ndx800 CUE

Diskuze ohledně nákupů aneb poraďte, co koupit...
Odpovědět
desann
Vybavení

ndx800 CUE

Příspěvek od desann »

mozno budem mat blbu otazku ale na mojich novych prehravacoch numark ndx800 si neviem manualne zmenit polohu CUE bodu. default je nastaveny na zaciatok tracku ale ja si ho potrebujem posunut az na prvy beat ktory prichadza neskor.

doteraz som pouzival traktor v ktorom som to robil tak ze v rezime PAUSE som proste v urcitej pozicii stlacil CUE. tu ak to robim tymto sposobom skoci mi to opat na zaciatok treku teda tam kde uz sa CUE nastavil automaticky....

mohol by mi niekto poradit?

djfelixus

Re: ndx800 CUE

Příspěvek od djfelixus »

Řekl bych, že bys měl vypnout Auto CUE.
www.djfelixus.cz |Official site
www.freedj.cz |Skutečně svobodní DJové

piatro
Vybavení

Příspěvek od piatro »

desann píše:mozno budem mat blbu otazku ale na mojich novych prehravacoch numark ndx800 si neviem manualne zmenit polohu CUE bodu. default je nastaveny na zaciatok tracku ale ja si ho potrebujem posunut az na prvy beat ktory prichadza neskor.

doteraz som pouzival traktor v ktorom som to robil tak ze v rezime PAUSE som proste v urcitej pozicii stlacil CUE. tu ak to robim tymto sposobom skoci mi to opat na zaciatok treku teda tam kde uz sa CUE nastavil automaticky....

mohol by mi niekto poradit?
neviem ako to je v nových numarkoch ale na axis 4 sa cue nastavuje tak,že máš v pauze móde,naladíš si presný začiatok úderu,dáš play a keď ti párkrát preblikne cue tak stlačíš cue. takže v podstate cue sa nastavuje takto: pause,play,cue.....ale neviem ako to je na novších mašinách

desann
Vybavení

Příspěvek od desann »

piatro píše:neviem ako to je v nových numarkoch ale na axis 4 sa cue nastavuje tak,že máš v pauze móde,naladíš si presný začiatok úderu,dáš play a keď ti párkrát preblikne cue tak stlačíš cue. takže v podstate cue sa nastavuje takto: pause,play,cue.....ale neviem ako to je na novších mašinách
ako si povedal... ide to
len trosku neprakticke mi to pride... trosku dost

piatro
Vybavení

Příspěvek od piatro »

je to len o zvyku. ja som začínal na axis 4 a nemal som s tým problém. dokonca som si na tie playere tak zvykol,že som sa naučil doladiť jednou rukou,dlaň som si položil na pitch a prstenník a prostredník na plus/mínus gombíky,všetko je o zvyku a o tom ako tie mašiny poznáš. rád som ti pomohol

matuli

Příspěvek od matuli »

Je to len zvyk, inak zda sa mi ze aj denon to ma takto riesene.
DENON SC2900; DN-1100; Ultrasone DJ1; M-Audio Bx5a

nema.dj

Příspěvek od nema.dj »

matuli píše:Je to len zvyk, inak zda sa mi ze aj denon to ma takto riesene.
denon to ma tak len v nastaveniach "Denon".....pri nastaveni other sa chova inak....zapauzujes, das cue a odtial ti odpaluje....pri Denon nastaveni musis dat Pause...Play....Cue a potom odtial je nastaveny bod
Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II

matuli

Příspěvek od matuli »

heh, tak ja ked som hral na S3700 tak som nevedel ze sa to da prestavit.

desann
Vybavení

Příspěvek od desann »

ja nakoniec dospievam k nazoru ze toto riesienie na numakoch je asi to najlepsie ake mohlo byt :D uplne vyhovujuce.
takto si trek pustim cca 10s pred prvy beat (ktory si chcem "ocueovat":D) aby som chytil rytmus a potom uz len v momente ked ma prist stlacim pause, play a po par sekundach CUE. vysledok je ten ze ozacenie takymto sluchovym sposobom je este presnejsie ako ked som si to oznacoval v traktore na zaklade waveformu..

tak teda diky za radu :wink:

matuli

Příspěvek od matuli »

Skus este takto: daj pause cca pri Cue bode a zo scratch mode si to dolad tak aby si to mal akurat (to budes pocut) potom stlac play/pause a mas Cue bod.
Pripadne sa da mixnut aj cez scratch mode...

Odpovědět