Jaký Controler?

Diskuze ohledně nákupů aneb poraďte, co koupit...
Odpovědět
Davossgc

Jaký Controler?

Příspěvek od Davossgc »

Zdravím všechny,
tak nějak miluji hudbu, už nějakou dobu mě láká se věnovat hraní trošku víc. Hraji si různě na PC s Virtual DJem a tak , ale už bych se chtěl posunout dál a teď si koupit nějaký MIDI controler , tak abych přes něj mohl ovládat Virtual DJ (popřípadě jiný podobný program). Jelikož jsem v úplných začátcích a v nejbližší době neplánuji hraní na nějakých velkých akcích tak zatím mi stačí nějak levnější. Ale tak aby mi prostě stačil na nějaký hraní na oslavách , u kámošů nebo prostě nějakých menších akcích (prostě aby až budu chtít někdo si zahrát , tak aby to taky šlo, abych nemusel hned kupovat nový)
Jinak ještě dotaz, z praktického hlediska, jaký je rozdíl mezi tím, jestli má integrovanou zvukovou kartu nebo ne?
A cenová relace...řekněme, že jsem student, který to zatím bere jako koníček, chce se v tom zdokonalovat , ale tak aby mohl s tím i někde zahrát. Přesněji , čím míň tím líp, ale né úplný shit. Nechci za chvíli kupovat nový, takže chápu, že si musím za kvalitu připlatit, ale věřím ve vás, že mi dobře poradíte.
Děkuji!!! :)

piatro
Vybavení

Re: Jaký Controler?

Příspěvek od piatro »

nedá mi to nereagovať. a prečo práve controller?? nehovorím,že to je zlá vec,no nenaučíš sa na tom a nevycibríš si až tak sluch ako na klasických prehrávačoch. ja ti odporúčam 2x pio cdj 100 a nejaký lacný mix. ver mi,že ak ťa to baví a chceš sa posunúť ďalej,tak nie controller. prečo každý začiatočník to chce?? keď v podobnej cene sa dajú zohnať aj kvalitnejšie veci a hlavne SA NAUČÍŠ HRAŤ a budeš ovládať beatmatching,čo je základ djingu (99% začiatočníkov s konzolami ani nevie čo to znamená)! Ty ako začiatočník s konzolou budeš iba za kok*ta medzi staršími djmi.

ale odpoviem ti na tvoju otázku: rozdiel je ten,že jeden už má v sebe vstavanú zvukovú kartu,kde si pichneš repráky/slúchadlá a druhý nemá, tj. potrebuješ viackanálovú zvukovku v pc, alebo externú cez usb.

Davossgc

Příspěvek od Davossgc »

Protože je to nejlevnější možnost jak začít hrát. Jsem v posledním ročníku gymnázia , letos budu maturovat a musím se připravovat na zkoušky na VŠ. Takže těžko budu mít čas na brigádu nebo nějakou práci , abych si mohl koupit vybavení na DJ za nějakých 12 000. Ne že bych na to neměl, ale teď musím finance kontrolovat když většinu času strávím učením. Proto mi nějaký controler přijde jako "náhražka" třeba jak ty říkáš 2 CDJs a mixu. Koupil bych radši nějaký controller, na kterým bych mohl občas hrát na nějakých oslavách (viz orginální post) z notasu. Neber to tak , že bych si nevážil tvé rady, naopak. Teď jak nad tím přemýšlím, tak máš pravdu a opravdu bych byl rád, kdybych mohl si koupit co mi radíš. Ale momentálně je to pro mě asi neuskutečnitelný. Koneckonců, až bych se tomu chtěl začít věnovat naplno, tak bych asi stejně šel do LP a ne CD :))

johney

Příspěvek od johney »

no ja som splasil s kamosom 2x cdj 100 + novy numark m2 za 270 eur dokopy co je myslim okolo 7tis ceskych?

Davossgc

Příspěvek od Davossgc »

Hmm tak to je vážně dobrá cena, ale já tak nějak co hledám a koukám se , tak ne a ne něco najít, za tuhle cenu ://

johney

Příspěvek od johney »

http://hudba.bazos.cz/inzerat/19429003/ ... DJ-100.php napr..? plus nejaky mix, ta M2 stala cca 2600, to by si mal celkovo ~8tis

tie playery som nasiel aj na SVK este o nieco lacnejsie ale otazka je ci by sa ti to oplatilo riesit

marks

Příspěvek od marks »

