Jaká profi DJ sluchátka - cena nerozhoduje
Jaká profi DJ sluchátka - cena nerozhoduje
Ahoj,
měl bych dotaz jaká sluchátka pořídit na časté hraní?
Potřebuju něco, co bude hlavně mechanicky odolné a k čemu bude standardně možnost dokupovat nějaké náhradní díly typu naušníky,
výměnný kabel apod.
Cena zas tolik nerozhoduje.. jde mi hlavně o kvalitu výrobku.
Hlavně mi nepište senheisery.. nelíbí se mi jejich plastové zpracování, zvuk mě taky moc neuchvátil..
Standard jsou asi Technics, Pioneer, Allen & Heath.. nebo je snad na trhu i něco jiného?
Díky!
měl bych dotaz jaká sluchátka pořídit na časté hraní?
Potřebuju něco, co bude hlavně mechanicky odolné a k čemu bude standardně možnost dokupovat nějaké náhradní díly typu naušníky,
výměnný kabel apod.
Cena zas tolik nerozhoduje.. jde mi hlavně o kvalitu výrobku.
Hlavně mi nepište senheisery.. nelíbí se mi jejich plastové zpracování, zvuk mě taky moc neuchvátil..
Standard jsou asi Technics, Pioneer, Allen & Heath.. nebo je snad na trhu i něco jiného?
Díky!
Re: Jaká profi DJ sluchátka - cena nerozhoduje
najlepšie navštíviť špecializovaný DJ obchod a vyskúšať si tam ako ti sedia či už zvukovo alebo fyzicky
určite lepšie raz počuť a "omakať" ako 1000-krát čítať 

AIAIAI TMA-1 DJ tie si vyskúšaj
možno sa ti budú zdať slabé alebo čudné ale čo som počul viac DJov slovenských sú s nimi spokojní 

Zvuk: 2xRCF ART 712A-MKII, DB Technologies SUB18D, 2x Pioneer CDJ900, Numark iM9 (už čoskoro vymeníme)
Kopec káblov, predlžovačiek a tak :D
Kopec káblov, predlžovačiek a tak :D
pripajam sa k Atlonovy ... ja mam len HP500 od Denonu, no pasujú mi ako k hlave tak aj sluchovo ... treba poskusat ..... niekomu stacia aj Koss Porta Pro a niekomu ani HD25 od sennheisers alebo hd700 nebudú vyhovovať .... tu je ťažko radiť
Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II
hd25, pokial viem, tak to plastove spracovanie prezije vselico
Ja som mal možnosť odtestovať AIAIAI TMA-1 DJ a zvuk ma úplne OHÚRIL, boli ľahké mali výborné naušníky a na hlave ani ušiach netlačili.
Ako už bolo zmienené veľa aj Slovenských aj zahraničných DJ-ov si ich veľmi chváli.
Alebo potom ma ešte zaujali AKG K267 TIËSTO najviac ma zaujalo že si môžeš zvuk prispôsobiť podľa toho čo robíš.
A potom tu sú ešte Technics RP DJ-1200 ktoré hrajú veľmi dobre a aj dobre vyzerajú.
Rozhodnutie už nechám na tebe, dúfam že som ti aspoň trochu pomohol. :biggrin2:
Ako už bolo zmienené veľa aj Slovenských aj zahraničných DJ-ov si ich veľmi chváli.
Alebo potom ma ešte zaujali AKG K267 TIËSTO najviac ma zaujalo že si môžeš zvuk prispôsobiť podľa toho čo robíš.
A potom tu sú ešte Technics RP DJ-1200 ktoré hrajú veľmi dobre a aj dobre vyzerajú.
Rozhodnutie už nechám na tebe, dúfam že som ti aspoň trochu pomohol. :biggrin2:
-
AKG K171 MKII, rovnej kabel,kroucenej kabel,jedny koženkový a jedny semišový naušníky. Náhradní kabel i náušníky se dají koupit. Mají rovnej zvuk bez vyhajpovanych basu a výšek, což mě vyhovuje. Někomu to ale může vadit.

