Dobrý den všem tady na foru.
prosímo radu, jaké kabely koupit na propojení mixu Mackie MIX5 (případně Behringer XENYX 802) a jedné aktivní bedny Mackie Thump15A?
Do mixu přijde připojit mikrofon AKG WMS40 Mini Vocal ISM1 (channel 1 - kabel jack 6,3 TRS> jack 6,3 TRS) a zvuk stereo z notebooku (jack 3,5 stereo > cinch vstup TAPE IN).
A jde mi o výstup z mixu do bedny. Protože mám jen jednu bednu a nechci ztratil jeden stereokanál , tak jak to mám propojit, když výstup je jack 6,3 L a jack 6,3 R? Budou potřeba 2 kabely (délka cca. 10m) jack 6,3 (TS nebo TRS ???) > XLR?
Mám to jen na ozvučení malé zahradní párty, nic velkého a nic zvukově "dokonalého"
Snad jsem to vysvětli nějak obstojně.
Děkuji za rady. Rx
Kabely na propojení mix > aktivní reprobox
Re: Kabely na propojení mix > aktivní reprobox
Ahoj,jestli to dobře chápu tak nechceš ztratit stereo kanal ,ale to se asi těžko udělá když máš jen jednu bednu.Jestli to máš jen na zahradní grilovačku tak si myslim že to je asi jedno jestli to hraje stereo nebo mono,stejně píšeš že nepotřebuješ nic zvukově dokonalého. Takže být tebou tak koupím 10 metru kabelu jack - jack 6,3 mono ,zapojím a hraju.
a neznamená to, že když budu mít na levém kanále třeba trubku a na pravé třeba bubny, tak potom, když tam pošlu jen jeden kanál, tak ten druhý zvuk neuslyším?
To znamená,ale říkal jsi nic zvukove dokonalého,tak jsem to tak i bral. A jinak si myslím že to zas až takovej problém nenitaky jsem kdysi něco "pouštěl" na jednu a bylo to v pohodě
Ta bedňa TH15 má 2 vstupy kombo jack6,3/XLR, takže teoreticky by si mohol pripojiť L do CH1 a R do CH2 (2 káble buď TRS-TRS alebo TRS-XLR-m) a malo by ti to urobiť mix s oboch kanáloch. Môže však nastať teoretická možnosť že pri songoch kde je niečo medzi kanálmi posunuté do protifázy, tie zvuky by sa mohli vzájomne vyrušiť (väčšinou back vokal spev). PC by som skôr pripájal na line-in 3/4 (alt. 5/6) príslušným káblom Jack3,5 stereo -> 2x Jack 6,3 mono, tape in je skôr z núdze cnosť keď už nemám kde pichnúť
a regulovať hlasitosť a korekcie EQ na PC nie je zrovna najkomfortnejšie, jediné čím na mixe ovplyvníš hlasitosť je master. Ja keď mám 1 bedňu tiež "stereo to mono" nejak neprežívam...

DjMayo ,to mě nenapadlo dat do jednoho vstupu levou a do druhého pravou. Ani jsem to tak nikdy nezkoušel.