Ahoj, pokud toužíš po kontroleru a nechceš investovat zrovna balík peněz, nedávno jsem narazil na Numark Mixtrack v setu se zvukovkou Traktor Audio 2. Kdykoli se mě poslední dobou někdo ptal na podobnou otázku, jakou teď pokládáš ty, tak jsem mu tohle řešení doporučil. Podle mě je to rozumné řešení na začátek a za dobrý peníz - mám pocit že cena tam byla 4990,- (na www.disk.cz). Držel jsem nedávno Mixtrack v ruce a i když je to plastový kontroler, má poměrně velké a dobře zpracované jogy, na kterých se dá naučit míchat i bez sync tlačítka. Navíc, a věc, kterou považuju asi za největší plus tohohle setu, je, že dostaneš zvukovou kartu od renomované firmy a k ní plnou a nejvyšší verzi software Traktor Pro 2 (včetně nejnovějšího update) - a Traktor je špička na trhu. I kdybys časem kontroler vyměnil, software ti zůstane a věř tomu, že je to, pokud jde o controler DJing asi nejlepší soft.
Tady je odkaz na ten balík...http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,8268,!PVS,8268

P.S. A jestli CDJ nebo controler? V dnešní době už je to v podstatě jedno. Pravda, je, že by si měl každý projít obojím a nejlépe i hraní z gramofonů, ale pokud jsi začátečník a nemáš v okolí někoho, kdo by ti nechal osahat profi techniku, je to složité, zejména finančně.
NI TRAKTOR SCRATCH PRO 2 / NI TRAKTOR KONTROL X1 / NI TRAKTOR PRO 2.6

Azu

Příspěvek od Azu »

Reloop Beatmix
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

Davossgc

Příspěvek od Davossgc »

MARKS: Opravdu díky moc, to vypadá zajímavě, ale není lepší pak rovnou koupit http://www.audiotek.cz/product-43821-nu ... xtrack-pro s integrovanou zvukovou kartou? Já nevím, jen se ptám, nevím co je lepší. A kdybych koupil to co jsi mi ukázal ty, znamená to , že bych pak mohl s to ext. kartou hrát na Decku1 do repráků a zároveň poslouchat Deck2 ve sluchátkách?

AZU: Děkuju, na ten už jsem taky narazil, taky se mi nezdá úplně špatný. Díky :)

marks

Příspěvek od marks »

Je to přesně jak píšeš. Traktor Audio 2 má 2 kanály out, což znamená, že jeden se dá použít jako Master a druhý jako monitor kanál (1. kanál master zvuk do reproduktorů a 2. kanál sluchátka)

Pokud jde o to srovnání Mixtrack Pro (MP) a setu, o kterém jsem psal - Mixtrack + Traktor Audio 2 (MTA2), je mezi nimi rozdíl především v přibaleném software, což je ve výsledku ale poměrně velký rozdíl.
MP je dodáván se softwarem Serato intro (základní verze software serato - upgrade na plnou verzi stojí cca 200 dolarů)
K MTA2 dostaneš Traktor Pro 2 - úplně plná verze včetně posledního update na 2.6. (po zaregistrování Traktor Audio 2 zvukovky na stránkách NI dostaneš do mailu link ke stažení plné verze Traktora)

V HW: Rozdíl je jen v tom, že MP má zvukovku vestavěnou a MTA2 má zvukovku v podstatě externí - kontroler včetně ovládacích prvků je totožný. Ohledně kvality zvukovek - na domácí hraní je to v podstatě jedno. I když si myslím, že Traktor Audio 2 má lepší převodníky - ale to je jen domněnka)
K MP by ti stačilo 1x USB, k MTA2 budeš potřebovat 2 USB (kontrolr + zvukovka)

Cena je tam stejná. Kdybych měl mezi těmahle dvěma volit, šel bych do MTA2 - především díky tomu softu. Za stejné peníze máš lepší software, a pokud bys do budoucna uvažoval změně kontroleru, tenhle soft ti zůstane. Navíc je to (kromě kontrolerů přímo od NI) jediný set, ke kterému dostaneš plný Traktor. Těch argumentů pro MTA2 je docela dost.
NI TRAKTOR SCRATCH PRO 2 / NI TRAKTOR KONTROL X1 / NI TRAKTOR PRO 2.6

cruz

Příspěvek od cruz »

super článek "jak vybrat kontrolér" >>> http://www.disk.cz/disk/view.csp?!AV,600

Ezeikel

Příspěvek od Ezeikel »

Doporučuji projít bazary a pohledat, jestli někdo neprodává starší Traktor Kontrol S2, dá se natrefit na cenu kolem 8 tis. a myslím, že by si našel přesně co hledáš. 8)

Odpovědět