Ja mam ve studiu AKG 240 MKII a na DJing DENON DN HP1000, konstrukce ujde, ale nausniky original uz mam v haji a koupit k nim nove v originale nelze, takze jsem musel koupit jine, ktere mi uplne nesedi a NAVIC neni vymenitelny kabel, takze sem i ted po X letech porouchal konektor a je to v haji.. prave proto bych rad neco, co vydrzi, na co se sezenou v pohode nausniky nahradni a taky, aby to melo vymenitelny kabel.
Mě osobně nejvíce překvapil poměř cena/kvalita u sluchátek firmy Vestax HMX-05 http://www.audimpex.cz/inpage/vestax-hmx-05/ a mají je i v bílé :biggrin2:
mají velice vysokou impedanci ohmů(22 Ω)což je u klubového hraní ta nejdůležitější věc!
A jelikož je trh přesicen a v záplavě všeho možného musím ocenit že firma Vestax je přesně tím co tu scházelo celé ty roky
Přece jen je to od DJs pro DJs a to jiné značky říct nemohou!
mají velice vysokou impedanci ohmů(22 Ω)což je u klubového hraní ta nejdůležitější věc!
A jelikož je trh přesicen a v záplavě všeho možného musím ocenit že firma Vestax je přesně tím co tu scházelo celé ty roky

Přece jen je to od DJs pro DJs a to jiné značky říct nemohou!
PRIOR: 22 Ohmů? to je jako na sluchátka hodně? 

Pre mna Sennheiser HD 25 alebo Pioneer HDJ-2000 neni ocom...

no málo to není i když senhajsry mají víc ale také víc stojí-think about that!cruz píše:PRIOR: 22 Ohmů? to je jako na sluchátka hodně?

22 ohmov
.... tebe asi vela ostatne parametre nic nehovoria ... citlivost, frek.rozsak, frek.charakteristika, etc

Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II
sice prý cena nerozhoduje ale je jedním z hlavních faktorů při koupi!
ale za tak málo dobré sluchátka! kdo to dělá?
TECHNICKÉ PARAMETRY:
Konstrukce uzavřená, dynamická, drivery ø 40mm
Frekvenční rozsah 20 Hz ~ 20 kHz (±0,5 dB)
Citlivost 103 dB/1 mW @ 1 kHz
Impedance 22 Ω
Max.výstup.výkon 100 mW
Délka kabelu 1,2m (plochý High-Def TF, odpojitelný kabel)
Konektor TRS 3,5 stereo (zlacený) rovný / úhlový
Hmotnost 265 g
Obsah balení sluchátka
šrobovací redukce TRS 3,5 / TRS 6,3
plochý HDTF kabel 1,2m
ale za tak málo dobré sluchátka! kdo to dělá?
TECHNICKÉ PARAMETRY:
Konstrukce uzavřená, dynamická, drivery ø 40mm
Frekvenční rozsah 20 Hz ~ 20 kHz (±0,5 dB)
Citlivost 103 dB/1 mW @ 1 kHz
Impedance 22 Ω
Max.výstup.výkon 100 mW
Délka kabelu 1,2m (plochý High-Def TF, odpojitelný kabel)
Konektor TRS 3,5 stereo (zlacený) rovný / úhlový
Hmotnost 265 g
Obsah balení sluchátka
šrobovací redukce TRS 3,5 / TRS 6,3
plochý HDTF kabel 1,2m
Pro me asi favorit zatim Pioneer HDJ2000.
Uvidim.. ale maj kozene nausniky, jsou kovove klouby a maji vymenny kabel.
Zvuk pry taky ujde.
Uvidim.. ale maj kozene nausniky, jsou kovove klouby a maji vymenny kabel.
Zvuk pry taky ujde.