Maschine MK2 pro začátečníka?
-
Maschine MK2 pro začátečníka?
Zdravím chci se optat chtěl bych si pořídit NI Maschine MK2 ale s padama nemám zatím žádnou zkušenost... tak myslite že je to vhodné? jinak v FL studiu si hraju už několik let i když vím že k Maschine je jiný SW ale hodně se mi ta hračka zamlouvá k produkci a zase bych si nechtěl koupit nějaké pady kolem 5 tisic a pak zjistit že to není uplně ono... tak prosím o radu
Re: Maschine MK2 pro začátečníka?
Ahoj, ber to takhle, nějak se začít musí. A než na začátku dát prachy do nečeho, co bys třeba do budoucna vyměnil, je asi lepší si trošku přidat a koupit si rovnou to lepší. Za sebe bych do Maschine určitě šel. Jak píšeš, je k ní sice jiný software, ale dá se použít jako VST takže propojení s Fruity by problém být neměl, ale pravda, nezkoušel jsem to, takže na 100% ti to nepotvrdím. Maschine je ale vynikající nástroj, to je bezpochyb. Navíc, naučit se pracovat s Maschine není zase tak těžké. Existuje spousta videí.
NI TRAKTOR SCRATCH PRO 2 / NI TRAKTOR KONTROL X1 / NI TRAKTOR PRO 2.6
-
Konečně co jsem chtěl slyšet
první jsem si koupil Hercules DJ control MP3 byl jsem z toho nadčenej ale po čase už to upadávalo poté jsem si koupil BCD 3000 v té době 5 500kč....(což není špatná hračka ale pořád to nebylo ono a velký rozdíl mezi tím taky nebyl) kdybych to mohl vratit určitě bych už BCD 3000 nebral víš než mixing mě baví produkce a remixing
a nechci se takle znovu spálit že si koupim nějakej pader za 5 tisic a pak mi to nebude vyhovovat....

To je rozumný...je potřeba myslet taky trošku dopředu. Myslím, že na to, o čem píšeš je Maschine výborný. Existuje i menší Maschine Mikro, která má stejný soft a v podstatě poloviční cenu, hlavní věci stejné jako velká Maschine ale vzhledem k velikosti je lepší spíš na pódium jako "padová" stanice (některé ovládací prvky na ní nejsou). Na produkci jako takovou by byla určitě lepší "velká" Maschine. Je to sice docela ranec, těch 15 tisíc (necelých) ale určitě je to dobrá investice.
Maschine MK2 je rozhodně dobrá volba, sám jej používám. Tady mají dokonce tenhle týden v akci: http://www.disk.cz/disk/views.csp?!AV,1 ... vY6ttfSw--
Pak se ještě nabízí varianta v podobě MPC série od AKAIe:
http://shop.disk.cz/znacka/akai/mpc/
Pak se ještě nabízí varianta v podobě MPC série od AKAIe:
http://shop.disk.cz/znacka/akai/mpc/
v tom je celkem velkej rozdil maschine je kontroler, MPC je samostatnej sampler
-
ale lepší bude Maschine než MPC1000 ne? což je tak cenově stejné
Maschine je na tom líp než MPC1000. Pokud bych měl v MPC sérii hledat podobný produkt, pak by to byla zřejmě MPC Renaissance, nebo MPC Studio. Ale šel bych do Maschine..