Bobo69 »

Tak to mám dilema ....pokud je MK4 novější verze ,proč je levnější jak ta starší.

vz
https://www.profi-dj.cz/zvukova-technik ... f-hd-10-a/
https://www.profi-dj.cz/zvukova-technik ... 10-a-mkiv/

djmayo

Příspěvek od djmayo »

150W nižší výkon, horšie lacnejšie meniče - lacnejšie na výrobné náklady. Na tej stránke je chyba v popise. Ani od jednej ani od druhej nejako extra porciu basov nečakaj ale staršia ich tlačí viac. Ešte viac na basoch uhrá 4PRO 2031-A (podobné ako HD10 ale v dreve) alebo QSC K10.2, ale tam je už iná cena, osobne by som rád počul DZR10 od yamahy tie deklarované parametre sú neuveriteľné, žeby začali vyrábať niečo fakt konkurencie schopné... dokonca subbasy osadene reprami s 4" cievkou to snáď od Yama ešte ani nebolo.

Bobo69
Vybavení

Příspěvek od Bobo69 »

To bude do bytu...ne na venkovní párty,o výkon mi absolutně nejde,doma to pojede stejně na minimum ,jde mi o kvalitní zvuk ne o výkon.Ted mám mix pichlej do zesilovace Marantz a reprobeden Dynaudio Emit 20 což je Hifi sestava a není to ono,nemá to ten správnej draif

EVO

Příspěvek od EVO »

když máš zesilovač, co k němu dokoupit jen lepší repra? Větší, kvůli basům, apod.? Bude to nejlevnější řešení, které by mohlo být akceptovatelné. Netvrdím, že je to nejlepší cesta, kterou se můžeš vydat..

Bobo69
Vybavení

Příspěvek od Bobo69 »

Lepší repra? si děláš prdel? Dynaudio Emit 20 jsou špička mezi Hifi regálovkama,bohužel ne na muj styl hudby....nic pořeším to nákupem aktivních beden,jen nevím jestli budou lepší staré RCF HD10 nebo HD10 MK4 které prej mají FiRPHASE

djmayo

Příspěvek od djmayo »

Hlavne si skús ísť ich niekde vypočuť. Jedinú obavu mám že či tie 10ky vytlačia dostatočne nízke basy a v dostatočnom množstve, neviem že aký štýl hudby hreješ na DnB to asi žiadna sláva nebude. Je fakt že tie bdene začínajú skutočne hrať tak od 60-65Hz hore, po drastickej ekvalitzácii sa to dostane na 45-50Hz ale to je koniec, zvyšok DSP odreže. Dynaudio sú slušné boxi ale HiFi špičkou by som to asi nenazval. Zrejme to nevyhovuje s dôvodu celkovej hlasitosti a jemnejšieho prejavu na výškach, má to citlivosť 84dB/W/m 150W a 17cm basak, to sú jasné limity ak dobre počítam cca 106dB SPL mon. Keď máš cca 150-200W zosil a napojíš naň slušné PA bedne s menej citlivým 12" ochotným hrať nízko, alebo hoc niečo HiFi s 10-12", tak sa dostaneš na pomerne slušný akustický tlak cca 113-118dB, čo vnímame ako 2-3 násobok hlasitosti. Je fakt že pasívne repro sa až tak neoplatia.

Bobo69
Vybavení

Příspěvek od Bobo69 »

Myslím že těch basu bude od HD10 vic než z těch regálovek a je jedno jestli bude spodních basu malo nebo dost,už to píšu xkrát,,je to do bytu,ne na hřiště.

djmayo

Příspěvek od djmayo »

Vyskúšaj si od niekoho z okolia požičať niečo podobné a skúsiť to v tom byte na posluchovom mieste. Dosť do toho kecá aj akustika miestnosti. Kľudne ART 310 tých je hafo, 710 či HD 10 je na basoch čosi lepšia. Ja sa ti snažím vysvetliť to, že Hifi bednach je to tichšie ale je to "rovnejšie", u PA s 10" je zvyšok silnenejšie v pomere k basom a pre RCF je typické že sa to ostrejšie presadzuje na stredo-výškach. Takisto to šumí a pri nízkej hlasitosti v spojení s malou posluchovou vzdialenosťou to môže aj vadiť. Len aby si po kúpe nebol sklamaný, zas o veľa neprídeš u väčšiny e-shopoch to nie je problém do 14 dní vrátiť...ale...

Odpovědět