Kvalitní kontroler za desítku

Diskuze ohledně nákupů aneb poraďte, co koupit...
Odpovědět
kresh8

Kvalitní kontroler za desítku

Příspěvek od kresh8 »

Čágo všem, plánuji pořídit "nějaký" dj midi kontroler k PC, přibližně do deseti tisíc. Teď mám Numark Mixtrack Pro... Styl mám house, taneční hudba... občas trochu tekna :D . Jsem Dj-amatér...

Mezi mé favority teď patří American Audio VMS4, Numark N4, Akiyama Quark SC, Akiyama Sincron vypadá taky zajímavě, Pioneer DDJ - ERGO, NI Traktor Kontrol S2 ... je to hodně přístrojů, takže ještě upřesním, že vzhledem mi příjde nejlepší Numark N4, kvalitou NI Traktor Kontrol S2....

Jako zásadní body rozhodnutí požaduji v první řadě kvalitu zpracování, komponentů i kvalitu zvuku, v druhé řadě vzhled, světýlka a takový parapačiny.. :lol:

Předem díky všem za pomoc. :smile2:
Dance|House|Electro|Hard Style DJ
Mixtrack Pro, Akai MPK mini

Azu

Re: Kvalitní kontroler za desítku

Příspěvek od Azu »

Počkal bych na Reloop Terminal Mix 2.
Z toho co si sepsal je použitelný jen ten Pioneer ERGO. Na AA a Akiyamu zapomeň. Numark N4 je zpracováním kvalitativně zcela stejný jako tvůj dosavadní Mixtrack.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

kresh8

Příspěvek od kresh8 »

A co říkáte na ten Traktor Kontrol S2 od NI ?? Myslím že ten je více než použitelný.. :smile2: ale nevím...

Azu

Příspěvek od Azu »

Ten šel cenově nyní hodně dolu, protože je to nesmyslný výrobek, který se vůbec neprodává. Je to očesaná verzi S4, jenže ho páni inženýři očesali bohužel až moc za hranici dnešních minimálních požadavků na ovládací prvky.
Jinak S2 i S4 není svou výrobní kvalitou žádná velké pecka, především ty jog kola.

kresh8

Příspěvek od kresh8 »

Těch cen jsem si všiml, chtěl jsem si právě jeden kus obědnat z USA.. Myslel jsem že je na tom S2 celkem dobře, co jsem četl je prý vynikající a crossfader dokáže detekovat pohyb na 1/4 šířky vlasu... :roll: tak teda teď jsem fakt zmatenej, jelikož mi S2 přišel spíš jako nejlepší kvalita, navíc je dodáván s plnou verzí Traktor 2... Dělám chybu jestliže ho plánuji v průběhu dvou týdnů objednat ??? za tu cenu i s plným softwarem si myslím že je to dobrý kup :smile2:

electroSHOCK

Příspěvek od electroSHOCK »

kresh8 píše:Těch cen jsem si všiml, chtěl jsem si právě jeden kus obědnat z USA.. Myslel jsem že je na tom S2 celkem dobře, co jsem četl je prý vynikající a crossfader dokáže detekovat pohyb na 1/4 šířky vlasu... :roll: tak teda teď jsem fakt zmatenej, jelikož mi S2 přišel spíš jako nejlepší kvalita, navíc je dodáván s plnou verzí Traktor 2... Dělám chybu jestliže ho plánuji v průběhu dvou týdnů objednat ??? za tu cenu i s plným softwarem si myslím že je to dobrý kup :smile2:
prečítaj si ešte raz príspevok od Azua,najdes v nom odpoved na tvoju otázku :wink:
Numark NS6+Acer Aspire 6920G+Sennheiser Adidas HD 25-1-II

Azu

Příspěvek od Azu »

Podívej se znovu pořádně na svůj Mixtrack a podívej se na S2 .... co vidíš? .... má to skoro stejný počet ovládacích prvků, takže žádné zlepšení v možnostech ovládání. Nechápu proč tam očesali poťák i pro filtr, to už je prostě moc.

