eks xp5, denon dnsc 2000,numark mixtrack pro-náhrada gramcov

Diskuze ohledně nákupů aneb poraďte, co koupit...
Odpovědět
piatro
Vybavení

eks xp5, denon dnsc 2000,numark mixtrack pro-náhrada gramcov

Příspěvek od piatro »

čaute. Keďže sa mi na leto pomaličky zapĺňajú termíny,väčšinou oslavy a svatby,atď,tak som rozmýšľal nad kúpou mobilnejších vecí. Chcel by som sa opýtať na vaše názory ohľadom týchto kontrolérov. Eks xp5 sa mi celkom pozdávajú,ale keby bola verzia bez zvukovky (lacnejšia) bolo by to najideálnejšie. Moje požiadavky sú klasický dlhý pitch,dobrý jog. Hľadám náhradu miesto gramcom ku xone92 a seratu. Rozmýšľal som aj nad numarkom mixtrack pro v kombinácií so serato intro. Alebo ten denon dnsc2000 len keby to nestálo 190€. To by ma vyšlo na 400€ 2ks,chcel by som sa zmestiť do 200,max 250€. Uznajte sami,že vláčiť hovädné gramce,mix,noťas nie je najvhodnejšie na obyčajné oslavy,svatby. Takisto veľakrát je problém s veľkosťou stola,nie stále sa mi tam všetko zmestí,nestabilný stôl,atď. Sú to iba zbytočné problémy,ktorých by som sa rád zbavil. ;) a teraz prichádza otázka: čo by ste mi poradili? máte s vyššie spomenutými hračkami nejaké skúsenosti,prípadne nejaké iné alternatívy? Za všetky odpovede a postrehy vopred ďakujem. ;)

piatro
Vybavení

Re: eks xp5, denon dnsc 2000,numark mixtrack pro-náhrada gra

Příspěvek od piatro »

nikto žiadne alternatívy,skúsenosti? Tak mi ešte napadlo,čo tak 2x cdj 100/500 s control cd,len neviem či sa oplatí vraziť do toho peniaze,keď za približne rovnakú cenu by som mal midi,kde by som využil aj viac funkcií. Čo si o tom myslíte?

nema.dj

Příspěvek od nema.dj »

serwus, serwus ...... vidím, že ti nik nereaguje, tak skusim ja (už sa teším na IM´s-ka, že nech idem do prdele s tým Denonom, no bohužiaľ...iné nemám :lol: ) ..... ja na malé akcie, ktoré si organizujeme s našou crew (DJsLV) nosím Denony 2x DN-SC2000+ mix DN-X1600+ noťas ....rozbalený a pripravený do 5 minút....tie konzolky sa ti mozno zdajú drahé, no keď máš toľko akcií, tak sa ti finančne rýchlo vrátia a funkčne ešte skôr...na svoje rozmery, sú relatívne ťažké (celokovové telo), takže ti nelietajú po stole ....jog je tuhý, no musiš si naň trošku zvyknúť.... dotyková plocha je veľmi citlivá, len sa jej jemne dotkneš a track stojí (dá sa však nastaviť citlivosť) ....ja som mal pôvodne len jednu ako doplnok pre moje dve 1200ky na VDJ....vieš si prepínať medzi deckmi (na akcie typu PLAY/STOP ti stačí aj jeden kontrolér), no prešiel som na traktor, pomaly idem už viac cez midi ako cez klasické CD a dokúpil som druhú....hranie jedna báseň....vieš sa vyhrať so všetkým, čím sa dá točiť, krútiť, mačkať ....mal som možnosť vyskúšať aj konzolu od Numarku (labilná, neprehľadná) a Traktor S4 (mašinka super, no na prvý krát som sa nevedel ani trafiť do beatu, ani naloadovať track, ovládanie mi prišlo také divné možno keby som mal viac času na zoznámenie s konzolou tak by to šlo inak ---sorry Atlon :wink: ) ....osobne si myslím, že to nie je zlá investícia .....alebo, pokukaj po nejakom BCD2000/3000, no tie už sú úplne mimo misu
Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II

nema.dj

Příspěvek od nema.dj »

ma napadlo, ak nechceš nové, skús bazár .... možno v blízkej dobe budú na predaj aj moje ....len musím došetriť na druhú SC2900ku

piatro
Vybavení

Příspěvek od piatro »

vedel som,že tie denony dostanú chválu, aj mne sa asi najviac pozdávajú. ;) Zo začiatku budem musieť nosiť gramce,kým si nenaškriabem na ne. Tie eksy by boli tiež fajn,pomenej funkcií,ale majú magnetický bezkontaktný jog. No tú zvukovku by som v nich v živote nevyužil. Rozloženie gombíkov má tiež zvláštne,ale to by bola iba sila zvyku. Behringer nepripadá do úvahy,to by som musel switchnúť na traktor a to nechcem. numark mixtrack pro som skúšal iba tak na rýchlo a to iba preto som ho tu navrhol,lebo podporuje serato intro- nemusel by som si robiť nové playlisty,zožralo by mi tie zo scratch liveu. Som veľký serato fanúšik. :lol:
Cca o mesiac (možno trocha skôr) by som chcel kúpiť niečo, ak by si sa ich chcel "zbaviť" ,zoberiem ich veľmi rád. :) asi máš pravdu,stále som sa držal toho,že nie som taký bohatý aby som kupoval šmejdy. Jediné čo sa mi na nich na prvý pohľad nepáčilo,že sú také ploché. Ale to aj eks . Bojím sa aby sa vedľa mixu nestratili. :D ale pod rukami som ešte tie denony nemal. Myslím,že ich majú u nás v meste v obchode,tak si ich pôjdem ohmatať,veeľmi som zvedavý. Ps:ako si vyriešil výškový rozdiel medzi pultom a dnsc2000?

nema.dj

Příspěvek od nema.dj »

keď beriem kejs s playermi a mixom, tak ich mam položené na kejse....ked idem "naľahko" tak sú položené len tak vedľa mixu a je to fakt oštara....povôdne som rozmýšľal ešte nad jedným kejsom, čo by bol na mieru na tú zostavu, no keďže nepredpokladám, že si ich nechám dlhodobo, tak mám pripravené podložky z polystyrénu ...no ten na stole tak nedrží ako keď sú položené sólo, rozmýšľam že ho asi podlepím gumou

Odpovědět