Druhá blbost je kupovat jej z USA, kupuješ jej tak v podstatě bez záruky. Navíc nevěřím, že je tam nějak odlišná cena protože NI ty ceny drží všude stejné, možná. Ono cenu v USD si nemůžeš jen vynásobit aktuálním kurzem, ale musí k tomu ještě přičíst DPH a CLO a ještě poštovné.

kresh8

Příspěvek od kresh8 »

Takže jestli jsem to správně pochopil, bylo by lepší spíš počkat až budu mít finanční prostředky na S4.

To je fakt že to mám vlastně skoro bez záruky, ale v tom obchodě co jsem na to koukal mají ještě barevné knoby na poťáky a fadery, což je dost pěkné, a ještě tam mají takovou věcičku co jsem nikde jinde neviděl, a to jest Midi Fighter.

Azu

Příspěvek od Azu »

Ty jsi asi evidentně často chyběl na hodinách matematiky a možná i na hodinách čtení :)))
Takže se podíváme pořádně do toho obchodu a dáme si jednoduchý matematický přiklad:
(399 (kontrolér) + 74.37 (barevný píčovinky)) * 20 (kurz) * 1,20 (DPH) * 1,08 (CLO) = 12 270,- a to nám ještě schází přičíst poštovné v neznámé výši.
Cena v ČR 9 990,-
Připadá ti snad číslo 9990 větší než 12270? Mně tedy opravdu ne.
A jen tak mimochodem stačí umět číst, aby ses tam dočetl, že ten kontrolér nelze ani koupit, protože je vyprodán.

kresh8

Příspěvek od kresh8 »

Oj, nějak jsem nepočítal že se to tak prodraží... :biggrin2: A nevšiml jsem si že je vyprodán, zas tak jsem to nezkoumal.... ale matematiku mám rád. :biggrin2:

luknorman

Příspěvek od luknorman »

Azu píše:Ty jsi asi evidentně často chyběl na hodinách matematiky a možná i na hodinách čtení :)))
Takže se podíváme pořádně do toho obchodu a dáme si jednoduchý matematický přiklad:
(399 (kontrolér) + 74.37 (barevný píčovinky)) * 20 (kurz) * 1,20 (DPH) * 1,08 (CLO) = 12 270,- a to nám ještě schází přičíst poštovné v neznámé výši.
Cena v ČR 9 990,-
Připadá ti snad číslo 9990 větší než 12270? Mně tedy opravdu ne.
A jen tak mimochodem stačí umět číst, aby ses tam dočetl, že ten kontrolér nelze ani koupit, protože je vyprodán.

A co ty barevny picovinky, ty tu prodavat nebudete ??? :-)

atlon

Příspěvek od atlon »

kresh8 - nájdi si blízko svojho bydliska DJ-predajňu a choď si to vyskúšať. Zisti si kde ich majú v showroome zapojené na odskúšanie a choď. takáto návšteva ti pomôže OVEĽA VIAC ako hocijaké vypytovanie sa tu na fóre :wink:

lebo bohužiaľ, tu sa iné nedozvieš , len že je PIO najlepší :roll:

nema.dj

Příspěvek od nema.dj »

pani s tym Ergom to nemyslite hadam vazne? .... ked sa vam nepozdava S2ka, co tak od Denonu MC3000ka ....uz len kvoli tomu, ze ma vstupy aj na externy zdroj signalu ....nehladiac od toho, ze to pioneer je len plastova hracka (3kg :-D) a zvukovka tiez nie valnej kvality .... tak, ortodoxni pioneeristi, hor sa do mna ;-)
Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II

nema.dj

Příspěvek od nema.dj »

este, ma napadlo....je to sice viac nez 10tis, no Ergo je len o malinko lacnejsie
Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II

atlon

Příspěvek od atlon »

kresh8
ak vieš anglicky, tu máš pár odkazov:
Traktor Kontrol S2
Pioneer DDJ-Ergo
a základné porovnanie:
porovnanie

Odpovědět